Yhteystiedot
Kennel CHIMIWAS
Christel Björk
Hannukselantie 660
60800 Ilmajoki
0500 655 177
christel.bjork@
wasahuoneistot.fi

Vi pratar svenska!

We speak english!Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:196208 kpl

dd_kamu_naama.jpg

Subjektiivinen uutisvuoto - jotain blogin tapaista

Subjektivt nyhetsläckage - nästan en blogg

 

 

 

                                                                                               Uutisankkurina Kamu, Chimiwas Cantore Minore  photo David Dalton  


9.3.2015 NÄYTTELYVUOSI ALOITETTU JA OSUMAA OTETTU

 

Nyt menee lujaa. Olemme ehtineet kiertää kehiä jo jonkun verran. Kajaani, Turku, Parkano, Pello ja Tuusniemi on nähty. Jokaisessa näyttelyssä olemme olleet ROP-kasvattaja, vaikka Turussa ilman kunniapalkintoa. Pellossa tein jotain rohkeaa, näytin yksin kasvattajaluokan. Yllättävän hyvin käyttäytyivät ryhmä. Lizzie ei käyttäytynyt yhtä hyvin, rakkaani debytoi Pellossa olemalla täysin villa ja vallaton. Tuusniemi-Pello-viikonloppu tarkoitti noin 1.500 km ajamista pimeässä, mutta se kannatti tehdä. Molempina päivinä pikku chihut olivat BIS-3 kasvattajaluokka. 

Jos olet seurannut näitä höpinöitäni tiedät, että harrastan halpismajoitusta. Joskus on hyviä yllätyksiä ja joskus huonoja. Motel Jätkänkolo (ihana nimi) oli siisti ja hyvä, yllättävän mukava huone huoltoaseman yläkerrassa. Spa Hotel Runni oli pohjanoteeraus. Minulle luvattiin mukavaa huonetta 1900-luvun alun tyylisessä talossa, mutta majoitettiin 1980-luvun tyylisessä asuntolassa. Huone oli kuitenkin käytävän päässä ja hiljainen, että vaikka luvattu hinta ei pitänyt paikkaansa en viitsinyt metelöidä. Näissä käymme nukkumassa, ja kun matkustaa viiden koiran kanssa ei voi olla turhan kranttu. 

Nyt on muutama viikkoa tauko, mutta sitten Lahti kutsuu. En edes muista ketä olen ilmoittanut, mutta uskon että Lizzie ja Ulzie ainakin. Palmusunnuntaina kilpailemme taas Turussa ja isolla omalla porukalla. Pääsiäislauantaina pentuni täyttää 9 kk ja se niistä pentuluokista. Kyllä aika rientää! 11.4 on Vaasan KV näyttely. Meillä superedustus tulossa kehään! Tähän asti on ilmoitettu yhdeksän minun kasvattia ja Spicy. Sunnuntaina suuntaamme Kankaanpään kamariin.

Ulkomaan matkoja emme tänä keväänä tee, koska viikolla 17 on Tessan laskettu aikaa. Jos kaikki menee hyvin saamme pentuja taas pitkästä aikaa. Kennelin YY-pentue, nimiehdotuksia otetaan kiitollisuudella vastaan. YY-pentue on uusintayhdistelmä NN-pentueesta, odotan pitkäkarvaisia "lehmä"-chihuja jalostukseen ja näyttelyyn.

Olen hyvin väsynyt kun kirjoitan tätä. Tein viikonloppuna "pienen psykologisen testin". Tutustuin mieheen tammikuussa. Halusin ottaa selvää mikä ihminen hän on - ennen kuin asiat kehittyisivät liian vakaviksi... Heittäydyin siis idiootiksi, harrastan sitä,  ja sehän meni täydestä. Onnistuin ärsyttämään miestä enemmän kuin olisin odottanut tai halunnut. Harmi. Ja jos luet tätä H, niin sinun pitää tietää etten ymmärtänyt kuinka suuren paineen alla olet. Minulle voi, saa ja pitää kertoa asioita... En soita enää, pallo on sinulle.

Olen sitä mieltä, että ihminen näyttää oikea minänsä kun häntä ärsyttää. Nyt tuli vähän ammuttua yli, puolin ja toisin. Olen monesti todennut, että tässä hullussa ammatissani joutuu kestämään liikaa ilkeyttä. Silloin ihmiselta katoaa tietynlaista hienovaraisuutta. Jos minulle kiroillaan ja huudetaan, vinoillaan ja jopa uhkaillaan, tottakai minä opin siihen puhetyyliin. Annan takaisin. En ole näkymätön, olen räiskyvä ja egoni on kuulemma R-kioskin kokoinen. Noh, en aivan allekirjoita tota, ja se kioski on nyt saanut vähän siipeensä, mutta eiköhän se korjaannu muutamassa päivässä tai uudella käsilaukulla? 

Aurinkoista kevättä sinulle Lukijaa, minä menen laukkukauppaan!

"You get out what you put in" -Ted Baker-


16.1.2015 SYDÄNTALVEN KUULUMISIA, ILOA JA SURUA

Kaunis pieni Laikku, Chimiwas Alexina, on nukkunut pois. Löysin rakkaani nukkumasta syvää ikiunta, rauhallisesti omassa pedissä. Vielä iltapäivällä Laikku oli normaalin oloinen, mutta illalla pieni elämänliekki oli sammunut. Lepää rauhassa, muisto elää ikuisesti sydämessäni.

Messariviikonloppu tuli ja meni, saimme kai pari pinnaa Vuoden Pitkäkarvaisten Kasvattaja - kisaan. Loppusijoitus oli jaettu hopea. Ei huonoa pikkukennelille, mutta joka minua tuntee tietää, että pidän kilpailusta ja "mahdottomista" tehtävistä Tulemme tekemään parhaamme vuonna 2015 ja vuoden päästä tiedämme mihin pystymme kun täysillä mennään. 

Gilda sijoittui sijalle 14 Vuoden pk Chihuahua - kisassa

Ulzie sijoittui sijalle 6 Vuoden pk Pentu - kisassa

Otso sijoittui hienosti jaetulle hopeasijalle Vuoden pk Pentu - kisassa

Spicy sijoittui hienosti Vuoden pk Veterani - kisassa jaetulla kultamitalisijalla 

Onnea kaikille voittajille, erityisesti Otsolle ja Otson kaksijalkaisille laumanjäsenille sekä Spicyn kasvattajalle! Sekä kaikille muille sijoittuneille ja muutenkin vuoden aikana menestyneille! Kiitos kaikista iloisista hetkistä! Kiitos vuodesta 2014 kasvattien ottovanhemmille / palvelusväelle, ystäville, tuttaville, yhteistyökumppaneille ja kilpailijoille! Ilman teitä, rakkaat kilpailijat, en olisi niin motivoitunut! Erityiskiitos mentoreilleni ja omille mentoroitaville, jaetaan jatkossakin kokemuksia ja vaihdetaan ajatuksia! Minulla on mielenkiintoisia (suuruudenhulluja ?) tulevaisuudensuunnitelmia.

Viiden kauniin naisen iskuryhmä (Ulzie, Nelma, Elli, Gilda ja kuski) korkkasi näyttelykesän viime viikonloppuna Kajaanissa. Se oli taas viimeinen kerta kun luotin navigaattori-romuun. Matelimme sisämaan pikkuteitä noin 60 km/h vauhdilla ja lumisade loi tunnelmaa. Kotimatka Kokkolan kautta oli pidempi mutta nopeampi. Ei enää talvisia pikkuteitä, vaikka pidän niistä kesällä peltipoliisittomuuden ja rauhallisuuden takia. Kajaanissa tapasimme ystäviä ja saimme uusia, ja viikonloppu oli antoisa monessa mielessä.

Ulzie voitti luokkansa, Nelma-norsu-karvaton-paksukainen sai yllätyksekseni ERI:n, Elli-hienohelma oli kylmissään ja sai EH:n. Gilda oli päivän tähti, paras narttu ja VSP + CACIB numero 17. Huonosti käyttäytyvä kasvattajaluokkani "Lehmäjengi" oli rodun paras, mitä oli minulle yllätys sillä kilpaileva kasvattajaluokka oli tasainen, hillitty ja kaunis. Myös junioriluokan olisin sijoittanut toisin, mutta olen tottakai iloinen Ulzien luokkavoitosta. 

Huomenna on rotuesittely Vaasan Eläinkeskus. Osallistumme siihen yhdessä rotuyhdistyksen Pohjanmaan piirin muiden piiriemojen ja koirien kanssa. Lizzie ja äidin-isän-emonsa Spicy edustavat tapahtumassa meikäläisiä. Ajattelin että näin on myös pentuikäinen ja veterani-ikäinen mukana, ja jos vaikka sen jälkeen innostumme vierailemaan toisessa kennelissä. Siellä asuu Spicyn koko suku ja myös eräs pian luovutusikäinen "pikku-Spicy" tästä ihanasta koirasuvusta mistä minä niin pidän. Tiedän että rakastun, mutta nyt en voi ostaa pentua. Meillä on niin kiireinen kevättalvi tulossa. Mennään heti alkuvuodesta täysillä, hännät ja päät viidentenä ja kolmantena jalkana, viivana näyttelystä näyttelyyn!

Tavoitteeni vuodelle 2015 on tuplata kasvattien näyttelykäynnit, kasvattaa pari pentuetta huippuyhdistelmistä ja löytää pikkuisille maailman parhaat kodit. Yksityiselämän tavoite on toisella tasolla. Haluan eroon verenpainelääkkeistä. Siihen on vain yksi keino, ja se on tylsä. Yläaulaan on ilmestynyt stepperi, crossi ja soutuhärveli. Olen huomannut että elämänmuutos on vaikea tehdä jos yrittää luopua jostain. On paljon helpompaa lisätä jotain muuta. Get it? 

Lopuksi iloinen asia, kennelin salainen fb-ryhmä on perustettu! Kiitos Marika ideasta ja sen toteuttamisesta!

Sitten vielä ihan lopuksi lyhyt alkuvuoden lista näyttelyistä missä olemme mukana:

Kajaani - meni jo! Näyttelykesä on alkanut!

24.1. Turku KV, jos joku haluaa päästä sisään mun koiran "lipulla" - ilmoittele! Iso sakki.

31.1. Parkano ryhmä, Ulzie, Gilda, Otso ja Nando

Viikolla 6 tapahtuu jotain historiallista, Lizzie täyttää 7 kk 5.2. ja voi aloittaa uraansa - watch out!

21.2. Pello ryhmä, Elli, Gilda, Nelma, ULzie ja LIZZIE! 

22.2. Tuusniemi ryhmä,Elli, Gilda, Nelma, Ulzie ja LIZZIE!

29.3. Turku KV - iso porukka, hitsin hitsi, miten pärjään 7 koiran kanssa? Tähänastinen ennätysmäärä mitä raahaan mukaani.

Toivon että kasvattien omistajat innostuvat ja lähtevät mukaan. Autan mielelläni alkuun.


26.11.1014  SÄPINÄTÖN SYKSY - TYÖRINTAMALLA

Lokakuun viimeisenä viikonloppuna oli Seinäjoen koiranäyttely. Meidän kotikenttänäyttely oli tänä vuonna kaikkien rotujen, eli ei kansainvälinen. Saimme 2,3, ja 4 -sijat paras narttu - luokassa, ROP-veteraani ja ROP-kasvattajaluokka.

Tilanne rotu ry:n toplistoilla on elänyt, Spicy on tällä hetkellä jaetulla ykkössijalla veteranilistalla ja mikäli muistan oikein jalostulistan paras narttu. Mamman niinsanotut "Maitotuotteet", eli VALIO-nartut Elli ja Gilda eivät ole oikein jaksaneet suorittaa tarpeeksi tänä vuonna. Otso on toiseksi paras pentulistalla ja Ulzie jossain listan häntäpäässä. Kennel Chimiwas taitaa roikkua kolmosena kasvattajalistalla. Enää kaksi suurta näyttelyitä ja vuosi 2014 on kisattu. Odotan innolla messariviikonloppua kahden viikon päästä, ja ennen sitä tulevana lauantaina rotuyhdistyksen 40-vuotisjuhlailtaa.

Lauantaina on Gaala ja jotain päällepantavaa mallia Lainapeite pitäisi kaivaa naftaliinista. Lainapeite on vintage, arvaan että noin 25-vuotias samettinen unelma joka venyy strategisista kohdista. Tai sitten laitan paljetti t-paitan ja tätihousut, tai joku muu rätti. Haloo, on tarkoitus istua illan kellarissa ja mässäillä, sametti on hyvä ajatus. Lupaan tarjoa drinksut kaikille joilla on vanhempi mekko! Hahhaa, minun mekko on nimittäin vanhempi kuin suuri osa juhlaväestä!

Mutta se onkin kunnon puumanaisen paras tuntomerkki: Illan seuralainen nuorempi kuin mekko! :o)

Itsenäisyynviikonloppua odotan kuin kuuta nousevaa, olisi tarkoitus napata muutama hyvin ansaittua titteli! Tavoite on korkealla ja taivas on rajana. Sitten lusitaan Joulun pyhiä ja taas mennään täysillä. Meillä tapaa olla juoksut Uuden Vuoden tienoilla. Olen päättänyt, että Blanca käy treffeillä. On nimittäin kova pentukuume...

Pennuista vielä, unelmayhdistelmä on molemmilta puolilta minun kasvatteja useassa sukupolvessa, ja ulkonäöllisesti voi tulla jotain sellaista mistä unelmoin. Jos etsit näyttelychihua ja haluat kilpailla meidän loistavassa seurassa, laita CV tulemaan. ;o) 

Mitä on, kun on kronisoitunutta pentukuumetta? Ei se riitä, että kotona on pentuluokassa kilpaileva Wilda ja helmikuussa debytoiva Lizzie, vaan haluan nuuhkia pikkupentuja! Järki sanoo, että nyt pitää treenata treenata treenata Wildan kanssa. Wilda, joka on niin ruma että se on söötti, ja ilmoitettu Messariin molempina päivinä. Ja sosialitreenata Lizzie, The Liz-animal:in, kanssa. Toivon Wildasta vankkaa jalostuskoiraa ja Lizziestä mizziä kiertämään kehiä kanssani.

Pentukurssiin on ilmoitettu molempia Nelman tyttöpennuista, Saraa ja Lizzietä. Sara on sijoituksessa Seinäjoella K:n kotona. Voi että siitä tulee hauskaa! Olen iloinen kun pentujen ottovanhemmat harrastavat monipuolisesti koiriensa kanssa, sillä chihuahua on koira on koira on koira, jolla on koiran oikeudet ja velvollisuudet. 

Asuntomarkkinoilla on lama, voi että on tylsää. Asunnonhakijoilla on liikaa mistä valita. Vaatimustaso on sen mukainen. Ja osittain myös hakijoiden käyttäytyminen. Toistan mantraa, että ammattini ei ole "palvella Niiskuneitiä", vaan valita yhteistyöhalukasta ja -kykyistä vuokralaista. Sen näkee heti, onko Niis... eiku asunnonhakija aidosti asunnon tarpeessa, vai etsimässä paikkaa missä leikkiä kodinsisustamista. Tilannetta varjostaa aina vaan lisääntyvät maksuhäiriömerkinnät. Kirkkain silmin valehdellaan "Joo, on siellä jotain vanhoja juttuja..." ja saattaa olla viimekuusta kourallisen sakkaa! Minua surettaa ihmiskohtalot, ja tilanteita kun joudun sanomaan ei.

Surullisten tilanteiden syksy... Pääsin somen sylkykupiksi viimeisen luottamustoimeni kautta, entisten puoluekavereiden kiusatuksi. En aio alentua samalle tasolle. En aio riidellä. Aion hoitaa homma. Kestän kyllä tilannetta, mutta ihmettelen mitä liikkuu entisten luottoystävien päässä. Olen saanut elinikäisen kumppanin, kunnon verenpainetaudin kaiken stressin mukaan.  Ainoa asunnonvälittäjän ikälisä. Miksi ihmiset lisäävät sairrastuneen ihmisen paineita vaikka tietävät kuinka asiat ovat? En tarvitse sääliä, joka leikkiin ryhtyy sen kestäköön, mutta ihmettelen ihmisten totaalista empatian puutetta. Yhteiskuntamme on kovettunut. Siksi olen niin kiitollinen koirista.

Mitä enemmän opin tuntemaan ihmisiä, sitä enemmän rakastan koiria!


 


 

6.10.2014 TURHAKEKAUPPA JA KOKKOLAN VALLOITUS

Sekä vierailu Olivian ja Melvinin kodissa

 

Viikonvaihde oli hieno. Syksyn kauniit värit, sopivan lämmintä jos ymmärtää pukea kunnon kamppeet, mukavaa tekemistä hyvässä seurassa. Lauantaina hain sähkötakan Lehtimäeltä! Sähkötakalla on tarinansa...

Kun työpaikalla on rauhallista ehdin selailla netin myyntipalstoja. Sain päähäni, että en voi elää ilman sähkötakkaa kullanvärisillä yksityiskohdilla, se oikea malli löytyi ha-la-valla. Imatralta. Sosialisen median voimalla saatiin sitä Lehtimäelle asti, ja sieltä oli helppoa hakea sitä uuteen kotiin. Kotimatkalla ehdin tutustua Rajasaaren matto- ja matonkudemyymälään, käydä mässäilemässä kiinalaisittain ja kahvilla Olivian ja Melvinin kotona.

Olivia on kehittynyt hyvin kauniiksi chihuahua-neidiksi, oikea Lady. Melvin on Melvin, laulava "Melu", mainio seuramies. On hienoa että kontakti säilyy kasvattien "ottovanhempiin". Kaksikko on tulossa meille hoitoon viikon päästä. Olen siitä iloinen.

Eilen kennel Chimiwas ja Ystävät kilpailivat Kokkolan ryhmänäyttelyssä. Oli chihujen juhla! Ehdin seurata pitkäkarvaisten kehää, minulla oli nimittäin kädet täynnä... Toivoisin järjestäjiltä ymmärrystä chihujen aikataulujen kanssa. Ser siitä.

Komea Otso oli ensimmäinen meikäläinen kehässä, ja luokkavoittohan siitä tuli! Onnea Otso, Tiia ja Ville! Fonzi-isukki oli seuraava esiintyjä avoimessa luokassa. Fonzi ei ole helppo handlattava, on niin paljon egoa ja menoa... Kukaan ei usko että olemme treenanneet. Pidän Fonzizta ehkä liiankin paljon, en pysty oikein asettamaan rajoja. Fonzi sijoittui luokan toisena, hienon Donin jälkeen. Doni oli myös rodun paras, onnea Koivikkolehdon kennelille! Nando voitti valioluokan, ja sijoittui rodun toiseksi parhaaksi pk-urokseksi. Onnea Marika!

Tyttöjen vuoro. Myös Ulzie voitti luokkaansa, se oli semmonen täpärä voitto kovassa luokassa. Nippa nappa... Ei vais, ULzie oli ainut juniorinarttu, siksi pikku paksubertta voitti. Narttujen valioluokassa voitto oli varma, sillä molemmat luokassa kilpailevat olivat meikäläisiä. Gilda ja Elli. Veteraniluokassa Spicy säteili taas, ja oli rodun paras veterani. Tuomari kehui kauniin veteranin hyvää kuntoa, ja onhan laihtunut Spicy kaunis. Sata grammaa on lähtenyt Helsingin kisan jälkeen, se tuntuu hyvältä. Haluan pitää huolta myös vanhoista koiristani. Kennel Chimiwas pääsi näyttämään kasvattajaluokan, ja kas kummaa, sekin oli paitsi rodun paras myös rodun ainoa esitetty. Koko näyttelyssä esitettin loppukehissä neljä kasvattajaluokkaa. Chimiwas oli komeasti jumbona, eli koirankasvattajien itsekuhuskelukielellä Best In Show 4 kasvattajaluokka. Kiitos handlauksesta ja kaikista muustakin avusta, ystävät!

Päivän todellinen tähti oli Marikan Pico; virallisimmin CIB Sawyer, joka täyttää huomenna 8 vuotta ja siirtyy Spicyn kaveriksi veteranikehiä valloittamaan. Pico oli koko näyttelyn kaunein koira, BEST IN SHOW!

Paljon Onnea vielä kerran!

 

 


2.9.2014 TERVETULOA SYKSY

Kesä on vuokra-asunnonvälittäjälle vilkainta aikaa. Kun ikää tulee lisää tulee myös väsymys. Väsyn kun puhelin soi 110 kertaa ja joka puhelu on samansisältöinen. Tottakai ymmärrän että on hätää löytää asuntoa opiskelukaupungista, mutta taas on lusittu parikuukautta hiki hatussa. Toivoisin parempia tapoja asunnonhakijoilta. Tämän vuoden uutuus on "Superjääkaappi-vaatimus" opiskelijan kotiin! Eipäs riittänyt enää vaatimus astianpesuoneesta, vaan "superjääkaappi" jääpalakoneella pitäisi olla! Hassuin kysely oli kuitenkin hyvältahtoiselta äidiltä joka etsi pojalleen merinäköalahuoneistoa lähellä Kotipizzaa, ja samalla minun olisi pitänyt järjestellä siivousta joka toinen viikko nuorelle miehelle! :D Kiitollinen olen kyllä kesän hyvästä tuloksesta, sillä ostamme monta puruluuta.

Näyttelyrintamalla olemme pitäneet matalaa profiilia. Kuumat kesänäyttelyt ei houkuttele. Juhannuksena kävimme toki nappamassa kolmet ROP:it Rovaniemeltä. Gilda oli rodun paras, Spicy rodun paras veteraani ja kennel Chimiwas paras kasvattaja. Sääli, niin sääli, että jouduimme lähtemään ajelemaan kotiin. Kysyin järjestäjiltä lupaa ja ilmoitis kehäsihteerille, silti oli syyllinen olo. Maailmanvoittajaa kävimme myös katsomassa. Kylä hopea on häpeä, olen niiiiiin huono häviäjä! Spicy oli toiseksi paras veteraani, mutta minä en periaatteesta keksi varatitteleita. Varatitteleitä ei ole olemassakaan! Pieni hetki parrasvaloissa saatiin kyllä, Fonzi ja Ulzie oli paras pari.

Pentulaatikossa on termiittejä! Lizzie jä kotiin. lizzie_26.8.2014.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chimiwas Xelda Xelinda "Lizzie"

 


 

22.5.2014 WILDA

 

wilda_20.5.2014.jpg

JÄÄ KOTIIN

piste


 

19.5.2014 MAKING A CHAMPION, VOL. 2

Viikonlopun aikana tuli noin 1.100 km lisää Pössen mittariin. Lauantaina Riihimäki, yöksi kotiin, eilen Rauma. Riihimäen saalis jäi laihaksi, ei mitään mainittavaa, mutta kotimatkalla pidimme tauon Pinsiön taimistolla. Se on hieno paikka. Ostin sangollinen valkoisia koristekiviä. Niitä on tarkoitus laittaa "kasvinimikylteiksi" rakenteella olevaan laatikkopuutarhaan. Kasvien nimet tummanharmaalla vedenkestävällä tussilla, ja jokunen mietelausekin isoihiin kiviin.

Fonzi sa EH:n ja Ulzie oli VSP-pentu, mutta kunniapalkintonauhaa en nähnyt missään vaiheessa. ;o)

Eilen Ulzie oli narttupennuista hienosti kakkonen, kahdesta kilpailevista ilman kunniapalkintoa. Tuomari ei jostain syystä pitänyt sen vahvasta alaleuasta! Juuri sitä, mistä olen niin iloinen! I don´t get it... Fonzi oli päivän tähti ja viikonlopun pelastaja, sillä villi ja vallaton, häsläävä, macholieva, hassutteleva herra oli paras uros ja sai toisen sertinsä. Kaunis ja siro narttu oli rodun paras, ja kyllä Fonzikin ihastui kuten aina! Onnea B R, sinulla on kauniita koiria!

 

fonzi_25.5_2_sert_rauma.jpg

Microschihuas Al Capone "Fonzi" ERI SA PU 1 SERT VSP

 

Silmänaluset ovat vaalentuneet ja varsi on hoikistunut, lihaksia on tullut, luonne on ihan pikkasen tasaantunut...

Lyhyesti; komistunut Fonzi on MIEHISTYNYT!

 

Fonzin synnyinmaalla, Serbialla, on tapahtunut luonnonkatastrofi. En ole koskaan itse käynyt siellä, mutta koska Fonzi on sieltä kotoisin tunnen että meillä on tietynlaista sidettä maahan. Lahjoitin X euroa Punaisen Ristin katastrofirahastolle,  ja haastan nyt Sinua, Luijaa, yhden näyttelyilmon hinnalla mukaan tukemaan avustustöitä.  

Mieti, miltä tuntuisi, jos rankkasade ei loppuisi "normaalisti", vaan talon sisälle nousisi vettä polviin asti? Vaaraa ihmisille ja eläimille lisää se tosiseikka, että vesi johtaa sähköä. Niin surullisia uutisia. Kun kuulin niitä, lupasin itselleni että jos Fonzi pärjää viikonloppuna, lahjoitan edes näyttelyilmon verran rahaa rakkaan perheenjäseneni synnyinmaan tueksi. 

Me teimme sen. Pieni apu suureen hätään. Kortemme kekoon. Kiitos Fonzi!

 

Lauantai-iltana oli rakkaita vieraita. Olivia ja Melvin sekä heidän ihanat ihmiset! Kyllä kasvattajan onni on ihanat koirien "ottovanhemmat"! Meillä oli luonnollisesti yhtä kamalaa sekasotkua kuten aina, mutta uskon että ihmiset ymmärtävät että siivoaminen ei ole ykkösprioriteetillä kodissa jossa asuu lauma reissaavia koiria.

Tulevaisuus näyttää myös hieman koiramaiselta. Mukavaa! Huomenna on Chihuahua ry Pohjanmaan Piirin ylimääräiset näyttelytreenit Vaasassa. Kokoonnumme toimistollani klo 17,  ja lähdemme Kasarmintorille. Otan mukaan jonkun treeniä kaipaavan, päätän aamulla kuka on tylsistyneimman näköinen koiristani. Ehkä Spicy-mummeliini pääsee tuulettumaan? Spicy täyttää 8 vuotta 10.6, ja on lähdössä valloittamaan veteraanikehiä.

Vanhoista koirista puheen ollen... Katsokaa veteraaneja. Vanhoja, jalostusuraansa lopettaneita emoja, lempeä katse, kiltti olemus. Hyvin hoidettu, harmahtava Isoäiti-koira on kaunis. Elämänkokemusta, pennut maailmalla.

Olen aktiivisesti hämmentänyt soppaa netin keskustelupalstoilla. Ottanut kantaa kysytyistä "halpis-pennuista". Kerron miten "halpis-pentuja" tehdään. Laiminlyömällä emoa, käyttämällä sitä loppuun. Tulen näyttämään Spicy kunniaosoituksena jalostusnartuille. Jalostusnartut tekevät raskaimman työn kennelissä, ja ovat kaiken kunnioituksen ansainneet. Spicy tekee veteraanidebytinsa Rovaniemellä, ja voin kiitollisuudella esittää iloisen, eloisan, elämästään nauttivan isoisoäidin samoissa kehissä kuin lapset, lastenlapset ja lastenlastenlapset. Nähdään isossa kehässä! :o)

 


 

5.5.2014  MATCH SHOW JA NÄYTTELYSÄHLÄÄMINEN

+ pieni piikki...

Nonniin, kyllä MÄ oon HYVÄ! :)-  Ulziella oli punertava silmä Vapunaattona, pelkäsin että siitä kehittyy tulehdus tai kirsikkasilmä. Eipäs kehittynyt, vaan neiti oli kauneuskilpailukunnossa eilen. Kehät alkoivat klo 10 reikä-reikä, ja me lähdimme klo 9. Ilma kuin morsian, kesäpyörät ja lumipyry. Hidas liikenne. Gilda myöhästyi kehästä, kun tulimme perillä olivat jo kasvattajaluokat kehässä. Hassua, eräs henkilö joka ei ole puhutellut minua koskaan ennen kaikkina näinä koiranäyttely-harrastusvuosina oli nopea ilmoittamaan että myöhästyin. Kiitos tiedosta... Gilda ei tykännyt yhtään kyttyrää, vaan otti mukavan asennon boksissa ja nautti olostaan.

Pennut pelastivat päivän ja kennelin maineen. Ulzie oli hieman vapautuneempi kuin Vaasan näyttelyssä. Otso oli oma komea itsensä. On ilo katsella iloista ja reipasta pentua joka nauttii näyttelytilanteesta.

Onnea Otso ja kotiväki!

o_ja_u_tre_4.5.2014.jpg

Sisko ja sen veli, kennelin ylpeys ovat hienot pennut!

kuva varastettu ROP-pennun Otson kotiväeltä

 

Ulzien mörköikä alkaa olla ohi, neiti nosti kauniin tuuhean hännänsä hetkeksi kehässä. Se hetki, kun koira voittaa ujoutensa, se hetki on hieno. Tiedän nyt, että tulen saamaan iloisen kehäkaverin jonka seurassa kiertää kisoja. Olen ylpeä tästä pentueesta, tämä kaksikko kääntää päitä. Pieni suuri salaisuus, siskopuoli Wilda tulee myös kehiin loppuvuodesta, ja suuri pieni salaisuus - yhdistelmä uusitaan lähipäivinä. Jos tahdot Chimiwas-merkkisen, laita hakemus liitteineen. ;o)

Uusintayhdistelmä on kuulemma ruma sana, mutta en välitä siitä. Minun mielestä järjen käyttö on sallittu. Jos joku yhdistelmä toimii ja pentueet ovat pieniä, on ihan eri tilanne kuin lähimmän uroksen käyttö again and again. Fonzi ja Nelma, ehkä myös Nelman äiti Tessa (ja miksi ei) on a match made in heaven. Saan vihdoinkin sen näköisiä ja oloisia, reippaita, vahvoja rakkaita pentuja kun haluan. Siihen meni melkein kaikki aakkoset... On helppoa kritisoida kilpailijan koiria - mutta yritäppäs itse kasvattaa parempia!

Rodun jalostus on viime aikoina ollut keskustelun aihe. Tai ainakin minä olen siitä puhunut ystävien kanssa. Mielestäni laatu on erittäin kirjava nykyään. Vai onko niin, että rotusilmä on kehittynyt? Mene ja tiedä. Haluan uskoa, että kasvatus on yhtä kuin jalostus, ja että kasvattajat tekevät parhaansa. Haluan aina uskoa hyvää.

Olen saanut tutustua moniin hienoon ihmisiin koiraharrastukseni kautta. Tai elämäntapa tämä on. Elämäntapa joka on vastapaino asunnonvälittäjän työhön. Asunnonvälitys on paljon muuta kuin päältä huomaa. Tässä ammatissa tapaa ihmisiä vaihtelevissa elämäntilanteissa, sanotaan vaikka niin...

Vappupäivä oli myös koiramainen päivä. Sain olla tuomarina Kurikan 4 H-kerhon Vappu Match Show:ssa. Pienten Punaisten voittajani oli hyväkuntoinen veteraani, käsitykseni mukaan kotikoira joka ehkä voitti elämänsä ainoan pokaalin. Uskon, että se on koiran omistajalle arvokas pokaali. Kun paljon kiertää näyttelyitä, tottuu keräämään sen seitsemän sorttia kippoja ja pystejä. Tein varmaan väärin, kun en sijoittanut konkareita ja kavereita (paitsi kaksi vastustamatonta chihua ja yksi vastustamaton cockeri), mutta vääryys toisen mielestä on oikeus toisen mielestä. Konkarit ovat jo unohtaneet VappuMätsin ja voittaneet ison kasan krääsää viikonlopun näytelmissä. Kotikoiran omistaja muistaa.

Näillä höpinöillä toivotan aurinkoista jo alkanutta toukokuuta!

 


 

29.4.2014 PENTUJA KEITTIÖSSÄ JA PENTUJA KEHÄSSÄ

 

Oli iloinen Pääsiäinen, kiitos Ystävät vierailusta ja makkaranpaisto + treeniseurasta! Otetaan uudestaan! Oli myös hyvin käytetyt Pääsiäispäivät, myllersin pihalla ja elätän toivoa että piha pikkuhiljaa muuttuu puutarhaksi. Puutarhani on anarkistinen, hallittu kaaos on kodimme hallitusmuoto. Asioilla on tärkeysjärjestys, esimerkiksi ikkunanpesu tai pihatien kuoppientäyttö ovat prioriteetillä tuhat.

Maailman tärkeimmät pikkupedot Willy ja Wilda kasvavat ja kehittyvät nopeasti. Nopean kehityksen vaihe on alkanut. Tessa on hyvä äiti, maitoa on maitobaari täynnä vielä vaikka kiinteää ruokaa maistuu. Tässä pari kaunista pentukuvaa iloksi sinulle Lukija! Minä saan käsitellä näitä joka päivä, tänäkin aamuna olin myöhässä. Asiakas odotti kun tulin, sanoin että kaksi muita aiheuttivat myöhästymiseni, ja sehän on totta. ;)

 

wilda.jpg

Chimiwas Wilda Wolverine "Wilda" huomenna viisi viikkoa

 

willy.jpg

Chimiwas Willy Wolf "Willy" huomenna viisi viikkoa

 

Willy ei voi jäädä laumaamme, sillä neljä urosta on yksinkertaisesti liikaa. Willy on tässä vaiheessa hyvin kehittyvä nuorimies. Rakenne on neliömäinen, luusto on vahva, turkki on paksu ja näyttävän värinen. Willyn suu on hieno, pentupurenta on kaunis 6 + 6, alaleuka on vahva. Ja nuo silmät...

Willy etsii pikkuhiljaa ottovanhempia. Täysipäisiä ihmisä läheltä, sillä haluan pitää yhteyttä ja toivoisin että tämä hieno kasvatti pääsisi parrasvaloihin loistamaan tulevaisuudessa. Molemmat vanhemmat ovat tasapainoisia, hyvähermoisia koiria.

 

Isot pennut Otso ja Ulzie debytoivat lauantaina pentuluokassa Vaasan KV näyttelyssä, ja murskavoitto kovassa kilpailiussahan siitä tuli! Reipas Otso oli ROP-pentu ja ujo Ulzie oli VSP-pentu. (kaksi pentua oli ilmoitettu, se kilapilun kovuudesta)

 

u_ja_o_rop_ja_vsp_1_kerta.jpg

 

ROP-pentu Chimiwas Urban Ursus "Otso" ja Tiia Pörsti - ONNEA!

VSP-pentu Chimiwas Ulzie Ulcebelle "Ulzie" ja bloggaaja

kuva Ville Saksa

 

Oli mukava ja kannustava ilmapiiri meikäläisten kulmassa. Chimiwas-crew on huippuhyvä porukka, toivottavasti on matala kynnys ja korkea katto. Ainakin minä pyrin siihen, että olisi helppoa liittyä seuraan. Koiranäyttely on parhaimmillaan jännittävä ja iloinen tapahtuma. Pahimmillaan se on sellainen, kuin naamannyrpistäjät laulavat netissä. You know. >:D Meille ei tullut paljon muuta kuin pennuille jättipotti (kovassa kilpailussa joopa joo), ROP-kasvattajaluokka ja Nandolle hienosti PU3-sijoitus. Onnea kaikille, meikäläisille ja teikäläisille, jotka ovat päiväänsä tyytyväisiä!

 

 


 

 

10.4.2014 NÄYTTELYTREENEISSÄ  :o)

 

ulzie_9.4.2014.jpg

Kaunis Ulzie pöydällä, kuva A.Lehto.

Eilen olimme Ulzien kanssa näyttelytreeneissä, ja hyvinhän se meni. Neiti alkaa olla valmiis esiintymään näyttelykehässä. Pentueveli Otso on myös taitava, ja erittäin hyvännäköinen pikkumies. Naksukin on kehittynyt huimasti muutamassa kuukaudessa. Oli aika lämmin, aurinkoinen ilta ja aika kului kuin siivillä. Ensi viikolla uudestaan, ja saan kutsua kasvatteja mukaan iloiseen treeniporukkaan. Jos joku tarvitsee kuljetusta Vaasasta se onnistuu, soittele rohkeasti!

Lauantaina Kauhajoelle, pentujen ensimmäinen Match Show, ja tavoite on heiluva häntä! Sunnuntaina Riistavallille, toinen Match Show, tavoite on heiluva häntä. Lauantaina parin viikon päästä on Vaasan KV näyttely - tavoite on pentuluokan murskavoitto! Vaatimattomuus kaunistaa, mutta se on turhake sille joka on jo kaunein! XD Noh, jos totta puhun; murskavoitto on jopa todennäköinen, sillä aikataulut tulivat ja tasan kaksi pitkäkarvaista chihuahuan pentua on ilmoitettu. Sisko ja sen veli.

Ehtisinkö tehdä korutaluttimen? Pinkki helmiunelma tyttöpennulle, tietysti! <3

En ihan tiedä, ketkä kasvateista ovat ilmoitettuja Vaasaan, mutta minulla on kutina että kennel Chimiwaksen edustusjoukkue koostuu ainakin seuraavista: Ulzie, Otso, Naksu, Nando, Nelma, Elli ja Gilda - ja kirjavat kasvikset!

Kasvattajaluokka nimeltään The Cows! Lehmäjengi! :o)

 


 

 

31.3.2014 ILOINEN YLLÄTYS

Eilen oli Chihuahua ry:n kevätkokous ja Vuoden Chihu - kisan palkintojenjakotilaisuus.

Muistin siirtää kelloja, paitsi ihanan "auringonnousu-herätyskellon" koska en yksinkertaisesti tajunnut kuinka se tehdään, ja olin sovitusti Koskenkorvan Shellillä tasan 9.00. Menomatka oli nopea ja mukava, kiitos Marika ja Staffe! Löytyi hauska tiekyltti, josta tuli mieleen Vaasanseudeu kaatopaikka "Stormossen", ja aikataulu salli hieman valokuvausta...

 

aaaaaammat.jpg

 Kuva varastettu Marikalta!

 

Emme kuitenkaan kelvanneet sinne, käskivät tulla takaisin parin vuoden päästä, niin matkamme jatkui kokouspaikalle. Oli antoisa kokous ja kiitettävästi osanottajia. Kiitos yhdistyksen puheenjohtajalle ja hallitukselle! Otin puheeksi asia, joka mielestäni vaatii selvittämistä. Yhdistyksen polvisuositus on ankarampi kuin Kennelliiton tulkinta asiasta, ja mielestäni polvista on syntynyt myrsky vesilasissa ilman syytä.

Polvilausunnot ovat jokaisen Niiskuneidin lempiaihe nettipalstoilla. Miksi? No tietysti koska ei ole mitään muuta jalostustiedoissa mihin keltanokat voi kiinnittää huomiota! Olen niiiiin väsynyt 17 kesäisten besserwissereiden soosaamiseen!

Jos koiralla on esimerkiksi 1/2 polvet, se on Kennelliiton mielestä "kakkosen koira" ja kelpaa jalostukseen. Yhdistyksen suositusten mukaan se on "kolmosen koira" ja sitä ei suositella jalostukseen. Polvilumpion luksaation perinnöllisyys ei ole ihan yksiselitteinen, se on resessiivinen ominaisuus. Eli jos yhdistän kaksi "nollakoira" joilla on terveet polvet, voi syntyä polvivikainen pentu. Nyt haluan kertoa sinulle, lukija hyvä, että kaikki viat ja sairaudet jotka ovat kirjoitettu PEVISAan eivät ole yhtä vakavia. Minun mielestä on aivan eri asia, onko pienellä kevyellä koiralla polvilumpio joka joskus menee paikoiltaan, kuin jos isolla koiralla lonkkanivelet eivät pysy paikoillaan. (rautalankakielellä selitetty)

Kun (hyvä) kasvattaja tekee yhdistelmän, kokonaisuus ratkaisee. Minä ajattelen että yhdistän kaksi yhteensopivaa sukupuuta, en ajattele yksittäsiä koiria, enkä todellakaan yhden koiran yhtä ominaisuutta. Tottakai jokainen (hyvä) kasvattaja pyrkii jalostamaan mahdollisimman terveitä koiria, mutta kun on vähänkin enemmän kasvattanut loppuu jyrkkä asenne.

Mistä tuntee tietämättömän ihmisen? Jyrkästä asenteesta! Nettivouhaamisesta! Mollaamisesta! Miljoonasta solvausviesteistä! Aiheettomasta ilmiannosta Kennelliitolle! Lupaan, että jos joskus joutuisin sontasateeseen en vasta samalla mitalla. Riitelyyn on oma ammattikunta ja virkavalta on olemassa. Minä haluan ajatella mukavia asioita, ja nyt siirryn niihin. UGH!

 

Yksi eilispäivän mukavista kohokohdista oli palkintojen jako. Onnea kaikille palkituille!

Se on pitkän työn tulos. Harva koira on tähti, niitä ei voi ostaa kaupan hyllyltä. Ei ole niin, että valio + valio = inttivalio. :)-

Iloinen yllätys, saamme pitää kiertopalkintoja!

 

gilda_vsp_2012_001.jpg

 Neitoksista ken on kaunein, ken on kaikkein herttaisin...

 

Tämä kuva otettiin vuosi sitten, Gilda oli jaetulla sijalla paras pk narttu vuonna 2012. 2013 oli yksi kaunein neiti. Pokaalin jalustalla on kaiverrettuja nimilaattoja, missa edellisten voittajien nimet. Pokaali on pala suomalaista chihu-historiaa. Tuntuu hienolta, että minun pieni ja kiltti kaunotar saa olla mukana jossain isommassa. Gildan elämäntehtävä on olla rakastettu. Se on kaikkien lemmikkien tärkein tehtävä ja oikeus. Gilda, rakastettu ja kaunis, on myös jalostustavoite minulle. Se koira, johon vertailen kaikki muut kasvatit. Muutama on jo aika lähellä, mutta vielä on matkaa tavoitteeseen. :o)

Pikku Célia, sai samanlaisen ruusukkeen joka on kuvassa, olemalla Vuoden Pitkäkarvainen Pentu! Sijaa jaettiin kahden muun ihanan pennun kanssa. Ystäväni omistaa niistä toisen, hänen ruusuke odottaa toimistolla. Grattis Anna!

Olen tunteellinen ihminen, rakastan koiriani. Voit kuvitella, että ilon kyyneleet pyrkivät vuotamaan kotimatkalla. Kotimatka tein junalla, mopoautolla ja pösöllä. Kaksijalkainen jälkeläiseni oli asemalla vastassa, ja vei mammaa Koskenkorvan Shellille hakemaan autoa. Kiitos Mikki!

 Ensi viikonloppuna jatketaan koiruulua, sillä lauantaina on VIP-Storen koulutuspäivä ja penkojaisia ja sunnuntaina Ulzien ensimmäinen Match Show! Match Showssa debytoivat sekä Ulzie että komea pikkumies, velipoika Otso. Odotan malttamattomana!

 


 

 

26.3.2014 STEREOSYNNYTYS! :o)

Tessan ja Fonzin pennut syntyivät, ja kaverin kennelissä synnytetään kun kirjoitan tätä!

Synnytykset ovat lievästi sanottuina erilaisia. Heräsin puolenyön aikana Tessan pesänteosta, hiippasimme hiljaa ketään herättämättä keittiöön, ja W-pentue syntyi kuin plussapallot plop plop. Kaikki oli ohi neljäsä tunnissa. Kaverin kennelissä synnytetään pitkän kaavan kautta. Molemmat ovat täysin normaaleja synnytyksiä. Oli mukavaa kun oli "synnytysseuraa" yön pimeässä, maailma nukkui ja me saimme kokea Syntymän Ihmeen. Toisessa kennelissä ollaan loppusuoralla, tsemppiä!

Voin kiitollisuudella julkaista kuvan pennuista

willy__wilda.jpg

Tumma poika Chimiwas Willy Wolf - lehmäkuvioinen tyttö Chimiwas Wilda Wolverine

Ylpeät vanhemmat Chimanés Contessa Chimiwa + Microschihuas Al Capone

 


 

 

25.3.2014 CHIMIWAS ULZIE ULCEBELLE

 

Kennel Chimiwas proudly presents super hopeful "ULZIE"

 

aaa_ulzie.jpg

 

Ulzie on se koira, joka piti olla kennelin ensimmäinen vienti. Toisin kävi. Kiintymys ja rakkaus teki temput. En millään pystynyt luopumaan pienokaisesta. Ulzie jää kotiin, ja olen siitä onnellinen ja siihen tyytyväinen. Ulkomuodon näette kuvasta, ainakin minä näen kauneutta ja tervettä rakennetta. Luonne on rohkea ja iloinen, hyvin vilkas ja itsetietoinen.

Ulzie debytoi Vaasan KV:ssa pentuluokassa, bred, owned and handled by big mama. Watch out!


 

24.3.2014 VALINTOJA...

Kasvattaja joutuu silloin tällöin tilanteisiin, jossa pitää tehdä valintoja. Jalostusvalinnat ovat niistä helpommasta päästä.

Vaikeitakin valintoja joutuu tekemään. Jos joku muuten ihana ja kaunis narttu jää liian pieneksi sitä ei voi käyttää jalostuksessa. Tässä asiassa olen ankara itselleni, sillä pian 18 vuotta sitten kävin läpi keisarileikkauksen, ja se on asia mitä en halua että pikku koiramammat tarvitsee kokea. Suklaanruseka Emma jää liian pieneksi äidiksi.

Olen päättänyt myydä Emman rakkaaksi lemmikiksi tarksati valitulle ihmiselle. Emma on vähän yli vuoden, peruskoulutettu, täysin rokotettu ja polvitarkastettu 0/0. Melkein valmis paketti siis. Työläin ja kallein vuosi takana - siksi hinta on vähän korkeampi kuin pentuhinta, mutta uskon että se täysipäinen ihana ihminen joka saa ostaa Neidin ymmärtää sen. Ajattelin pyytää 2000 euroa tarvikkeineen, ja täytyy sanoa, että se tuntuu myyjälle halvalta hinnalta.

Välillä jaksan päivittää blogia, välillä olen hiljaisempi. Viime viikko oli hiljainen viikko. Minulle todettiin verenpainetauti. Tiedän kyllä mitä sen aiheuttaa, työ. Suomalaiset sairastuvat työssä, varsinkin pienyrittäjät. Minun työ on stressaava, melkein joka kerta kun puhelin soi (20-120 kerta/päivä eiku vuorokausi, murrr...) jollain on ongelma. Moni ongelma on bagatelli, pikkujuttu, mutta sen omistajalle suurensuuri. Sain lääkkeet, mutta niistä tulin huonoon kuntoon. Olin kuin pakkausselosteen lista sivuvaikutuksista. Mitä jäljelle jää? Jäljelle jää...

Elämäntaparemontti!

Aamu ilman kahvia on kuin muna ilman suolaa.

Nyt pitää siis löytää uusisa paheita! Semmosia paheita, jotka eivät nosta verenpainetta. Vinkkejä ja vonkauksia, kiitos!

 


 

4.3.2014 TALES FROM TALLINN

Viikon aikana on tullut kaksi uutta EE MVA! Paljon Onnea Nando ja Marika! Onnea Gilda!

Ulzie jää sittenkin kotiin, mutta se on eri tarina.

Olin jarjestänyt asioita niin, että sain viime viikon perjantai vapaaksi. Avaimet luovutettu, asunnot tarkastettu ja varasuunnitelmien varasuunnitelmat vahvistettu. Asuntoalalle on ominaista, että mahdoton on todennäköinen, shit happens. En ole koskaan ymmärtänyt miksi avainta esim tiputetaan postiluukkuun - jopa naapurin postilukkuun - kun muuttaa. Onneksi vanhalle välittäjälle kehittyy telepaattisia lahjola.

Gilda, Ulzie ja mukea mamma lähtivät kohti Tallinnaa ennen Kalevalan päivän auringonnousua. Kahvia koneeseen ja naftaa tankkiin. Ehdimme tehdä retouttavan aamulenkin Linnatuulen leikkipuiston takana, ja laivalla saimme nauttia muiden matkustajien tarkkailusta. Olo kuin kerrostalokyttääjällä, huvittelin arvaamalla ihmisten kansalaisuuksia. Koirien mielestä halpaa huvia.

Perillä koimme yllätyksen; The Estonian Traffic Culture! OMG! Ensisäikähdyksen jälkeen painoin kaasua ja olin maassa maan tavalla, ihan hauskaa oli tööttäillä ja käyttäytyä kuin apina ratissa! Opin myös sen, että kun siellä puhutaan "suorasta tiesta eteenpäin" se tarkoittaa suomeksi "muutaman mutkan kautta ja suurin piirtein sinneppäin"! Onneksi Tallinna on pieni kaupunki ja maamerkit monet, heitin kartan ja ajelin paljon sujuvammin mutu-tuntumalla.

Asuimme Hotel Meritonissa, jossa oli sovittu tapaaminen. Tapaamisen tulos - Ulzie ei muuta. Olen siitä kitollinen.

Thank you for understanding a small breeders feelings. <3

Aamulla lähdimme hyvissä ajoissa, kehtaanko tunnustaa että "eksyin" vanhan kaupungin yksisuuntaisille kadulle? Kun on ainut autoileva apina voi varmaan noudattaa omia liikennesääntöjä? Nimittäin keksiajan kaduilla ei osaa Erkkikään suunnistaa, ja eihän keskiaikainen kaupunki ole tarkoitettu autoille. Kauniita kauniita taloja, paikka uteliaisuudele ja romatiikalle. Palaan Tallinnan vanhaan kaupunkiin ja aion ajan kanssa tutustua siihen, toivottavasti laatuseurassa.

Saku Surhall näyttää huomattavasti suurhallimmalta kuvissa. Se oli pimeä, likainen ja ahdas ja musiikki soi liian kovalla. Rasittava paikka meille maaseutukoirille. Päivä meni tietysti suomalaisille loistavasti, olo oli kuin olisimme varastaneet karkkia vauvalta. Näyttelyharrastus on lapsenkengissä siellä vielä, ja päivä oli sillai valitsemalla valittu, sillä Ruotsin chihuerkkari oli samana päivänä. Saimme mitä haime, Gilda oli ROP ja sai sertin ja tuli Eestin muotovalioksi sillä.

Onnea Rakas Gildus! <3

Lähdimme hyvällä syyllä pois ennen ryhmäkehiä, sillä laiva lähti. (muutama tunti myöhemmin, hys) Ostimme bling blingiä ja erittäin tarpeellisen vaaleanpunaisen kravatin. Gilda halusi ehdottomasti saada vaaleanpunaisen kravatin jossa sydänkuvio. Nando esiintyi nimittäin fb:ssa vaaleansisessä ruutukravatissa, ja Gildan logiikalla se kuuluu asiaan kun voittaa Eestissä!

Itselleni toin kukalliset kalossit (!) johon mahtuu pörrösukat!

 

- - -

 

Veli ja sen Sisko

 

nando_kravatti.jpg

 

Chimiwas Gideon Grafton "Nando" tuore EE MVA

Kuva varastettu Marika Fribergiltä

 

 

gilda_kravatti.jpg

 

Chimiwas Gilda Grace "Gilda" viikkoa tuoreempi EE MVA

"Mäki haluuun kravatin kun Velipoijjalla on!"

 


 12.2.2014 PIKKU PAUSSI PIRISTÄÄ

Näyttelyrintamalla ei mitään uutta, kennelissä tapahtuu joka päivä. Töitä on riittänyt mutta voimat ei, siksi pidämme pientä luovaa taukoa näyttelyharrastuksessa. Tässä lyhyt kertomus Messarimatkasta ynnämuuta!

Messarin tähtihetket olivat ROP-kasvattajaryhmä ensimmäisenä päivänä, ja pääsimme muutamaksi sekunniksi parrasvaloihiin isoon kehään. Blancan tehotreenit antoi typylle esiintymisvarmuutta, se tuntui hienolta. Yhtä asiaa ihmettelen, mutta en sano sitä ääneen - olen kai edelleen se huono häviäjä.

Jos totta puhun, ei voi puhua häviämisestä ja kennelin viime vuodesta samana päivänäkään. Olen kiitollinen kaikista voiton hetkistä, ja kaikista hienoista asioista mitä tapahtui. En jaksa selostaa yksittäisiä tuloksia, niitä on niin paljon, mutta poimin muutama kultajyvä joka lämmittää sydäntäni erityisen paljon.

 

Chihuahua ry:n Vuoden pitkäkarvainen Chihuahua - kisa

Chimiwas Gilda Grace VSP (pokaali on jo puoleksi pikku Gilduskan oma)  Jipii!

Chimiwas Belle Blanche 8. sija

 

Chihuahua ry:n Vuoden pitkäkarvainen Pentu - kisa

Chimiwas Rita Rosalyn jaettu 1. sija

 

Chihuahua ry:n Vuoden lyhytkarvainen Pentu - kisa

Chimiwas Romy Rosaline 10. sija

 

Chihuahua ry:n Vuoden pitkäkarvaisten Kasvattaja - kisa

Kennel Chimiwas 3. sija

 

Chihuahua ry:n Vuoden pitkäkarvainen Jalostuskoira - kisa

Spicy4 4. sija

 


 

18.11.2013 JYVÄSKYLÄN KUULUMISIA, MYRSKY JA ONGELMAKOIRA

Eilen kilpailimme Jyväskulässä isolla porukalla, vaikka yksi ei suostunut taaskaan yhteistyöhön. Meillä on ongelma.

Myrsky raivosi, ja matkanteko oli mielenkiintoista. Isoja puita kaatuili tien yli, olisi voinut käydä vanhanaikaisesti, mutta perille asti päästiin ehjinä. Kiitos kaikille suojelusenkeleille!

Emme saaneet oikein mitään, Gilda pelasti porukan ja sai "hikisen" varacacibin ynnä pari lisäpistettä Vuoden Chihu -kisaan. Läheltä piti tässäkin, johto oli yhden sijan päästä. Nyt on jännittävää!

Blancalla on ongelma. Blanca jännittää kehässä, ja on saanut tahtonsa läpi nelitassujarrutuksella. En viitsinyt raahata pienokaista perässäni, ilmoitin kehäsihteerille että emme osallistu. Kolme viikkoa on aikaa häätää typerän esiintymispelon. Sitten on messari, ja kaunis neitokainen on ilmoitettu kaikille kolmelle päiville. Ongelmat ovat sitä varten, että niitä ratkaistaan. Aion napata tittelin Blancalle, onhan ennenkin voitettu ujon piimän kanssa. Gilda oli juuri samanlainen samassa iässä. Periksi en anna, koiralla on oikeus iloisuuteen. Tehotytön tehotreeni alkaa.

I´ll bee back.

 


 

21.10.2013 SEINÄJOEN KV NÄYTTELY

Eilen oli yksi näyttelyvuoden kohokohdista, sellainen näyttely mistä ei voi olla poissa. Seinäjoen kansainvälinen. Matkaa tasan 24 km / suunta ja hyvä tunnelma, ystäviä ja tuttavia. Seinäjoen Areena on hyvä paikka ja kennelpiiriläiset jussipaidoissaan tekevät hienoa työtä.

Kiitos järjestäjille, teette joka vuosi yksi maamme parhaimmista näyttelyistä!

 

gildan_saalis_sjk_kv_2013.jpg

Gilda: "Hui, kato! Mun saalis on melkeen isoompi ku mä ite!"

 

Päivä oli kuin rodun juhla, todella paljon kauniita chihuja molemmissa karvanlaaduissa! Osa luokista oli siirretty toiselle tuomarille mitä kuumensi ihmisten tunteita hieman, mutta se on hyvin ymmärrettävää ja pelin henki. Pitää varautua siihen. Ei kannata ilmoittaa enemmän koiria, kuin pystyy näyttämään, sillä aina tulee lisää näyttelyitä.

Lauantaina oli kostea koti-ilta koirien kanssa, kylvyt, manikyyrit ja muu kauneudenhoito pitkän kaavan kautta kuudelle esiintyjälle! Lupaan, Célian häntä oli aikuisten oikeesti valkoinen pesun jälkeen... Itse kävin aamulla kampaajalla, ja hankiuduin eroon ärsyttävästä tyviälystä. Olen taas aito blondi. ;o) Olinhakenut koiranäyttelyhameen pesulasta hyvissä ajoissa. Minulla on mukava koiranäyttelyhame, johon ei karva tartu. Se on sopivan joustava muhkeille muodoilleni ja se ei kiipeile korviin.

Koiranäyttelymuoti ansaitsee oman kappaleensa... Hölsk ja kräts! Hyvät ihmiset, K-18 alueet piiloon. Glitteritoppi ja microshortsit ei ole (aikuisen naisen) kehävaatteita, ja jos kuitenkin haluaa niitä käyttää - trimmaa puuteli! Olen joskus itsekin istunut bajamajassa ja ommellut karanneen kaarituen kiinni. Ei kiva. Varasukkikset on hyvä olla, mutta ennen kaikkea järkeviä vaatteita joissa pystyy liikkumaan (ilman pelkoa jostain plop-plop:sta) ja pehmeät kehäkengät. Haluan korostaa kenkiä myös turvallisuussyistä. Minua hirvittää terävät korot pikkukoirien seassa.

 

Tulokset ovat tietysti tärkeitä, mutta loppujen lopuksi ne ovat vain tietyn ihmisen näkemys koirasta, sellaisena kuin se on tai näyttää olevan muutaman minuutin aikana. Tulokset ei ole tärkeintä, vaikka voittaminen onkin hauskaa. En ehkä muista kaikkea oikein, mutta suurinpiirtein näin meille meni:

 

Pikkuiset ja Vasta-aloittelijat joko esiintyivät tai ei, mutta arvostelut olivat hyviä ja oikeudenmukaisia 

Naksu - EH

Peppi - EH

Blanca - EH

Célia - ERI

 

Jätkät joko pullistelivat ja pomppivat kahdella jalalla tai ei, mutta sitä saivat mitä tilasivat

Nalle - ERI

Fonzi - ERI

Nando - ERI

 

Ja Prinsessat joko tiesivät oman arvonsa tai viilliintyivät, mutta taas tein itsestäni hölmön ennen kehäänmenoa

Elli - ERI SA VAK3 PN4

Gilda - ERI VA VAK1 PN1 VSP CACIB

 

Että miksi minä hölmö? Gilda tulee hyvälle tuulelle ja esiintyy hyvin vain tietyllä rituaalilla, ehkä neitoksista kauneinkin nauraa minulle!? Mene ja tiedä, mutta laulumme toimii. The muppetshow...  :D

Kasvattajaluokkia esitettiin neljä, meidän oma oli toiseksi paras. Kiitos handlausavusta ja seurasta!

Kennel Chimiwas (Elli, Gilda, Nando, Nalle) - KP KASV2

 

Nyt odotan suurella mielenkiinnolla Vuoden Chihuahua - listojen päivityksiä, jos olen kiertokoulun lyhyellä matikalla laskenut oikein on nousuja ja laskuja, sanotaan nyt vaikka niin! Tämä vuosi alkaa olla loppusuoralla, enää isot kansainväliset näyttelyt ja meillä on pullat hyvin uunissa. En usko että enää tapahtuu suuria muutoksia, mutta teoriassa voi vielä tapahtua mitä vaan. Jännitys jatkuu viimeisen kehän asti joka vuosi. Paras koira voittakoon!

 


 

7.10 2013 AJATUKSIA SISÄLTÖRIKKAASTA KENNELELÄMÄSTÄ

Eilen kilpailimme Chihuahuojen pääerikoisnäyttelyssä Pertunmaalla. Päivä oli ilonaiheita ja hyviä tyyppejä täynnä. Jokunen mäntti siinä sivussa, mutta se on pelin henki. Chihuporukka on 99 % loistavia tyyppejä. Kukaan ei voi olla kaikille mieleksi, kenelläkään ei ole pako pitää kaikista, mutta jokaisella pitäisi olla sen verran paljon tervettä järkeä ettei kuluvalla "asiantuntija-äänellä" mollaa toisen koiraa. Kasvata kuule itte enstex muutama valio, ota sitten kantaa!

Chimiwas-sakin tuloksia en nyt lähde sen enempää täällä kertailemaan, mutta haluan muistaa päivän kultajyviä...

Pikkuinen Blanca, joka muuten on rohkeuden huippu ja iloisuudellaan hurmaava pakkaus teki keskellä kehää nelitassujarrutuksen, stopin ja meni makuulle! Kokeilin kaikkea, namia, törkeä-kana-lelua, kehua ja yritin vähän vetääkin, mutta Blanca sai tahtonsa läpi. Nostin perä pystyssä tyttöstä syliin ja porukalla oli hauskaa. Itsekin repesin totaalisesti, ei noita kannata murehtia. Näyttelyssä pitää olla hauskaa, muuten voi nukkua kauneusunta. (herätys eilen klo 02.00)

Ystävällinen tuomari antoi avokätisen EH:n Blancalle ja kauniin arvostelun. Olen siitä iloinen. Blanca oli helpottuneen näköinen kun pääsi kehästä pois, häntä nousi heti pystyyn ja sitten heiluttiin.

Kaikki muut kasvatit olivat ERInomaisia, kasvattajalokkaa pääsimme esittelemään ja sijoituimme kolmanneksi kuuden kovan sarjassa. Meillä oli taatusti hauskin luokka. Kiitos Marika ja Ann-Sofi handlausavusta ja päivän nauruista. Yhteistyöllä voittoon! ;o) Minä pidin sekä Gildaa että Elliä, Marika piti Ellin häntää, ja tilannekomiikkaa riitti!

Kiitos myös Raija, Tiina ja Niina, sekä kaikki muut ystävät ja tuttavat - te teitte päivästä hienon!

 

Päivän Tähti oli iki-ihana kantamamma ja mumma Spicy.

spicy_rop_ja_bis_2_jalk.jpg

Nauravainen ja elämästään nauttiva Spicy voitti jälkeläisluokallaan kaksi ISOA kippoa!

ROP JÄLK - Rodun paras jälkeläisluokka

BIS 2 JÄLK - Koko näyttelyn toiseksi paras jälkeläisluokka

Olen joskus heikkona hetkenä luvannut, että menen uimaan vaatteet päällä jos voitamme Best In Show, läheltä piti eilen ja järvi oli uhkaavan lähellä. Ensi kerta kannattaa ehkä pakata pyyhkeen ja kasa vaihtovaatteita.

 

Jälkeläiset luokassa:

Ch Chimiwas Belle Blanche "Elli"

Ch Chimiwas Gideon Grafton "Nando"

Ch Chimiwas Gilda Grace "Gilda"

Vallaton Junnu Chimiwas Rita Rosalyn "Cèlia" iloisesti pomppiva ja upeasti esiintyvä pikkuneiti

 

Kotimatkalla näyttelypaikalta soittoja ja tekstiviestejä, päiväni kultajyviä nekin. Kiitos Ville, Merja ja Hannu! Lärvispäivitys ja onnitteluita, yllä oleva kuva. Juustohampurilainen ja villiomenasiiderin, eli melkein kaviaaria ja champagnea. :D

 

Kotona odotti samaa sekasotkua mitä sinne jätin, mutta kotikoirilla kaikki hyvin - kiitos siitä kaksijalkaiselle jälkeläiselleni! Olet M tärkeä ja rakas kun autat mamia. Kannoin tavarat sisään, ulkoilutin kilpailukoiria ja jäin istumaan keittiön lattialla ihailemaan Nelmaa ja kauniita pentuja.

 

nelma_ja_pupsit.jpg

Sammuneet pikku-uut tuhisevat tyytyväisesti Nelman maitobaarilla.

Ylhäältä alas: Ursula, Ulzi, Uno ja iso poika Urban

 

En malttanut mennä nukkumaan. Minun piti istua sellä keittiön sotkun keskellä ja vain katsella & kuunnella Kauneutta. Tuli valvottua lähes kokonaisen vuorokauden, ei ihme että aivot vähän pehmenivät ja sanat menevät taas yläkantin kautta... ;o)

Ajatelin yön rauhassa että olen onnellinen ihminen. Nöyrä kiitos nelijalkaisillekin perheenjäsenille siitä. Viime viikon keskiviikkona olin eräässä myyntikokouksessa. Osallistujien piti kirjoittaa lapulle joku unelma. Toivottiin lottovoittoa, toivottiin rahaa, etelänmatkaa... En keksinyt mitään mistä unelmoida. (en kehdannut kirjoittaa mitä sydämeni toivoo, joten siistin sanoja harvinaisessa fiksuudenpuuskassa) Kirjoitin, että elään unelmaani. Minulla on iso vanha talo maalla ja monta pientä koiraa. Taisin olla outo lintu parvessa. Mutta totta, niin totta. Ihminen ei saa kaikkea sitä mitä hän haluaa, en minäkään, mutta olen joskus halunnut kaikea sitä, mitä minulla nyt on.

Näillä sanoilla toivotan sinulle, hyvä Lukija, oikein hyvää ja mukavaa alkavaa viikkoa!

Suunnittelen lomanpoikasta loppuviikoksi. En ole pitänyt kesälomaa sen enempää kuin ne neljä hassua päivää. Minua tavoitat puhelimella jos on asiaa. En välttämättä vasta heti, sillä metsä on pullollaan suppilovahveroita ja - karhuja. Oikeita otsoja, ei chihuahuan pentuja, vaikka U-pentueen teema meni vähän karhujen ja koneiden puolelle.  (o:


 

10.9.2013 FONZIN JA NELMAN PENNUT 

 

nelma_ja_fonzi_u_pennut.jpg

 

 Maanantaina, aamuyönä, 9.9.2013 syntyivät kennelin U-pennut.

Kaksi kaunista tyttöä, ja kaksi komeaa poikaa kauan odotetusta yhdistelmästä Microschihuas Al Capone "Fonzi" ja Chimiwas Nelma Nicoline "Nelma". Kaikki oli ohi parissa tunnissa, ja läheltä piti, että olisin nuukunt pommiin!

Vielä sunnuntai-iltana Nelma oli oma tomera itseänsä, komenteli poikia ja näytti Kamulle kaapin paikan. En osannut odottaa, että H-hetki olisi näin lähellä. Istuin hetken koirasalin sohvalla, Nelma sylissä, ja tunsin selvästi pentujen liikkeitä. Nelma söi ja joi normaalisti (eli paljon) ja oli pirteän oloinen. Ajattelin, että vielä on aikaa. Heräsin siihen, että Spicy aloitti jääräpäistä haukkua, ja sai mukaansa koko köörin. Sanoin porukalle, että lauma hiljaa, mutta Spicy aloitti taas ja yllytti kaikki haukkumaan. Silloin tiesin, että koirat haluavat että herään heti. Koirat ovat viisaita. Ja kas kas, Nelma teki pesää ja ensimmäinen oli tulossa! Synnytys oli nopea ja helppo.

plop plop plop plop

Kaikki ohi parissa tunnissa! Omatoiminen, upea, ensisynnyttäjä tiesi mitä tehdä, minun tehtäväksi jäi laskea lapset.

 

Kaunis Kiitos, rakas Nelma!

 

Pentujen työnimet ovat:

Chimiwas Urban Ursus

Chimiwas Uno Unimog

Chimiwas Una Ursula

Chimiwas Ulzie Ulcebelle

 

 


 

4.9.2013 NALLEN JA ZITAN PENNUT

 

nallen_ja_zitan_pennut.jpg

Kiitos kuvasta Taina, ja Paljon Onnea ihanista pennuista!

Starship´s kennelissä on pian vilinää ja vilskettä, kun Nallen ja Zitan pikkupojat lähtevät liikkeelle. Pentujen kaunis äiti voi vielä hetken nauttia rauhasta penukorissa, mutta en mene enää kauan niin kukaan ei ole turvassa! Toinen pojista on saanut äidilta värinsä ja toinen isältä. Valkoinen pikkumies on saanut myös hauskan täplän selässä. Ylpeä isä lähettää terveisiä, sata pusua ja rapsutuksia koko pikku perheelle!

Jokunen elatusNaksu ja jotain muutakin pientä saattaa tulla postissa, sillä Nalle on hyväsydäminen isä vaikka vähän hajamielinen. Nallen muisti naisasioissa on hyvä mutta lyhyt. :)


 

3.9.2013 KOIRAIHMISET KÄYTTÄYTYKÄÄ!

Minun on pakko avutua eräästä asiasta mitä minua, ja monta muutakin harmittaa.

Mitä meitä fiksuja ihmisiä vaivaa kun emme oikein osaa käyttäytyä koirakuvioissa? Onko Ison Kirjan kultaista sääntöä päässyt unohtumaan? Minulla on aika paljon ystäviä ja laaja tuttavapiiri. Te olette kaikki minulle tärkeitä. Te tiedätte, että osaan tarpeen tulessa pitää suuni kiinni asioista ja että tapoihiini ei kuulu selän takana juoruamista. Puhun kyllä paljon, mutta sanon aika vähän... Siksi moni teistä uskaltaa kertoa minulle kaikenlaista. Kiitos luottamuksesta. Minä pidän sitä arvokkaana, että luotatte minuun. Vilpitön kiitos siitä.

Mutta, mitä on ystävyyden hinta? Onko se yksi euro? Kymmenen? Sata? Miksi käytätte toista ihmistä, kasvattajaa, uroksenomistajaa, ystävää hyväksi? Miksi jätätte myös mitättömiä summia maksamatta? Hyi häpeä.

Kuinka kehtaatte kiristää ihmistä, joka on luottanut teihin niin paljon, että on myynyt pennun, rakkaansa teille? Hyi häpeä.

Miksi niin usein sama ihminen "unohtaa" lompakkoa kotiin, erehtyy laskun loppusummasta (aina alaspäin tietysti) eurolla, pari? Leikin usein idioottia koska testaan sillä ihmisiä. Kyllä minä osaan laskea. On mielestäni paljon arvokkaampi asia tietää mikä on ihmisen oikea luonne, kuin saada niitä muutamia euroja omaan taskuunsa tänään. Tulevaisuus on pitkä sana... 

Tässä välissä haluan kiittää ihania luotettavia ihmisiä ja ystäviä jotka maksatte koiraruokalaskunne  ja hoidatte asianne, teitä on paljon. Minulle ei ole vielä kukaan pennunostaja tai "koirasiemenostaja" jättänyt sovittua kauppahintaa maksamatta. Luottoa on jatkossakin!

Jos joku loukkaantuu tästä vuodatuksesta, hän tietää miski. En jaksa asiasta tämän jälkeen jaaritella, haluan ajatella kauniita ajatuksia ja nauttia koiraystävistäni. Kehotan loukkaantunutta ottamaan yhteyttä siihen ihmiseen joka hän petti ja sopimaan asiasta. Tänään, heti, nyt, ja pelastamaan ystävyyttä joka ei ole rahassa mitattavissa. Sitten suut suppuun ja katseet eteenpäin.

Netti on oma maailma. Voi herranjee...

Miten aloitat riidan netissä? Se on helppoa. Väitä jotain, istu ja odota! :D

Väitän, että jos me koiraihmiset käyttäisimme sitä aikaa seurustelemalla koiriemme kanssa mitä vietämme netissä riitelemässä toistemme kanssa olisi paljon vähemmän koiraongelmia! Toki toki, minulla on nakkisormilleni täysin sopimaton lelu, tabletti, ja sitä näpyttelen aikani kuluksi kun nelijalkaiset touhuatvat pihalla. En uskalla jättää koiria yksin pihalla, hulluna ylisuojelevaisena mamina pelkään kaikkea kyystä karhun kautta kotkaan. Siksi niin usein kökötän portailla aamuisin kahvikupin ja tabletin kanssa sekä illalla teen ja tabletin kanssa. Harvemmin siiderin kanssa, mutta sekin on tapahtunut.

Voileipäni on lähes pakollinen ja oma lukunsa. Voileipäni on iiiso, ja makkaraa on paaaljon. Syöjiä on monta minun lisäksi. Kuka idiootti on opettanut minun koirille kerjäämisen jalon taidon?

Palaan vielä kevennyksen jälkeen tämän vuodatuksen aiheeseen, niin suuni on sitten puhdas.

Tulen erittäin surulliseksi kun kuulen tietynlaisia juoruja. Ymmärrän että koiramaailmassa puhutaan paljon, on paljon kateutta, epävarmuutta, pelkoa ja sitten sitä pahinta, nimittäin KILPAILUA. Tiedän että minun selän takana puhutaan (juuh, minulla on liikaa koiria, meille tuli vahingossa Tommy-pentu, käytän liikaa rahaa koiriini jne jne), meidän kaikkien selän takana puhutaan. So what? Rapatessaan roiskuu! Joskus syötän tahallisesti tietyille "puhealttiille" tyypeille pajunköyttä, ja sitten odotan, on aika hassua seurata miten köysi muuttuu matkan varrella! ;o)

Ehdotan, että käyttäydymme toista kohtaan nin kuin haluaisimme itse tulla kohdeltuiksi. Ehdotan, että emme ajattelisi niin paljon omaa tämän ohikiitävän nykyhetken etua. Ehdotan vielä pysähdymme ja mietimme mitä nämä alla olevat hajamietteet tarkoittavat elävässä elämässä nyt ja tulevaisuudessa:

 

Ch:n kotitekoisat teesit

- aina tulee olemaan pienempiä ja suuremia sieluja kuin omasi

- aina tulee olemaan koira joka pärjää paremmin kuin sinun koirasi

- jos ostat "halavan" pennun on turha kiroilla kun se ei pärjää kovassa kilpailussa näyttelykehässä

- kaikki ei ole sitä miltä se näyttää, ei edes kasvattajan syy

- jos ostat koiran, pennun, tavaran tai palvelun, maksa siitä, sillä vaikka sinä unohdat asian nopeasti niin myyjälle jää kummallinen kuva sinusta joka hän kantaa sydämmessään elämänsä loppuun asti (ja sinähän pelkäät että selkäsi takana puhutaan, voit olla varma että pian "kaikki" tietää)

- älä polta siltoja, piiri pieni pyörii

- - - - - -

- rakkaudemme kohde on yhteinen, se on KOIRA

- KOIRA on tärkein

- ihimisellä on runsaasti velvollisuuksia ja vähän oikeuksia

- KOIRAlla on muutamia velvollisuuksia ja paljon oikeuksia

 


 

29.7.2013 PIMEÄT PIMUT PORISSA

 

Eilen kilpailimme Porissa. Célia sai hienon arvostelum, ERI:n ilman SA:ta ja oli ison junnuluokan kolmas. Gilda sai kauniin arvostelun ja unohti temppuilla pöydällä. Ajattele, minun Gilda, ei temppuillut pöydällä! Ihmeiden aika ei ole ohi!

Gildan "näyttelykirjaimet" ovat ERI VAK1 SA PN1 CACIB VSP, ja yleisön pyynnöstä selkokielellä laatuarvostelulla erinomainen, valoiden kilpailuluokan eka, sertifikaatin arvoinen, paras narttu-luokan voittaja, kansainvälinen sertifikaatti, ja vastakkaisen sukupuolen paras. Komea uros oli ROP, eli rodun paras. Jos joku haluaa opiskela "koiranäyttelykieltä" otappa yhteyttä, niin suosittelen hyvän ja helposti luetun kirjan. Kenelliiton sivuilta löytyy näyttelysäännöt. Näyttelysäännöt ovat loogisia, ja kun jyvälle pääsee on hauskaa seurata näyttelypäivän kulkua. Autan mielelläni, ja aina on joku joka voi antaa neuvoja. Rohkeasti mukaan hyvään harrastukseen, joka ainkain pitää (kaitaalla) tiellä viikonloppuisin!

Olin ilmoittanut vain kaksi koiraa Poriin, sillä arvasin että päivä voi olla helteinen. Helle on koirille paha asia. Halusin pitää koirat helposti varjoon siirrettävässä boksissa, ja niin kävikin, että en seurannut kehää vain piilouduin kuin sappitatti varjossa mainoskyltin takana ja pidin koirilleni seuraa. Olin varautunut kylmäpussilla, ja se osoittautui päivän pelastajaksi. Minun koirat taisivat olla rodun virkeimpiä, ja hauskaa oli kehässä. Kun koiralla on hauskaa on esittäjälläkin hauskaa - heh heh, meidän tapauksessa taitaa yleisölläkin olla hauskaa! ;o)

 

pori_kv_2013_gilda_vsp.jpg

 Iloinen kuva, Elina Voutilainen

 

  


 

 

 23.7.2013 CHIMIWAS GIDEON GRAFTON FI MVA

Paljon Onnea Marika ja Nando!

Ylivieskan KV näyttelyssä se tapahtui, Nando valioitui! Komea sirkuskoira Nando teki temppuja ja yläfemmoja kehässä, ja oli päivän loistavin tähti. Päivä oli kennelin juhlapäivä.

Gilda oli "vain" toiseksi paras, Elli esiintyi kesäturkissaan ja kuten aina hyvin huippuhandlerinsa Elinan kanssa. Célia-riiviöneiti nappasi elämänsä ensimmäisen ERI:n ja Nalle EH:n. Kasvikset olivat kovassa kilpailussa (ei muita kasvattajaryhmiä) rodun paras. Peppi sai H:n, mutta arvostelu oli erinomainen. Peppi kehittyy vielä, ja voin laittaa vaikkapa pääni panttiin sen menestyksen puolesta!

Naksu on kotiutunut uudessa kodissaan, samalla Marthalle menee hyvin. On sydäntä lämmittävää kun kasvatit saavat hyvät kodit. (toistanko jotain?). Allun ja Fonzin pennut etsivät vielä kodit. Valkoiset, läikikkäät "Party Lehmät", hienot pitkäkarvaiset pennut etsivät hyvät kodit. Toinen poijjista on erittäin lupaavan oloinen tässä vaiheessa, tyttö ja toinen poika etsivät paikkaa rakkaana lemmikkinä. Spicyn pikku Tommy ei muuta mihinkään. Olen päättänyt, että Tommy jää toistaiseksi kotiin kasvamaan. Haluan kokeilla miltä tuntuu kilpailla EJ-rekisteröidyn koiran kanssa, ja onko mahdollista saada sitä siirrettyä FI-rekisteriin myöhemmin. Spicyn jälkeläisnäyttö on upea.

Ei ole vain juhlaa, tai hmmm... Ehkä vähän liikaa juhlaa? Meillä on juoksut monikossa. Oijjvoijj, ja minä päätän pitää neljättä urosta... Tämä on hullun homma. Mutta samalla todella antoisaa. Eikä tule vapaa-ajan ongelmia. Ei voi olla ongelmia sellaisen asian kanssa mikä ei ole olemassakaan! (kannattaa muistaa esni kerta kun valitan rahapulaa)

Kesä on mennyt nopeasti. Työmaalla on ruuhkaa. Opiskelijat palaavat ja etsivät niitä "halpoja ja hyviä yksiöitä" keskustassa. Mieluummin lasitetulla altaanilla (pelkkä parveke on out), laadukkaalla parketilla (muovimatto ei kelpaa) ja astianpesukoneella. Kun tätä kuuntelee tarpeeksi monta kymmentä kertaa joka päivä ja välityksessä on yksi yksiö alkaa vanhan välittäjän sarvet kasvamaan. On paljon hienoja nuoria, minä pidän nuorista ihmisistä - tai yleensä melkein kaikista ihmisistä. Mutta minäkin voin väsyä.

Tein pikku tempun; Joku kyseli niitä laadukkaita parketteja, ja minä osoitin toimiston lattiaa ja kysyin "Että tällaistako?" "Kyllä!" Toimistossani on julkisen tilan sopiva kova ja laadukas lattia kyllä, mutta se on laminaatti, laminaatti, laminaatti!

Haa haa haa! XD Välittäjällä on halvat huvit.

Pitää vielä mainita yhdestä varsinaisesta valopäästä... Yhdessä välityskohteessa tehdään paraikaa mittavaa parvekeremonttia. Vanhat kaiteet poistetaan ja uusia laitetaan tilalle. Tapaus kysyi "Tehdäänkö täällä sitä pintaremonttia?" "Ei. Täällä kunnostetaan parvekkeita!"

Halpaa hupia, totisesti!

Ja loppukevennys valopäistä, kävin hakemassa keinotekoista älyä. Olen punapää ja minulla on ihka aito sulka. Tämä on varmaan joku ikäkriisi, mutta en tiedä onko se uhma-, teini- vai keski-iän kriisi. Hauskan näköinen se sulka on!


 

11.7.2013 ASIAN VIERESTÄ VOITTAMISESTA, HEHKUTTAMISESTA JA RUSINAVARPAISTA

 

Tuurissa taisi mennä meidän sakille hyvin. Gilda oli VSP, Fonzi sai sertin, Célia oli ROP-pentu jne jne, Orivedellä molemmat tehotytöt olivat ROP-pentuja. Honkajoella Gilda oli taas VSP ja kaikki kolme virallisissa luokissa debytoivat esiintyvät edukseen. Reippaat ja rakkaat kehäkaverit ovat ylpeyteni aihe.

Nalle oli Honkajoen tähti, komea luokkavoitto, ja ERI SA oli saalis. Tehotytöt kilpailivat 9 kk 3 vrk:n iässä paljon vanhempia vastaan ja olivat suoraan sanottuna siinä seurassa kuin (kauhu)kakaroita vielä. Mutta iloisuus ja tekemisen meininki, innostuneet debytantit, loistavaa seuraa kehän laidalla se on joka tekevät näyttelyreissuista ikimuistoisia!

En jaksa joka reissun jälkeen tuulettaa ja hehkuttaa, olen vähän rumasti sanottuna tottunut voittamaan - ja niinhän se pitääkin olla jos haluaa rotua jalostaa. Pitää oppia tietynlaista rehellisyyttä ja nöyryyttä, kuitenkin nöyristelemättä. Olen ylpeä kauniista kasvateista, ja harvoista "rumista" ankanpoikasistakin. Koiralla on muu tarkoitus kuin olla näyttelykalu. Haa, näkisitpäs kennelin tähdet kunnon mutapainin jälkeen! Tai uinnin.

Meillä iki-ihana POOL, semmonen 3,6 m joka on 0,8 m syvä. Olen villintynyt siihen totaalisesti. Joka aamu ja joka ilta menee POOL:in kautta.  Toiset koirista pitävät uinnista! Urokset eivät sinne pääse, haisevat vähän liikaa "nestemäisestä outputista", mutta (me) rohkeat nartut viihdymme POOL:issa jopa niin kauan että varpaani alkavat muistuttaa rusinoita!

Turvallisuussyista on vain yksi nelijalkainen narttu kerralla uimassa, ja pelastusliivi on tietysti uimarin päällä. Célia nauttii kun pääsee veteen, ja menee niin lujaa kuin pääsee! En ole nähnyt toista niin nopeaa koirauimaria! Neiti on hoikka ja ketterä, ja ison tuntuinen liivi kantaa hyvin. Nelma, laumamme paksu-bertta, ei mahdu liiviin...

Koirauinnin takia en ole vielä lisännyt kemikaaleja. Vaihdan välillä osan vedestä, mutta kemikalien aika alkaa olla ovella. Siihen loppuu koirien syvänveden uinti. Matala vesiastia on käytössä, se on pentuaitauksen alaosa ja n 2 cm vesi viilentää tassunpohjia.

 


 

7.6.2013 KENNELIN 20. PENTUE

 

Kennelin kahdeskymmenes pentue, joka piti olla Juhlapentue, syntyi liputuspäivänä. 4.6. on Puolustusvoimain lippujuhlan päivä, Mannerheimin syntymäpäivä. Kaksi poikapentua ja yksi tyttöpentu tuli maailmaan.

Toinen pojista ja tyttö vain kävivät maailmassa, olivat täällä vain hetken ja lähtivät takaisin sateenkaaren toiselle puolelle.

Yöunet ovat jääneet todella vähiksi tänä viikkona, mutta nukutaan sitten joskus. Tajusin kahviämpärin jälkeen kun ulkoilimme jokapäiväisen aamu-ulkoilumme ennen hellettä (lauma ulkoilee kuudelta kun ei ole vielä liian kuumaa) että kesäkuun eka viikko on eletty. Pitää vissin herätä?

Huomenna kilpailemme ISON porukan kanssa Tuurissa ja sunnuntaina on Oriveden valloituksen vuoro.

 

t.jpg

 

 

 


 

 

27.5.2013 TARINA ILOISESTA ISOÄIDISTÄ JA ENSIMMÄISEN KIVEN HEITTÄJISTÄ

Spicy on vähän raskaana. Itse asiassa aika paljon. Isä on Herra X.

Iloinen isoäiti Spicy piti palata kehiin vielä tänä vuonna, mutta Kohtalo haluaa jotain muuta. Meille on tulossa vahinkopentue. Ensimmäinen sellainen kennelin historiassa. Tämä on minulle nolo tilanne, ja tiedän tasan tarkkaan mitä selän takana puhutaan. Selitykset ovat turhia, pentusiemenet ovat lentäneet huoneesta toiseen, tai ainakin aidan läpi.

Isäehdokkaat ovat Kamu ja Fonzi. Koirilla on tarvittavat terveystutkimukset voimassa. Ongelma on, että pentue tulee olemaan Spicyn kuudes ja Kennelliitto rekisteröi nartulle viisi. Yksi poikkeus sallitaan jokaiselle kasvattajalle, se on sitten tämä. Pentuja rekisteröidään EJ-rekisteriin, eli ei jalostukseen. EJ-rekisteröidyn koiran kanssa voi harrastaa ja käydä näyttelyissä, ja sen voi ehkä mahdollisesti myöhemmin siirtää tavalliseen FI-rekisteriin.

Tavallaan tämä "vahinko" on kuin lahja. Spicylla on tasokkaita jälkeläisiä. Nopeasti laskettuna Spicyn jälkeläisillä on kolme voittaja-titteleitä, ehkä parikymmentä CACIB:ia ja vielä enemmän serttejä + VACA:t ja varasertit, ynnä lukuisia ROP/VSP ja PN/PU-sijoituksia. Voin hyvin kuvitella, että siirtoja tulee, ja että näitäkin Spicy-kakaroita tullaan näkemään parrasvaloissa.

Kokeilin kepillä jäätä. Laitoin hetkeksi face-statuksen aiheesta. Voi herranjee, mikä haloo! :D

Hyvät ihmiset, jäitä hattuun. Hätä ei ole tämän värinen.

Maailmassa on paljon isättömiä (ihmis)lapsia. Isyystestejä tehdään päivittäin. Voin lyödä vetoa siitä, että joku teistä Ensimmäisen Kiven Heittäjistä on laskenut päiviä jossain elämänvaiheessa! Että montako viivaa näkyy testissä? Ero on siinä, että ihminen on itse mokannut, mutta pieni koiraäiti elää vaistojensa varassa. Minä olen mokannut. Koirat ovat syyttömiä. En ole ymmärtänyt, että yksi aita ei riitä. Raot ovat n 2 cm. "Se" mahtuu...

Minä voin ja aion elää tämän asian kanssa. En pysty elämään itseni kanssa, jos pakottaisin koiraemoa synnyttämään kuolleen pentueen. Kiitos teille hyvätahtoisille kasvattajakollegioille, jotka olette antaneet neuvoja. Tiedän nyt, että injisoimalla raskaudenkeskeytysainetta ja pakottamalla Spicyä synnyttämään kuolleita pentuja voitaisiin pelastaa maineeni "hyvänä" kasvattajana joille ei satu vahinkoja. Se ei tapahdu. Koiran etu menee minun edun ohitse. Koira on täysin terve ja fyysisesti hyvässä kunnossa. Pennut ovat syyttömiä pieniä olentoja. Pennut saavat syntyä, ja käytän kasvattajan ainoan mahdollisuuden rekisteröidä pentueen joka ei täytä Kennelliiton määräyksiä tämän pentueen pelastamiseksi.

Jään miettimään Kennelliiton valtaa. Mikä koiranomistajan etujärjestö se on, joka saa kasvattajia tappamaan kokonaisia pentueita ja pakottamaan emoja synnyttämään niitä, vain pelastaakseensa oman maineensa? Kaksoismoraali, epärehellisyys, pelkuruus, julmuus... Asioita mitä en siedä. Ymmärrän toki, että on oltava sääntöjä, ja olen kiitollinen poikkeusluvan käyttömahdollisuudesta. Kiitos Kennelliiton asialliselle virkailijalle HB, joka neuvoi asiantuntevasti ja ystävällisesti.

Mutta edelleen mietin... Kennelliitto on pelkkä yhdistys. Ei Laki. Rakkaani kirjoitti minulle toisen keskustelun yhteydessä erittäin viisaasti ja suurinpiirtein näin: " Olen tavannut monta ensimmäisen kiven heittäjiä, mutta en yhtäkään täydellistä ihmistä." Tämä on niin totta. Inhimmillisyys pitää olla vahvempi kuin ylpeys.

Rakkaat pennut, tervetuloa maailmaan.

Lupaan tehdä parhaani ja suojella teitä tekopyhyyttä ja pelkuruutta vastaan.

 

- - - - - - - - - - - -

 

Spicy-kakaroita

 muutama hyvä syy antaa pentujen syntyä

 

clia_rauma.jpg

Ryhdikäs Célia rakastaa elämää ja esiintymistä

 

chimiwas_belle_blanche.jpg

Tyylikäs Elli on ensimmäinen muotovalioni

 

gilda_vsp_2012_007.jpg 

 Kaunein ja menestyvin koiristani, yhden ihmisen Gilda

 


 

23.5.2013 CHIMIWAS NERMAL NUCLEAR "NALLE"

SAATAVANA JALOSTUKSEEN

 

nalle_5.2013.jpg

 

Olen päättänyt tarjota yhden uroksistani harkitusti jalostukseen. Nalle on pienikokoinen, tasapainoinen ja sopusuhtainen uros, jonka sukua tunnen hyvin. Nallen lisäksi perheenjäseniimme kuuluvat Nallen tomera pentuesisko Nelma, äiti Tessa ja isä-Nandon siskot Elli ja Gilda, sekä iloinen isoäiti Spicy. Lähisukulaiset asuvat ystävieni luona. Pidän tästä koirasuvusta, osa ovat menestyviä näyttelykoiria ja osa fiksuja sohvachampioneja. Suvussa on erittäin pitkäikäisiä koiria, ja asioita mitä arvostan Nallen takana ovat esimerkiksi hyvä terveys, iloinen luonne, kauniit hampaat ja hyvät purennat. Suvun edustajien ulkonäkö miellyttää silmääni. Vaaleat ja valkoiset, "lehmät", neliömäisyys ja reippaat hyvät liikkeet.

Nallen tyttöystävä voi olla pitkä- tai lyhytkarvainen (Nallen takana enemmän pk), tumma tai vaalea, mutta sen omistaja on oltava yhteistyökykyinen ja hänen pitää tietää että koiranjalostuksessa tapahtuu yllätyksiä. Voimme vain tehdä parhaamme, emme ola jumalia. Jalostus ei ole niin, että valio + valio = inttivalio. Jos olisi, ei olisi maailmassa epätäydellisyyttä.

Noudatamme puolin ja toisin Kennelliiton astutus-sopimusta.

Kerromme avoimesti toisillemme koiriemme hyviä ja huonoja puolia.

Maksamme laskut ajallaan.

Ei tosikoille.

Emme kävele päin punaista ukkoa, ja vessapaperirulla pyörii myötäpäivää.

;o)  ;o)  ;o)

 

Polvet 0/0 ja isot kauniit hampaat 6 + 6, ei näyttelytulosta vielä. Näyttelytilosta tarvitaan jos haluat peennut Chihu ry:n pentuvälitykseen. Mutta treenit aloitettiin eilen, ja syön koirasuklaata jos emme pääse kehään vielä tämän kesän aikana!

Tiedustelut 0500 655 177 tai sähköpostiin christel.bjork@wasahuoneistot.fi.

Nalle ei tule uroslistoille, koska haluan että nartun omistaja haluaa juuri Chimiwas-ukon pentujen isäksi - ei vain joku uros.

 


20.5.2013 SIS! WE DO STEREO!

 

Yksi viikonloppu, kaksi näyttelypäivää ja kolme ROP-pentua

 

c_ja_b_ja_stereo.jpg

Chimiwas Rita Rosalyn "Célia" ROP pk pentu - Chimiwas Romy Rosaline "Blanca" ROP lk pentu

 

Viikonloppu oli vastakohtia täynnä; lauantain huonosti organisoidusta mutakylvystä Jämsän raviradalla, sunnuntain aurinkoiseen ja hyvin organisoituun Lagunäyttelyyn. Lähdimme kohtuullisessa ajassa lauantaina kohti Jämsää, ehdimme pitää tauon VIP-Storen pihalla ja lainasimme luvatta esittelytarhan. Valkoiset koirat olivat yön aikana muuttuneet monivärisiksi. Elina piti kiinni pikku gangstereista ja minä yritin epätoivon vimmassa saada pahimmat paxxxt pois.

Pesu oli ihan turha, sillä perillä oli kuravelli-kehät.

Ystäville Paljon Onnea pikkutiikerin sertistä!

Célialle onnittelut ROP-pennusta!

Elli, Elinan handlaamana, PN 3.

Nelma, päivän pulska yllättäjä, PN 4 ja varasertti!

Muille ei mitään mainittavaa.

Pyykkikoneelle töitä.

Sunnuntaina lähdimme klo 10 kohti Törnävän kenttää. Paikka on erinomainen, tasaiset kuivat hiekkakentät ilman pikkutassuille sopimattomia kiviä, kosken sorinaa. Kohtuuhintainen kanttiini. Kiitos agilityharrastajille erinomaisen hyvin organisoidusta pentunäyttelystä! Blanca oli meidän porukasta eka kehässä, ja voitti kovassa kilpailussa (oli ainut siilitukkachihu) elämänsä ensimmäisen ROP-pokaalin!

Nuutti esiintyi miehekkäästi pitkätukka-äijien sarjassa. Komea komea Nuutti! Toivon että te, V ja T, saatte Nuutista näyttelykaverin! Tsemppiä!

Célia sai jo kolmannen ROP-pokaalinsa, ja itsetietoisempaa chihutypyä ette löydä mistään! Olen niin onnellinen hienoista pennuista, alkavasta näyttelykesästä, ja siitä, että on treenattu sikapaljon. Ilman treeniä ei saada iloisia sosialisia koiria. Kaiken ajan mitä sijoittaa pentuun saa tuhannesti takaisin koko koiran elämän aikana.

 

 


 

8.5.2013 YLEISÖN PYYNNÖSTÄ BLOGGAUS JATKUU  ;o)

Kyllä te ootta ihania - tai uteliaita!  :)-

Joskus tekee mieli vuodattaa, joskus on aikaa siihen. Joskus ei riitä aika, ja joskus jopa minulla on hiljaisia hetkiä. Vuosi on alkanut vauhdikkaasti, koiramäärä on kasvanut ja menestystäkin on tullut. Kaikkea en viitsi, jaksa taikka halua selostella.

Asiat tärkeysjärjestykseen:

Meillä on viikon vanhoja "pikkulehmiä"!

Kennel Chimiwas proudly presents:

The May Day - litter

Microschihuas Al Capone x Chimiwas Alixava

s-pentue.jpg

 

Pennut etsivät yhteistyökykyisiä ja näyttelykelpoisia ottovanhempia. Tämä on Allun viimeinen ja Fonzin ensimmäinen pentue. Tiedän suurinpiirtein mitä Allu antaa lapsukaisilleen. Olen erittäin utelias pentujen kehityksestä, koska seuraamalla näitä ja vertailemanna Allun aikaisempiin lapsiin tiedän jotain Fonzin jalostusarvosta. Minulla on teoria, katsotaan, pitääkö se paikkaansa!? :) Fonzilta toivon päitä, etuosia ja karvaa karvaa karvaa...

Allu ei ole täydellinen, Fonzi ei ole täydellinen, mutta ihannechihuni on jotain siinä välissä. Yleensä on pentueessa emon näköinen, isukin näköinen JA jotain siitä välistä. Kun suunnittelen pentuetta (ilman Kamun sekaantunista) en ajattele että yhdistän kaksi koiraa. Ajattelen, että yhdistän koirasukuja. Käytän mieluummin mielestäni hienon suvun ainutta mustaa lammasta kuin ei-miellyttävän suvun ainutta tähteä. Kauneus on katsojan silmässä, minulla on ollut jo jonkun aikaa lehmäjakso!

 

Pentujen nimet ovat:

Chimiwas Sylvester Saxon "Saxo"

Chimiwas Stella Simone "Stella"

Chimiwas Simon Solar "Simon"

Chimiwas Scarlet Selena "Selena"

Ottovanhemmat voivat vapaasti vaihtaa pennun nimeä, mutta nimenanto hauskaa. Käytän aikaa ja ajatusta nimen antoon. Jokainen Chimiwas-pentu saa nimen joka merkitsee jotain ja kuvaa sitä jollain tavalla. Nimi voi olla hauska, mutta se ei ole koskaan epäkunnioittava. Jokainen pentu on ainutlaatuinen ja ansaitsee rakkautta koko sen elämän ajan.

 


30.10.2012 TAPAHTUMARIKASTA AIKAA...

Haluat varmaan tietää miten minulle kävi kuntavaaleissa. Putosin kunnon ryminällä, sain yli sata ääntä vähemmän kuin neljä vuotta sitten. Olen siis Suuri Pudottaja! Se siitä. En sure tilannetta, mutta vaalit ovat aina sekä fyysisesti että psyykkisesti raskaita ehdokkaille. Sunnuntaiyönä oli takki tyhjä ja olin uneton. Onneksi rakas ystäväni H soitti ja sain puhua pitkään.

Kaunis kiitos äänestäjilleni ja tukijoille!

Sunnuntaipäivä vietimme iloisissa merkeissä Seinäjoen KV näyttelyssä. Tyylilleni uskollisena laitoin faceen kunnon uhoot, ja sain tietysti taas nirppanokkien vihat päälleni. Hip hei! Oli paljon ystäviä ja tuttuja, ja muutama iki-ihana pennunostaja tuli moikkaamaan, halaamaan ja kertomaan uutisia pikkuisista. Kuusi Chimiwas-merkkisiä kilpailivat, itellä oli vain tyttötrio.

Nelma - paksu perhoseni - ERI JUK2 SA

Gilda - valeraskas vielä paksumpi perhonen - ERI VAK2 SA PN3

Elli - huippukunnossa ja kauniisti esitetty - ERI VAK1 SA CACIB PN1 ROP - eli paras 61:stä pitkätukkachihuista! Wow!

Kennel Chimiwas ROP-kasvattaja The COWS-ryhmä Gilda, Nelma, Pablo ja Nando

Onnellinen onnellinen minä olin, ja haluan kiittää huippuhandlereitani Marika, Ann-Sofi ja Nina.

Och så vill jag tacka Anna Lena för en trevlig kväll, du och dina fina hundar är hjärtligt välkomna igen!

 

Paras uutinen tuli kuitenkin perjantaina, kun sitkeä metsäsissi Rudi löytyi. Itkin onnesta.

 


 

22.102012 TURUN NÄYTTELY JA RUDIN ETSINTÄ

On ollut tapahtumarikas viikonloppu, onnellisuutta ja huolia. Lauantaina kilpailimme Turussa. Kiitos Elina mukavasta matkaseurasta ja kaikesta avusta! Kennel Chimiwas oli ROP-kasvattaja, Elli oli toiseksi paras narttu, hyvin juoksuinen Gilda-tuhmeliini sijoittui kolmanneksi valioluokassa ja Nelma toiseksi junioriluokassa.

Sunnuntaina heräsin Gildan iloisuuteen, kuten joka aamu. Oli mukavan lämmintä peiton alla, silitin hajamielisesti kaksi ihanan aamu-unista; Elliä ja Nelmaa. Venyttelimme kilpaa, ja avasin facebookin kännyn kautta kuten joka aamu. Aamu-facesta on tullut mukava tapa aloittaa päivän. Luin että Rudi-chihu oli edelleen kateissa Seinäjoella ja päätin lähteä apuun. Haastoin muita mukaan ja niin saatiin etsintäporukka kasaan.

Mukana oli herkkuja ja tyttöchihuja. Teimme hajujälki Rudin kodista siihen paikkaan missä oli viimeiset havainnot. Grillasimme makkaraa, metsä täyttyi herkullisisita hajuista. Teimme kaiken ohjekirjan mukaan, mutta ei. Kävelimme tuntikaupalla ja urhea pieni Nelma jaksoi hyvin etsiä, vaikka eilinenkin päivä oli ollut pitkä. Lopuksi, ehkä 20 km:n jälkeen, Nelma pyysi syliin ja nukahti kuin ihmisvauva pää olkapäälläni.

Pimeän tulon jälkeen oli pakko lopettaa etsintöjä, mutta onneksi saatiin koulutettu etsintäkoira paikalle. Etsintäkoira jatkaa tänään, ja kävelen kuin kissa kuumalla peltikatolla. Ajatukset pyörivät ympyrää, tulevat aina takaisin Rudiin.

Haluan kiittää ihania ihmisiä jotka vastasivat haasteeseen ja osallistuivat ja osallistuvat vieläkin etsinnöissä. Rudin omille ihmisille haluan toivottaa voimia. Haluan uskoa onnelliseen loppuun.

 

 


 

5.10.2012

* ROMY ROSALINE  -  RITA ROSALYN *

Spicyn kauniit kaksostytöt tulivat maailmaan 2.10.2012

 

r-pentue.jpg

Ylempänä Rita Rosalyn ja alempana Romy Rosaline

- molemmat varattuja kasvattajalle; sijoitukseen (?) ja omaksi näyttelykaveriksi

Tutsumanimet ehkä Tiinu ja Liinu? :o) Sitä saa mitä tilaa!

 

Nyt ehkä ajattelet, "Miksi ihmeessä kaksi pentuetta?" Vastaus on, että emojen parasta ajatellen, vaikka oma jaksaminen on koetuksella! Minsa ja Spicy saivat nyt viimeiset pentueet. Kun narttu vanhenee synnytys hidastuu ja komplikaatioita esiintyy enemmän kuin nuorilla nartuilla. Valvon ja seuraan aina synnyttäjän vointia tarkasti. Molemmat synnytykset olivat pitkiä ja vaikeitakin, mutta kaikki pennut selvisivät ja kaikki näyttävät virheettömiltä! Emot voi hyvin. Olen siitä hyvin onnellinen!

Toivoisin pennunkyselijöiltä ymmärtämistä. Meille ei saa tulla "katsomaan" kun meillä synnytetään! Tästä on turhaa suuttua. Tiedän, että pennunkatsojat kiertävät kenneleissä. En halua meille minkäänlaista tartunatriskiä. Piste!

Toinen asia; en kasvata pentuja "kaupan hyllylle" tietyn värin takia. Suklaa on nyt muotiväri, mutta suklaageeni vie pigmentin, ja suklaahan on vain laimennettu musta! En todellakaan ota varauksia "tulevista suklaista"!  Kyllä minä pidän kauniistä väreistä - mutta kasvatan omaksi iloksi. Ehkä meille joskus tulee suklaanvärisiä pentuja, ehkä ei. Nyt on neljä kaunista lehmänkirjanaa ja kaksi soopelia!

Liinu jää ehdottomasti kotiin. Pikkuneiti tulee kasvamaan harvinaisen kauniiksi koiraksi, hieno musta-valkoinen väritys joka ehkä muuttuu tricoloriksi. Ja sitähän sinä kysyit; jalostanko väriä(kin)? Tottamaar, mutta sitä väriä mitä minä itse haluan!

 

 


 

27.9.2012

* QUENTIN - QUINCY - QUINLAN - QUANDO *

Tarina Minsan pojista ja mökkihöperösta kasvattajasta.

q-pentue.jpg

Vasemmalta oikealle; ruskeat Quinlan Quatour, Quando Quark, lehmipojat Quentin Querido, Quincy Qwerty! 

Poikien nimissä on käytetty sekä mielikuvitus että koko tuttavapiiri avuksi, Q on vaikea kirjain! On säveltäjää, on näyttelijää, on ranskalaista tilaviiniä ja partikkeleita! Pienimmät pojat saivat partikkelinimet Quark ja Qwerty. Q-w-e-r-t-y on myös näppäimistön vasemman ylärivin ekat kirjaimet...

 

*  *  *  *  *

 

Olen tottunut kiireelliseen elämään, tulemaan ja menemään, en todellakaan jouteenoloon ja paikallani pysymiseen. Meillä ei ollut mitään hätää. Korostan, kuten korostin itsellenikin, ei mitään hätää. Minsa oli pirteä ja hyvin voiva, pennut potkivat potkimisen ilosta, pysyttelin pentuaitauksen lähellä. Odotin ja odotin synnytyksen käynnistymistä. Ja odotin... Nukuin parit yöt pentuaitauksessa, tai ainakin yritin nukkua siellä Minsan turvana JOS jotain menisi hassusti. Minsa kuorsaa kuin merikapteenin papukaija. Mitä ihmettä, mikä ihmeen kuorsaava kaija ajattelet!?

Olin kesätyössä Maarianhaminassa vuonna 1986. Siellä oli kova pula asunnoista. Löysin sattumalta yhden hyvän, ja omistaja ihmetteli miksi se ei kelvannut kenellekään. Minulle kelpasi tietysti kalustettu huone omalla sisäänkäynnillä! Huone oli osa isommasta huoneistosta ja tyylikkäästi sisustettuna. Olin tyytyväinen ensimmäisenä viikkona, mutta sitten omistaja ja papukaija tulivat kotiin. Heräsin johonkin kamalaan ääneen joka tuli kuin tyhjästä, jostain pääni yläpuoleelta. KROOOOIIH! KROOOIIIIIH! Kova vihellys perään.... Kamala herätys! Seuraavan päivänä kävi ilmi että papukaijaryökäle matki omistajansa kuorsausta, ja sen häkki oli seinän toisella puolella missä vuokrahuoneen sänky. Se oli lyhyt vuokrasuhde!

Minsan kuorsaus ei ole lähelläkään noita papukaijaryökäleen kuorsauksen desibellejä, mutta tarpeeksi kova pitämään herkkäunista kasvattajaa hereillä. Tuloksena kolme unetonta vuorokautta, ja turha huoli ei mistään. Unettomuus herkistää. Minulla on hyvät hermot. En pienestä piittaa, itse asiassa ei isostakaan säikähdä, mutta kun kysymys on rakkaasta koiristani olen ylisuojelevainen kanaemo! Kävelin ympäri-ämpäri taloa, en saanut mitään kunnollista tehtyä. Odotin ja odotin, ja odotin vähän lisää...

...kunnes alkoi vihdoinkin tapahtua!

Minsa synnytti aamuyöllä päivällä 66. Synnytys oli pitkä ja työläs, mutta kuitenkin luonnollinen. Kiitos M, olet Ystävä, joka autoit mökkihöperöä väsynyttä kasvattajaa ja urheaa pientä Minsaa. Kävimme yhdessä läpi kaikki tunteet epätoivosta onneen. Sininen ja kylmä Quentin oli jo lähdössä sateenkaaren toiselle puolelle, mutta kääntyi kuin ihmeestä takaisin. Kun kirjoitan tätä nousee kiitollisuuden kyyneleet takaisin silmiin. Kysymys on ammattitaidosta, ei ihmeestä, minä tiedän sen. Järki sanoo niin. Tunteet sanovat että ihme tapahtui ja että Quentin on syntynyt onnellisten tähtien alla, ja että tämmönen pentu täytyy kasvaa kehien kuninkaaksi! Muista, tämä on tarina Minsan pentujen syntymästä JA mökkihöperöstä kasvattajasta joka ei ole yhtään taikauskoinen kun on saanut vähän unta!  ;o)

Loppu hyvin, kaikki hyvin, tarkoittaa tässä tapauksessa että elämä on edessä ja heiluvat hännät takana!

 

 

Poikien huimat syntymäpainot ja komeat värit ja väritykset ovat:

 

Quentin 171 g - valkoinen pikku "lehmä" (taitaa jäädä kotiin)

Quincy 132 g - valkoinen hauskoilla täplillä, vähän kuin dalmatialainen joka unohti osa täplistä kotiin

Quinlan 171 g - punasoopeli

Quando 162 g - sininen fawn maskilla

Kolme kaunista ja hyväsukuista poikaa tulevat todennäköisesti myyntiin, en valitettavasti voi pitää näitä kaikki. Uskoisin että asiantuntevat kasvattajat kiinnostuvat näistä geeneistä, mutta lemmikkikoditkin käy kunhan ovat asiallisia.

- - -

Huokaisin helpotuksesta, pennut ja Minsa olivat turvassa. Oikaisin särkyviä koipiani, niks ja naks. Gilda, Elli ja Nelma tulivat haistelemaan, ja kyselemään mitä olen oikein touhunnut kun olen ollut niin poissa viime aikoina!? Tytöt uskoivat lopuksi etten ollut millään pahoilla teillä, ja käpertyivät kolmeksi kääröiksi kainalossani. Aah... Olin onnellinen. Juuri kun sain unen päästä kiinni herätyskello soi ja kovaääninen remulauma vaati päästä pihalle - olihan jo aamu ja kello peräti kuusi, alkoi jo päivä ja ihan uusi! Ylös, ulos ja pissalle! Hau hau!

- - -

Nyt on kulunut kaksi päivää. Pojat voivat paksusti ja kaikki on hyvin. Huomenna käymme Spicyn kanssa röntgenissä, ja valmistaudumme ottamaan vastaan kennel Chimiwaksen R-pentuetta. Höperö mikä höperö!

Tervetuloa maailmaan pienokaiset! Olkaa kilttejä, tulkaa oikealla päivällä tai mieluummin vähän ennen sitä. Olkaa tyttöjä ja pitkäkarvaisia tricoloureja paljolla valkoisella. Olkaa edes terveitä ja elinvoimaisia, muusta viis, ja tulkaa kiltisti ilman draamaa! Kiitos?

 

 


 

14.9.2012  ODOTTAVAN AIKA ON TUPLAPITKÄ

ja kutsu Match Show:hun jossa saan tuomaroida pentuja jos meillä ei synnytetä samana päivänä

 

Minsalla on ollut helppo raskausaika. Paisuva rouva on kokenut ja tietää että on tulossa chi-vauvoja. Onni on onnellinen odotus! Tasapainoinen, iloinen äiti antaa nin paljon enemmän pennuille kuin jännittynyt tai pelokas. Synnytys on herkkä, helposti häiriytyvä prosessi. Odotan (taas, optimisti mikä optimisti) jotain ihan huippuarvokasta, jalostusnarttua itselleni jatkamaan sukua ja kaunista kehäkaveria ensi kesän kehiin! Katsotaan, tuleeko suht isokokoisia, pitkäkarvaisia, valkoisia joilla kullanvärisiä merkkejä yhdistelmästä numero yksi ja tricolour runsaalla valkoisella toisesta!? ;o)

Yhdistelmä 1

Multi Ch Gillycuddy Love At First Sight (Prince) x  Misty Meadow´s New York Minute (Minsa)

On selvää, etten voi pitää kaikki pennut itse. Jos olet kiinnosunut laadukkaasta koirasta - ota yhteyttä. Sijoitus mahdollinen - täysi-ikäiselle ja täysipäiselle yhteistyökykyiselle ihmiselle joka asuu lähellä. Eri ihmisille sana "lähellä" tarkoittaa toki eri asia. Pidä mielessä, että ajelen hyvin sisäänajetulla Pösölläni noin 55.000 km vuodessa, ja yhdistelmän ainut deitti tapahtui Kemissä. Kemi on kaukana myös minun mittapuulla, mutta akseli on kahden tunnin ajomatka.

Yhdistelmä 2

FI MVA Chimanés Conte Theodoro (Pyry) x  FI MVA SE MVA Spicy (joka on vain Spicy)

Edelleen en taida pitää niitä kaikkea itselleni, mutta katsotaan nyt mitä lähipiiri ajattelee. Tämä toinen yhdistelmä on paperilla melkein sama kuin Nando ja Tessa. Nando on Spicyn lapsi ja Tessa on Pyryn sisko. Ajattele, Ellin, Gildan ja Nelman tyypinen - kuinka minä pystyisin luopumaan? Jalostustyö alkaa olla todella mieleenkiintoista tässä vaiheessa. Nämä ovat Q ja R -pentueet, eli järjestyksessä 17. ja 18. "Minun" näköisiä chihuja alkaa tulla maailmaan - ainakin omissa silmissäni. En tiedä mitä toiset ajattelevat - ja krohom; EVVK! :D

 

Loppukevennyksenä pieni mainostööttäys; minut kutsuttiin kesällä Match Show-tuomariksi 30.9 Kurikkaan, ja silloin en vielä luvannut. Odotin luvattua yhteydenottoa "lähempänä". Turhaan. Selailin äsken onneksi huvin vuoksi Koirat.com:n tapahtumakalenteria ja löysin nimeni sieltä. HUPS! Kivaa ja hauskaa, ja tottamooses lähden katsomaan kauniita pentuja - jos meillä ei silloin synnytetä. Nyt kaikki kasvatit sinne, tehdään yhdessä chihujen suurhyökkäys paikalle! Lue asiasta lisää "MENOT", lärväkirjasta tai Koirat.com:ista! Tuo kaveria ja kaverin kaveria! Siellä on nimittäin mahtavat palkinnot!

Pirtsakkaa perjantaita, pitäkää hauskaa!

 


 

4.9.2012  KESÄKAUSI PÄÄTTYI

Tervetuloa syksy!

 

Elokuussa kilpailimme Kuopiossa, vaihtelevalla menestyksellä,  ja Tallinnassa mistä Nelma nappasi ensimmäisen tittelinsa ja on nyt Baltian Junior Winner 2012! Kävin viikolla työmatkalla Helsingissä, siksi Kaivari jäi väliin turnausväsymyyden johdosta.

 

Allu muutti Annan kaveriksi viikko sitten, ja se tarkoittaa minulle kaikenlaisia tunteita. Pääasia on että Anna sai kaverin ja että Allu pääsi rauhallisempaan kotiin. Allu on rauhaa rakastava kiltti koira ja hän ansaitsee enemmän huomiota kuin pystyisin antamaan. Kiitos Liisalle ja perheelle että rakastatte ja pidätte huolta kahdesta "minun" koirista! :-)

 

Sunnuntaina on kauden viimeinen ulkonäyttely Tampereen vinttikoiraradalla. Lähdimme aamukuudelta mikä oli hieman liian myöhään ja tuli kiire, Tampereella Hämeenpuistolla Jaana ja Lucy liittyivät "blondien" seuraan. Elina oli ottanut kameran mukaan, ja tässä tuloksia "ihmisten kielellä" sekä kuvasatoa kisasta! Kiitos Elina avustasi ja ihanista kuvista!

tampere_olivian_nassukuva.jpg

 

Olivia esiintyi ensimmäistä kertaa pentuluokassa ja sai jumbosijan luokassa. 

Ensimmäinen kuva oikealla, Chimiwas Olivia Oline   - >

 

Lucy on kehittynyt huimasti, mutta tarvitsee vielä itseluottamusta. Tsemppiä Jaana!

Nando sai "ärsyttävän" varasertin, niin läheltä mutta niin kaukana. Nandon tomera tytär Nelma voitti luokansa ilman SA:ta, mutta olen tyytyväinen kuitenkin sillä luokassa oli 9 osallistujaa! 

Caralla oli taas tukka hyvin! Kaunis turkki on kasvanut takaisin pentujen jälkeen.

Kiitos Tiina ja Niina!

 

tampere_spicy_nassukuva.jpg

Spicy voitti avoimen luokan hienolla arvostelulla, vaikka vyötärö oli hukassa myös tuomarin mielestä. Really!? ;o)

Toinen kuva oikealla, Spicy - >

Gilda oli rodun paras, keräsi Vuoden Chihuahua-kisaan lisäpisteitä ja johtaa edelleen.

Pääsimme näyttämään kasvattajaluokan, neljästä esitetystä neljäs, taisivat borzoit ja irlantilaiset susikoirat ihmetellä Nelman ilmettä! Nelma osaa näyttää kansainvälisiä käsimerkkejä katseellaan, siksi on niin hauskaa esiintyä hänen kanssa!

Päivän Tähti oli Spicy, joka sai kolmannen Suomen sertin ja valioitui yhtä aikaa Suomen ja Ruotsin muotovalioksi! Kaunis kiitos Marikalle handlausavusta! Det är inte alla som visar en gravid mor till 13, samt mor- och farmor till 3 härliga valpar och vinner minsann! ;o)

 

tampere_flying_nelma_esiintyy.jpg 

BALTJV-12 Chimiwas Nelma Nicoline

Nandon ja Tessan tytär, Spicyn pojantytär näyttää ylpeänä itse itseään!

 

tampere_gilda_poseeraa.jpg

Chimiwas Gilda Grace "mamman mussukka Gilda"

ERI SA VAK1 PN1 ROP

 

tampere_spicy_kavelee.jpg

Laumamme todellinen, vaikka valepukuinen, upea Blondi:

FI MVA SE MVA Spicy

Kiitos Spicylle hienoista lapsista ja lastenlapsista, ja kiitos että olet elämässäni!

Kierrämme veteraanikentät yhdessä - ja voitamme ihan kaiken!

 

Kun tulimme kotiin Spicy muutti sattuneista syistä keittiöön, ja esiintyy toivottavasti seuraavan kerran vasta vuoden päästä. Rakas pirteä Spicyni on tehnyt todellisen rakettiuran, nappaamalla neljä serttiä puolen vuoden aikana ja saa nyt hyvällä omatunnolla ruveta harkitsemaan mammalomalle lompsista! Kiitos Timolle tästä kultakimpaleesta!

 

 Tämän blogikirjoituksen kaikki kuvat, Elina Voutilainen

  


 

30.7.2012 COFFEE!!!

Hau hau hauskaa all night long & Kirjavat Kasvikset kehässä

Meillä on juoksut, meillä on sirkus, meillä ei nuku kukaan muu kuin Mikael. Vime yö oli huippu, sillä ukkonen ja kova sade herätti lauma haukkumaan kymmeniä kertoja. Oli kuumaa ja iho kuin pienissä sinisissä liekeissä. Nenä on kuin Petteri Punakuonolla auringonoton jälkeen. Tytöt ovat keittiössä / turvakodissa ja pojat alakerrassa. Paitsi Melvin, joka on jokapaikassa. Nukuin hetken olohuoneen sohvalla, ja heräsin siihen että Melvin hyppäsi sohvalle. Nukuin hetken vierashuoneen sohvalla ja heräsin kun iloinen pikku Melvin tuli taas. Melvin on  pieni ja ketterä, kuin orava. Häirikkö-orava Melvin voisi kyllä jo muuttaa omaan kotiin...

Lauantaina kilpailimme Porissa, ja päsimme näyttämään Kirjavat Kasvikset! KK:t ovat uusi edustava kasvattajaryhmä; Gilda, Nando, Nelma ja Pablo. Hieman erilainen ryhmä joka todella kääntää katseita. Ha haa! Particolour jakaa näköjään mielipiteitä. Eräs henkilö sanoi minulle suoraan että ei pidä niistä... So? En minäkään pidä kaikista, mutta ei tulisi mieleenkään pläjäyttää päin naamaa, ja yritäpäs kasvattaa parempaa ryhmää! Aina kannattaa muistaa, että jokainen koira on omistajansa mielestä Maailman Rakkain koira.

Näyttelypäivä oli hmmm... "avartava". Petyin ihmisiin, mutta yllätyin myös positiivisesti. Olin hakenut Golda Alavudelta (yhteensä neljän tunnin ylimääräiset ajot) ja sitten tuli mukava ongelma - kolme valionarttua ja kahdet kädet. Kiitos Päivi ja Macki handlausavusta! Ja kiitos Marika, sain näyttää Pablon ja Nandon ja tiedät kuinka paljon minä pojista pidän! <3 p="">

Minä pidän koirien esittämisestä. Tulen iloiseksi kun saan pomppia kehässä jonkun toisenkin koiran kanssa. Sehän on luottamuksen osoitus. Seuraavassa elämässä haluan syntyä Professional Handleriksi!

Onnea taas komealle Picolle voitolle! ROP ja se "seksikäs" eka CACIB! Ulkomaat kutsuvat!

Päivän paras hetki oli kehien jälkeen kun rentouduimme ison taulun varjossa, ihana Mäyräkoira-täti tuli juttelemaan. Kiitos ystävällisistä sanoista koiristani ja sivuistani - merkitsevät minulle paljon.

Tulevana viikonloppuna on taas yksi kesän kohokohdista; Kuopion kolmipäiväinen. Olen taas varannut mökin, paikan nimi on U H Ranta. Se on rauhallinen ja edullinen paikka ja kaunis järvi ihan rannassa. Taidanpas vähän virvelöidä!

Harrastan halpismajoitusta ja autolla ajamista. Kaksi viikkoa sitten tuli taas kilometrejä, kun kävin Spicy-mumman ja Nelman kanssa lauantaina Mänstälässä ja sunnuntaina Minsan kanssa Lapissa. Uskon että Lapin reissusta tarttui mukaan jotain kivaa, sillä Minsalla oli pientä aamupahoinvointia tänä aamuna. Tämä on top secret, Minsa on hieman raskaana, ethän kerro kenellekään? Sulhanen on yksi pohjoismaiden parhaimmista, voittokas valkoinen multichampion.

 

 nelma_autossa.jpg

Tässä kuvassa kahlekuningatar Nelma on avannut kevythäkin  vetoketjun.

"Mamma moi! Mä tulin taas! Minenoo semmonen tyttö joka häkissä pysyy!"

Tiedetään, tiedetään...

 

 


nelma_matsi_6.6._kuva_suvi_korpi.jpg

 

6.7.2012 KOKKOLA - OULU 

CALL 911

 

Huomenna kilpailemme Kokkolassa ja viikon päästä Oulussa.

Sitten Nelma siirtyy junioriluokkaan.

Oulun kilpailunumerot tulivat tänään sähköpostissa. Nelman kilpailunumero Oulussa, eli viimeisenä kertana pentuluokassa on 911!

Nelma on ikäisekseen erittäin "valmis" ja hyvin kehittynyt, siirto on odotettu. Minulla ei ole ollut "oma" junnu siitä kuin Gilda oli pieni. Nelma on niin erilainen kuin Gilda oli samassa iässä. Gildaa piti suojella maailmalta - maailmaa pitää suojella Nelmalta! Molemmat ovat tietysti mamman silmissä upeita koiria, krohom - kuten kaikki minun koirat tietysti ovat, erehdyn jopa itse välillä värityksen takia. Siihen loppuu samanlaisuus, sillä Nelma on harvinaisen vahva. Avoin luonne, itsetunto huipussa, R-kioskin kokoinen ego!

Kun Nelma ja Pablo pääsevät virallisiin luokkiin kennel Chimiwaksen kasvattajaluokka muuttuu "lehmänväriseksi"! Woohoo! Se tapahtuu Kuopiossa kolmen viikon päästä, ja se on sitten toinen tarina.

Pysy kanavalla!

 

Chimiwas Nelma Nicoline, aka "Flying" Nelma

6.6.2012 Vaasassa hyväntekeväisyys match-show:ssa.

Kuva Suvi Korpi.

 

Älä sano että koira ei osaa lentää - muutat mieltäsi kun näet tämän livenä! 


 

2.7.2012 GÄLLIVARE ja ROVANIEMI

Spicyn vuoro olla tähti!

Kun tämä porukka matkustaa on monta työvaihetta. Puunaamisen ja pakkaamisen lisäksi minulla oli yhtiökokous ja autohuolto sovittuna. Onneksi Lapuan Koirahotelli hakee ja tuo kotilauman, se säästää aikaa ja harmaita hiuksia. Kiitos Hannele!

Perjantai oli matkapäivä. Pysähdyimme monta kertaa, on mukavaa ajaa rauhallisesti. Yövyimme mukavasti Kalixissa, paikan nimi on The Lappish Old Post ja saimme edullisesti käyttöömme kokonaisen kaksion. Kotoisa ja viihtyisä, siisti ja puhdas.

Lauantaina aikainen herätys ja tunnelma huipussa! Näyttelypaikkaan on mukavaa saapua hyvissä ajoin. Aloitettiin pennuista. Nelma oli ROP-pentu! Hyvä alku päivälle, joka jatkui yli odotusten todella kylmästä säästä huolimatta.

 

GÄLLIVAREN TULOKSET:

Chimiwas Nelma Nicoline ROP-pentu KP

Spicy ERI SA AVK1 PN1 SERT CACIB ROP

Chimiwas Belle Blanche ERI SA VAK1 PN2 VACA

Chimiwas Gilda Grace ERI SA VAK2 PN4 

Kiitos tuomarille, Jouko Leiviskälle, oli ilo lukea arvosteluita!

Tack Anna Lena och Robban för gott sällskap och kaffet! Ni har en underbar buss!

Päivän suuri yllättäjä oli Spicy. Olen iloinen ja kiitollinen kauniin mummelin menestyksestä!

 

Lauantai-iltana saavuimme Napapiirille ja Saari-tuville joka on ihanan kaunis ja rauhallinen paikka. Ihan Joulupukin naapurissa hyvin nukutun yön jälkeen tulimme tapahtumapaikalle kovalla kiireella, sillä "joku" oli hukannut kutsukirjeen. Chihuja arvosteltiin puolitoista tuntia myöhemmin mitä luulin... Höyrypää mitä höyrypää... Päivän tulos oli jälleen kerran upea, veimme taas kolme neljästä sijoituspaikoista pitkäkarvaisten narttujen sarjassa. Mahtaa meikäläisestä tykätä...

 

boksissa_elli_ja_nelma.jpg

 Nelma ja Elli lämmittelemässä boksin tiiviissä tunnelmassa, kuva AlfaFoto

 

boksissa_spicy_ja_gilda.jpg

Spicy ja Gilda lepäävät näyttelypäivän jälkeen, kuva AlfaFoto

 

isossa_kehanns_gilda_ja_mamma.jpg

Rovaniemen ryhmäkilpailussa; muhkea mamma keskittyy ja kaunis Gilda herkuttelee. Pääsimme niin pitkälle, että oli enää kuusi koiraa isosta ryhmästä 9 (seurakoirat ja kääpiökoirat) jäljellä. Neljä parasta joka ryhmästä sijoittuvat ja paras jatkaa Best In Show-kisaan. Pienellä chihulla ei ole niin suuri karisma. Monesti joku ylväs isovillakoira, tai muun näyttävän rodun edustaja voittaa, mikä on ihan ymmärrettävää. Olen kiitollinen että pääsimme näinkin pitkälle isossa kansaivälisessä näyttelyssä. Kiitos Gildalle, on ilo kilpailla kun kehäkaverilla on hauskaa!

Sitä tunnetta, kun oma kasvatti menestyy... Sitä tunnetta... Se on ainakin minulle rakkauden voitto.

Kaunis Kiitos Tony @ AlfaFoto!

 

ROVANIEMEN TULOKSET:

 

Chimiwas Gilda Grace ERI SA VAK1 PN1 CACIB ROP

Chimiwas Belle Blanche ERI SA VAK2 PN2 VACA

Spicy ERI SA AVK1 PN3 SERT

Chimiwas Nelma Nicoline PEN3

Kiitos tuomarille, Karin Bergbomille, tulin taas hyvin iloiseksi kauniista sanoista rakkaista koiristani!

Tack Lena för vindskydd och gott sällskap!

 

Tämän kaiken jälkeen - paluu arkeen. Kotimatka Mercuryn Freddyn kanssa; kuka arvaa mikä kappale? Mm-m! Emme vielä ole The Championseja, mutta pian. Ajattele, Spicy sai sertit molempina päivinä, ja kun kolmas Suomen sertti tulee 13:n lapsen ja 3:n lapsenlapsen pirteä mumma on sekä Suomen että Ruotsin muotovalio!

Spicy on ansainnut kunniansa. Kiitos Spicylle, kennelini tärkeä emo ja periyttäjä!

 

 

 

 aaaarovaniemi2.jpg

Ch & ROP Gilda, tuomari Karin Bergbom, Anna Lena Angeria & VSP Skorven 

Grattis Anna Lena - vi tar om det! ;o)

 


28.6.2012 Lolasta PAPU ja Lucyn pikkusisko

Kaikki Allun pennut ovat nyt muuttaneet. Viimeisenä lähti Papu, Koivuniemen perheen jäseneksi Tampereelle. Paljon iloa ja onnea koko perheelle! Olen iloinen että Lucy sai pikkusiskon ja että Lola, eiku Papu sai rakastavan kodin. <3 p="">

 

Lapin valloitus!

Huomenna sanomme "morjens" ja lähdemme Gällivaren KV-näyttelyyn metsästämään mainetta ja tuhlaamaan mammonaa. Kilpailemme siellä lauantaina ja sunnuntaina Joulupukin naapurissa.

Gilda voi nyt tulla kansainväliseski muotovalioksi, koska maanantaina oli kulunut vuoden siitä kuin neiti sai ekan CACIB:in. Se tapahtui Rovaniemen Juhannusnäyttelyssä, ja siksi olisi niin kivaa saada toisen ulkomaan CACIB:in myös Lapissa.

Spicy metsästää ihan vain Suomen serttiä, mutta esiintyy myös Ruotsin puolella tyttöjen tukena ja turvana. 

Nelma tahtoo olla ROP-pentu Rovaniemellä. Jos niin käy, Nelmalla on ennätysmäärä pointseja Vuoden Pentu - kisassa.

Elli tulee mukaan koska Elli haluaa olla mukana - näyttämässä kaikille kuinka kaunis Hän on.

Lähdön tunnelma!

Matkan jälkeen joko tuuletus tai tilitys, stay tuned!

 


 

 

13.6.2012 SUN & FUN ja kaatosade

Viime viikonvaihde oli yksi kesän kohokohdista, ja taas teimme kennelhistoriaa. Koskaan ennen ei ole ollut samana viikonloppuna 13 chimiwas-merkkisiä koiria kehässä. Saalis jäi siihen nähden laihaksi, mutta hyvä mieli ei ole kipoista kiinni.

Lauantaina oli yhteensä 11 minun karvaisista kakaroista + ihania ottovanhempia asialla. Lyhytkarvaisissa Kamu + Elina, Kerttu + Niina, Anna + Liisa ja Jacy + bloggaaja. Olivia oli taas mukana turistina, tutustumassa touhuun.

Pitkätukkapuoli on vahvempi, Nando, Pablo, Elli + Marika, Golda + Susan ja Nelma, Gilda ja blogin ylläpitäjä. Nelma oli koko porukan pelastaja, oli rodun paras pentu ja sai neljännen pokaalinsa. Nelma on todella se "Lentävä" Nelmani, pää pidempi kuin kilpailijat, vyötärö hukassa, asenne kohdallaan.

Iki-ihana AlfaFoto ikuisti päivän. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Oli ikimuistoinen päivä. Kuvia saa tilata omakustannushintaan kauttani (13 x 18 cm)

a_kopio_tuuri_ryhmapotretti.jpg

Kennel CHIMIWAS ja ystävät Tuurissa 9.6.2012  kuva AlfaFoto

 

TULOKSET

Chimiwas Cantore Minore AVO H

Chimiwas Ivanja Iberica EH NUK 4

Chimiwas Ilana Imprima EH NUK 3

Chimiwas Jacy Jacobine ERI NUK 2

Chimiwas Nelmer Nelson PEK 2 KP

Chimiwas Nelma Nicoline PEK 1 KP ROP-pentu

Chimiwas Gideon Grafton ERI SA AVK 3

Chimiwas Golda Godivia VAL ERI

Chimiwas Belle Blanche ERI VAK 3

Chimiwas Gilda Grace ERI SA VAK 2 PN 3

Kennel CHIMIWAS KASV 2 KP

 

Hoi Kamut, palauttakaa muistini edes pätkittäin!  (-;

 Jos koirasi kohdalla väärä tulos, kerro!

 

Alla kaksi kisakaveria hassunonnellisilla ilmeillä... <3 p="">

 

a_kopia_nelma_rop_tuuri.jpg

A dream came true - Flying Nelma has landed on the table!  kuva A-S Berts

Kiitos tuomarille Marja Kosonen, käsitelet koiria kauniisti!

 

Minua huvittaa tämä kuva, olemme kuin kaksi marjaa, unelma-Nelma ja wannabee-handleri. Ann-Sofin kuvasta välittyy tunne; vahva voiton tunne voiton hetkenä. Nelma keräsi niin paljon pisteitä että meni johtoo Vuoden Pentu - kisassa, ja minä olin hyvin tietoinen siitä. Neiti itse taitaa myös tietää yhtä sun toista!

Koiranäyttelymaailmassa päivät ei ole veljeksiä, ja voitot ovat vain lyhyitä ohikiitäviä onnenhetkiä. Kaikki aloittavat (onneksi) nollasta seuraavana päivänä, ja kaikki on mahdollista. Sunnuntai-aamuna lähti pieni iskuryhmä kohti Kangasniemen sadekeliä ja palautus maan pinnalle. Adam Ostrowskin mielestä Nelma oli liian iso (joo joo, tiedän sen), Spicy oli liian läski (tiedän tiedän) ja Gilda liian arka (huoh, really?). Gilda on tunteita täynnä, kaiken pitää mennä nappiin, muuten hän kapinoi.

Gilda pelasti porukan maineen ja kunnian sunnuntaina Kangasniemellä olemanna toiseksi paras narttu. Paras narttu oli hyväkuntoinen veteraani. Onnea Maaritille! Kotimatka Jyväskylän Viherlandian kautta, kasvihuone sai vihdoinkin asukkaita!

Maanantaina pikkuinen Helmi; virallisesti Chimiwas Paulette Perdita, muutti uuteen kotiin. Paljon onnea uudesta perheenjäsenestä Lea, ja tervetuloa laumaan! Ollaan yhteydessä!

Nyt on edessä näyttelytauko. Sen huomaa Gildan käyttäytymisestä, milloin on tauon aika. Kun kehässä ei ole enää hauskaa niin on aikaa tehdä jotain muuta. Haluan että koirilla on hauskaa kehässä, uskon että siinä on villakoiran ydin. Ilo on hyväksi koirille ja ihmisille, jaettu ilon ja/tai hellyyden hetki koiran kanssa antaa niin paljon. Olen etuoikeutettu ihminen, saan aloittaa joka aamun halaamalla koiria. Vieläkö joku ihmettelee kuinka jaksan olla "sähköjänis"? Älä ihmettele, unohda itse TV ja elää sinäkin antoisaa, maanläheistä koiranelämää!

Minulla on kesäloma ensi viikkona. Olen soittanut meille monta maksullista miestä, ja valmista pitäisi tulla. Koirasali on 70 m2, siellä on uusrenesanssi-kaakeliuuni, barokkisenkki Grönvikin kartanosta, panelisohva Sipilän kartanosta, Kutvosen huonekalutehtaan wannabee-rokokookalusto, kaksi koppia ja koirakalusteita. Kattoon tulee rusetti ja iso barokkityylinen kruunu, ym ym. Maineeni kylähulluna kasvaa! Kuvia tulee sitten kun kaikki on valmista, ja silloin pidetään myös kennelbileitä kaikille ystäville. Kuninkaalliset kenneltilat ovat syntymäpäivälahja minulta minulle. Täytän huomenna 45.

 

 

 


 

4.6.2012 CHIMIWAS-"kasvikset" BEST IN SHOW

Chimiwas Golda Godivia FI MVA

Flying Nelma singing & dancing in the rain!

 

nelma_kauhajoella.jpg

Julija Aiditiene, Ch, Chimiwas Nelma Nicoline ja > 1.000.000 sadepisaraa

kuva A-S Berts 

 

Olen vuodattanut niin paljon superlatiiveja että et enää ota minua vakavasti, ja nyt syyllistyn jälleen kerran siihen... Ihanaa, mahtavaa, jabba dabba doo! Hieno saldo Kauhajoen ja Mänttä-Vilppulan seikkaluista! Mutta aloitetaanpas alusta:

Parjantai-iltana hain kauniisti laihtuneen Goldan Alavudelta. Tuli semmonen kutina että viikonloppuna leivotaan valioita.

Lauantai-aamuna sain herätettyä jälkeläiseni horroksesta ja lähdimme ison chihuarmeijan kanssa kohti Kauhajoen ryhmänäyttelyä. Uusi halpis-teltta oli ensimmäistä kerta käytössä, ja se oli todella tarpeellinen. Ilma oli kuin morsian Tukxxn häissä! Kylmää ja sadetta, mutta siitä huolimatta oli hauskaa. Jacy esiintyi kauniisti, sai ERI:n. Sain handlata kivannäköisen ja hyvätapaisen lk-nartun Topolino Tipico, joka sai sertin. Paljon Onnea Niinalle! Pico oli VSP!

Pitkäkarvaisten vuoro! Tätä olin odottanut, vihdoinkin pääsin kehään Nelman kanssa. Nelma on todella se Lentävä Nelmani, sateesta viis, elämä on ihanaa ja esiintyminen on hauskaa! Minulla on vihdoinkin rohkea kisakumppani! Onni on lupaava pentu, jolla oikea asenne ja draivi. Nelma oli VSP-penetu ja voitti toisen pokaalinsa. Pablo esiintyi myös reippaasti. Nando oli toiseksi paras uros ja sai varasertin. Niin lähellä mutta niin kaukana... Komea Koda oli paras uros, taisi saada peräti seitsemännen sertinsä! Onnea Raija!

Golda ei ollut mokisikaan kaatosateesta, sai kolmannen sertin ja valioitui! Onnea Susan! Elli esiintyi kuten aina hienosti Marikan kanssa, ja Gildakin oli oma itseänsä. Gilda oli ROP. Kasvattajaluokka menestyi kovasta kilpailusta huolimatta. (rodussa ainut ilmoitettu) Chihuhyökkays tuli BIS-kehässsä. For the first time in history (?) Papillonit ja Löwchenit jäivät nuolemaan tassujaan kun pienet chihut jyräsivät! Saimme ensimmäisen BIS-kipon! Kippo on niin iso, että Gilda mahtuu istumaan siihen ja Olivia voisi vaikka kylpeä champagnessa!

Kiitos Ann-Sofie, Marika ja Mikael, jaksoitte odottaa loppuun asti!

Kotona ripustin huovat ja vaatteet kuivumaan ja leikin kaalikäärylettä talon paksummassa huovassa. Jopa rintsikat olivat niin märät että kylmä vesi tippui niistä! Kyllä lämmin kotitekoinen talous-hernekeitto maistui! Harrastan pakastimen tyhjäystä. Joku possunjalka vuodesta X  innosti tekemään keittoa.

Kamu lähti hermo- ja treenilomalle. Elina tekee mahtavaa työtä Kamulin kanssa. Tulevana lauantaina näemme kaksikkoa kehässä Tuuurissa. Kiitos Elina! Minulla on juuri nyt niin monta koiraa kodissani että en ehdi seurustella jokaisen kanssa niin paljon kuin haluaisin kahden kesken. Olen sitä mieltä, että jokainen koira ansaitsee ihmisen jakamatonta huomiota. Koira on silloin onnellinen, ja onnellisuus on kantava voima joka on tärkeä jokaiselle tuntevalle olennolle.

Sunnuntaina kilpailimme Mänttä-Vilppulassa. Kolme Chimiwas-typykkää esiintyivät valioluokassa, onneksi siellä on tilaa! Minulla on tavoite (ja Nappe-kompleksi?), että kaikki sijoitetut typyt olisiva minun kasvatteja, mutta sehän hipoaa jo suuruudenhulluutta... Kun olin nuori, muistaakseni kivikaudella, Meat Loaf lanseerasi tähän sopivat kappaleen "Two out of three ain´t bad". Me pistämme paremmaksi "Three out of four ain´t so bad"! Siis katsotaan mitä tulevaisuus tuo!

Sunnuntain saldo maistui lauantain jykyn jälkeen kuin laimennettua vettä, mutta sanotaan kuin pikkuveli viinipruuvissa "Ei paskempaa!" Nelma ROP-pentu, Pablo VSP-pentu! Gilda VSP. Päivän starojen lisäksi Nando, Spicy ja Elli esiintyivät, ja pikku-tikru Olivia oli taas mukana tutustumassa tunnelmaan. Ehdin juuri ja juuri ennen tuomarin tuloa treenata pikku-tikruni kanssa. Olivia on myös rohkea ja reipas, 4,5 kk ja melkein valmis kehään! Pöytä - no problem, hampaat - no problem, kävely - fun fun fun! Kiitos Niina ja Cara Oliviasta, erikoisvärinen, reipas ja kaunis kin koru!

Kotimatkalla pikavisiitti Serlachiuksen taidemuseon kartanomiljöössä. Sekä Susan että minä pidämme kartanoista, antiikista ja kauniista esineistä. Poikkesimme Vilppulan kirpputorilla joka oli mukava yllätys. Sen yhteydessä on kodikas ja persoonallinen kahvila. Maisematietä kotiin - Vilppulan naisvankijan kohdalla varmuuden vuoksi Pösön ovet lukkuun - ja niin oli tämä näyttelyseikkailu seikkailtu. Kiitos Susan kaikesta!

Nyt on kesä, tapahtumarikkaita aikoja alkamassa. Lauantaina kilpailemme ISOLLA porukalla Tuurissa, sunnuntaina pieni iskuryhmä lähtee valloittamaan Kangasniemen kehiä. Sitten onkin kahden viikon tauko (lomani ja jokavuotinen remontti-reiska-leikkiä) ennen Gällivare ja Rovaiemi. Nelma ehtii vielä esiintyä kuusi kertaa pentuluokassa, joista yksi Ruotsin puolella, ennen siirtymistä junnuluokkaan. Sertinsieppaaja saapuu!

 


 

29.5.2012 ELÄINLÄÄKÄRIN LUONA

Tänä aamuna kävimme pentuetarkastuksessa vakiopaikassamme Mai-Vet. On niin helppoa ja turvallista käydä siellä, taidamme kuulua jo kalustoon. Olenkin suositellut asemaa monille ja kuullut pelkkää hyvää. Pennut läpäisivät luovutustarkastuksen, ja saivat sirut. Rekisteritodeistukset tulevat pian ja muutto suureen maailmaan on edessä.

Lila sai nelosrokotteen ja kävi samalla rutiinitarkastuksessa. Lilan sydämmessä on sivuääni. Aloitetaan lääkitys. Toivotavasti kaikki menee hyvin ja jo kauniisti harmaantunut ensimmäinen chihuni saa vielä monta tervettä vuotta. Lila on aina ollut valpas ja nopea reagoimaan, ehkä kiivaan luonteenas vuoksi käynyt liikaa ylikierroksilla. Mitä tästä opimme? Otetaan rennosti ja pidetään toisistamme huolta. Voimia Lila, olet rakas!

 

 


 

28.5.2012 UUSIA SUUNNITELMIA

Odotettu Riihimäen valloitusretki ei onnistunut ihan suunnitelmieni mukaan. En pässyt lähtemään rajun allergian takia. Olin kirjaimellisesti väärässä paikassa oikeana aikana kun pieni (nojaa, ei-niin-pieni, mutta nuori) Nelma esiintyi ensimmäistä kertaa. En saanut olla mukana todistamassa kauniin tyttösen ensiaskeleita kehässä. Mutta Lentävä Nelma oli VSP-pentu ja voitti ensimmäisen pokaalinsa mamman kuonosta riippumatta!

Viime viikonloppuna kävimme Olivian kanssa VIP-Store tukussa ja kotimatkalla iki-ihanassa koruntekijöiden aarre-aitassa Helmien Talossa. On hienoa kun molemmat sijaitsevat Virroilla. Ostimme kauniita helmiä ja niin meni mukavasti viikonvaihde. Ostin hieman erilaisia tarvikkeita, ja nyt tuntuu mahtavalta kun on taas uusi ja erilainen koru! Purin yhden vanhan ja yhdistin uusiin osiin, kyllä nyt mamma kimaltelee!

Ilmoitin äsken koiria Rovaniemeen ja Gällivaareen! Kuka olisi tarpeeksi hullu lähtemään mukaan Lapin valloitusretkelle? Otin aamulla vastaan ilmaiset oopperaliput, varmaan elämäni viimeisiä korruptiolippuja. Olen jättänyt niin moni tilaisuus väliin. Kuka olisi tarpeeksi hullu lähtemään kanssani oopperan ensi-iltaan?

Tulevana viikonvaihteena kilpailemme Kauhajoella ja Mänttä-Vilppulassa. Saa nädä, uskaltaako eräs pieni mies menneisyydestä tulla moikkaamaan? Olisi kiva tavata pitkästä aikaa, pikku P ! ;o) 

 

 

 

 


 

18.5.2012 SKODA OCTAVIA

Viikko sitten perjantaina olin tyytyväisenä lähdössä kotiin päin viikonlopun viettoon. Tiedän että ei saa leikkiä moottoritiellä, mutta olen yllytyshullu. Ajoin vähän kilpaa ja silloin kytkin meni rikki. Nolona rullasin Pösön sivuun, hätävilkku päällä. Mitä nyt? Onneksi sain huippunopeasti hinausapua ja vuokra-auton alle. Tack Staffe!

Tampereen näyttelyreissu tehtiin lauantaina, matka oli kuten aina hauska. Pääsimme kiertämään BIS-kehää kasvattajaluokan kanssa. Kiitos Marika, Susan ja Anu avusta! Erityiskiitos Jaanalle handlausavusta ja siitä, että sain tavata Lucyn!

Tänään saan Pösön takaisin. Toivottavasti vuokrausfirman työntekijällä on hyvä päivä, sillä kilometrejä on kertynyt reilusti yli tuhat.

Tänä iltana Kamu menee Elinan kotiin tehotreeni-leirille. Taas syy kiitokseen! Kamu tarvitsee omaa aikaa, jotain hauskaa, ja olen iloinen että haluat touhuta Kamulin kanssa Elina!

Sunnuntaina Nelma ja Pablo aloittavat uransa Riihimäellä! Laskin ihan itse että kehään tulee ainakin kuusi minun kasvattia, ja oletan että rodun aateliset ovat Salzburgissa kilpailemassa maailmanvoittajan tittelistä, niin eiköhän meille riitä joku kippo!? Nando ja Golda kilpailevat molemmat kolmannesta, valioituvasta, sertistä. Pitäkää tassuja, olisi hienoa tulla kotiin tuoreiden valioiden kanssa! Ja sen lisäksi että pidätte niitä tassujanne, käykää vilkaisemassa Vuoden Chihu-tilannetta www.chihuahua.fi!

Aurinkoista ja rentouttavaa näyttelyviikonloppua kaikille tasapuolisesti, nähdään isossa kehässä! ;-D

 


 

7.5.2012 UUSI PIENI KOIVU TULI MAAILMAAN

ja Rauman kuulumisia

 

Eksoottinen sukunimeni Björk ei ole olleenkaan eksoottinen, se on vain Koivu ruotsiksi. Kaukaisessa Ranskan maassa syntyi viime yönä kaunis pieni tyttövauva Björkin sukuun! Olen onnellinen ja toivotan koko perheelle paljon onnea!

Varma gratulationer till Mikaela, Magnus och Mathilda! Faster är så lycklig över lilla Melanie!

Eilen oli kauden ensimmäinen ulkonäyttely meidän porukalle. Spicy voitti avoimen luokan ilman SA:ta tuhdin kunnonsa vuoksi. Elli voitti valioluokan ja Gilda oli toisena luokassa. Elli oli sitten ROP, eli rodun paras, ja pääsi kiertämään ryhmäkehää kuten komea Picokin. Pico sijoittui ryhmässä neljäntenä!

Grattis till Pico och Marika!

Pennut kasvavat ja voivat hyvin. Kaikki kolme tyttöä ovat jo varattuja ihanille ihmisille. Enää laulava koira, Melvin, etsii lemmikkikotia ja Nalle etsii vielä näyttelykotia. Ihmettelen miksi kukaan täysipäinen ihminen ei ole kiinnostunut kauniista Nallesta, josta saisi laadukkaan näyttelykaverin. Nalle tarvitsee vielä vähän treeniä, mutta pääset kehään vielä tänä kautena suht koht varman kortin kanssa - ja kannustavassa porukassa.

Se on kuulkaa ihmiset niin, että on ihan turha sästää chihuahuan hankintahinnassa ja sitten kilpailla jonkun halpis-rimppakintun kanssa. Kasvattajissa on eroja, mutta sitä huomaatte vasta silloin kun rimppakinttu on talossanne! Noin joka kymmenes chihu on valoitasoinen. (?) Näillä sanoilla... Mukavaa alkavaa työviikkoa kaikille ja varokaa siitepölyä! ;-D

 

 


 

23.4.2012 SE KAUNEUSUNISTANI... 

 

Minulla on heikot unenlajhat. Varsinkin silloin kun pennut ovat jo kasvaneet ja käyvät maitobaareilla ahkerasti. Pelkään että emolle tulee eklampsia, ja herään paitsi kahdesti yöllä kellon kilinästä myös jokaisesta muusta pienestä äänestä. Meidän yössä on paljon pieniä ääniä... Eklampsia, kalkkikramppi, on koiraemolle hengenvaarallinen tila jonka aiheuttaa kalsiumin puutos.

Olin tulla hulluksi (tso tso, älä sano että ihminen ei voi tulla sellaiseksi mitä hän jo on - se on vanha vitsi) ennen kuin keksin mikä aiheutti meille kalsiumin puutostilaa. Ajattelin että minun täytyy tehdä jotain väärin. Kysyin neuvoja kasvattajakollegoilta, etsin vastauksia netistä - mitä teen eri tavalla kuin muut tekevät? Miksi juuri minun koirille tuli kramppeja? Tilanne oli hyvin huolestuttava ja pelottava. Lopuksi keksin että meillä on erilainen hanavesi kuin muilla, sillä kiinteistön käyttövesi tulee Saveenkylän Vesiosuuskunnalta. Olen ainut chihuilija Saveenkylän Vesiosuuskunnan alueella. Toin Vaasan vettä (yäk) toimistolta ja vaiva väheni. Tutkitutin vedet ja "vika" löytyi meidän veden puhtaudesta. Nykyään annan kalsiumin lisä ja syötän odottajia ja varsinkin imettäjiä täyteen kaikkea paitsi lihaa. Lihassa on fosforia joka vie elimistöltä kalsiumin.

Kuitenkin, kanaemona heräilen ja tarkistan että kaikilla on asiat hyvin. Monina öinä olen syöttänyt Allulle jotain hyvää ja istunut hetken pentuaitauksessa. Minähän syötän imettäjiä teelusikalla, silitän ja hössötän, haluan että emot ja pennut ovat mahdollisimman onnellisia. Pian tulevat varmasti kiltit sedät valkoisissa takeissa ja minua viedään... Mutta ainakin on annettu endorfiinikicksejä emoille ja pennuille mahdollisimman hyvän alun elämässä!

En tainnut nukkua hetkeäkään lauantai-sunnuntai välisenä yönä, mutta lähdimme Kankaanpään koiranäyttelyyn Marikan ja chihu-poikien kanssa ja kaikki meni hyvin. Pablo ja Nelma tutustuivat tunnelmaan. En ole ihan tyytyväinen tuloksiin, mutta ei saa valittaa kun tuo kaksi narttua kehään ja molemmat sijoittuvat paras-narttu luokassa. Pablo on hyvin rohkea, mutta Paksu Bertta-Nelmaa jännittää näyttelypaikalla.

Kun tulin kotiin kaikki oli hyvin. Paitsi keittiön matto, johon oli tehty "isot löysät".

Sitä saa totisesti mitä tilaa - miksi syötin Allulle herkkuja yöllä?

 


 

18.4.2012 SITÄ SAA MITÄ TILAA ja NYSSE TULI - taas

Voiko tämä olla näin helppoa!?

 

Minulla on tapana suunnitella pentueita myös värien perusteella. Korostan että on eri asia kasvattaa vain tietynvärisiä koiria kuin terveitä, kauniita, fiksuja, hyvärakenteisia jne jne koiria yhdistelmillä joista mahdollisesti voi saada haluamansa väriä.

Joka asiasta voidaan olla eri mieltä ja jokainen kasvattaja vastaa omista valinnoistaan. Minä pidän kauneudesta.

Haavelin syksyllä lisää valkoisista - Nelma tuli taloon

Haaveilin talvella "seeproista ja tiikereistä" - Olivia muutti meille

Muutin mieltäni suklaavärisistä koirista kun näin ruotsalaisen kasvattaja-ystäväni kasvattia - ja pikkuhiljaa kasvoivat haaveet omasta hyvästä suklaanvärisestä koirasta - siis ei pelkästään sen värisestä koirasta, vaan hyvästä, tummasta sellaisesta jolla ei ole liian vaaleat silmät eikä maksapasteijan värinen kuono. Olen puolisalassa seurannut tarjontaa "sillai pikhiljaa" ja kysellytkin "sillai puolivakavissani" josko jossain päin maailmaa olisi myynnissa laadukas sellaista ihanuutta kuin pitkäkarvainen tumma suklaa-tricolour jalostusnarttu. Tiesin kyllä että Dafna, Allu ja Kamu ovat suklaageenin kantajia ja ovat saaneet hyviä pentuja, päätin testata vielä kerran ja olla piittaamatta kenneljuoruista. Nyt taisi tulla mitä tilasin. Uskomatonta! Mutta näin se monesti elämässä on, että ihminen etsii onnea maapallon toiselta puolelta kun se asuu jo naapurissa. <3 p="">

En uskaltanut kuin haaveilla salaa että jonain päivänä minulla olisi pitkäkarvainen suklaa-tricolour chi-vauva

Paloma tuli maailmaan!  

Palomalla on valitettavasti aika pitkänoloinen alaleuka. Toivottavasti pikkuiselle ei kehity alapurenta. Aika näyttää. 

Uusintayhdistelmät ovat toinen asia mikä jakaa mielipiteitä. Minun mielipide on se, että jos saan hyviä pentuja ekalla yrityksellä voin saada erinomaisia pentuja toisella kerralla, kahta ihan samanlaista pentua ei tule - geenejä ei noin vain käsketä. On mielestäni eri asia monistaa koiria kuin hakea jotain ja yrittää uudelleen jos ei heti saa mitä tilaa, järjen käyttö on sallittua ja yleensä kannattavaa.

Sunnuntaina kilpailemme Kankaanpään ryhmänäyttelyssä. Kehä alkaa vasta klo 12, saan rauhassa nukkua kauneusunta ja tehdä pikku tempun, eli tulla paikan päälle aikaa tuhlaamatta - viime hetkessä. Järjestäjille oli tullut moka, minun koirien nimet ei ole luettelossa vaikka ilmoitin ja maksoin (onneksi todistettavasti) jo helmikuun alussa. Ilmestymme paikalle salakavalasti, hiipien... Hauskaa!

 


 

16.4.2012 VAASAN KV, PALOHÄLYTYS, TRIPLAVOITTO JA KASVATTAJALUOKAN ESITTÄMINEN

-Hauskinta mitä voi tehdä housut jalassa!

Lauantai oli meidän päivä. Varhain aamulla haimme Susanin ja Goldan Alavudelta, ihan matkan varrella Vaasaan. Mikael esitti Jacy ja nappasivat ERI:n ynnä hienon arvostelun. Minä sain esittää Goldan avoimessa luokassa. Se oli ikimuistoinen juttu, sillä juuri laatuarvostelun aikana tuli palohälytys ja kaikki ihmiset ja koirat pitivät lähteä ulos räntäsateeseen. Golda on onneksi hyvähermoinen kisakaveri. Moni koira pelästyi, mutta Golda jatkoi esiintymään vaikka ympärillä oli kaos. Ja sertti numero kaksi siitä tuli!

Parivaljakko Elli-Gilda kilpaili valioluokassa. Kiitos Marikalle Ellin esittämisestä! Paras-narttu luokka oli meidän juhla, sillä nappasimme sijoja 1, 2 ja 3. Gilda oli VSP. Kasvattajaluokassa esiintyivät kauniisti Nando, Elli, Gilda ja Golda. Kiitos Ann-Sofi avusta isossa kehässä! Voi juku, siitä on pitkä aika kun olemme saaneet esittää kasvattajaluokan. Chihuilla on aika pieni karisma isossa kehässä, lensimme ulos ilman sijoitusta - mutta olin onnellinen!

Ikuistimme näyttävän ryhmän valokuvalla ja ruusukkeella, odotan isoa kanvastaulua kuin kuuta nousevaa. Ilokseni huomasin, että valokuvaaja on teettänyt taulun Gildasta malliksi. Loistava mainos! :o)

Kilpailemme tulevana viikonloppuna Kankaanpään ryhmänäyttelyssä. Olen ilmoittanut vain Elliä ja Gildaa kisaan, Nelma ja ehkä Oliviakin tulevat katsomaan kuinka näyttelyssä ollaan. Nelma on kasvanut kauniiksi nuoreksi neidiksi ja saanut syntymälähjana Tessa-äidiltään täydellisen hymyn. Olivia on reipas ja vilkas, ja hänkin on kaunis kuin koru minun silmissä. En ole nähnyt toista samanlaista chihua.

 

 


 

10.4.2012 PIKA-PRINSESSAT

Pauline - Paulette - Paloma

Hupsista, pitkäperjantaina iltapäivänä tuli kiire! Allu sai kolme kaunista tyttöpentua ja kaikki oli ohi tunnissa. Karvanlaaduista en osaa vielä sanoa mitään, mutta VEIKKAAN että soopeli on lyhytkarvainen. Lyödäänkö vetoa?

Värit ovat hienoja, kuten joskus ennenkin totesin että Allu ja Kamu saa, eli tricolour, black & tan ja punasoopeli.

Lisää uutisia myöhemmin, asiakas odottaa. Voin kirjoittaa myös hieman hassuja juttuja vuokralaisten aikaansaannoksista pyhien aikana, huhheijjaa, stay tuned... =D

 


 

5.4.2012  NALLE KOIRANTAPPAJAN KODISSA

- tarina verkoston tarpeellisuudesta -

 

Olin onnellinen. Nalle oli löytänyt kodin. Olin venytellyt töihinlähdön ja hoitanut kaikkien koirien erikoistarpeet mielestäni hyvin. Lankapuhelin soi, ajattelin että varmaan joku lehtikauppias, sillä se puhelin soi harvoin. "Kaikki" tietävät että matkapuhelin on parempi. Luojan kiitos vastasin. Sain tietää että Nalle oli muuttanut sellaisen ihmisen kotiin jolla on pitkä eläintenpitokielto päällä. Ostaja on eri henkilö kuin tuomittu, mutta sieltä seisomalta lähdin hakemaan rakkaani kotiin.

Sovimme ostajan kanssa kirjallisesti kaupan purusta. 

En silloin vielä ymmärtänyt kuinka vakavasta rikoksesta on kysymys. Sekä ostaja että tuomittu puoliso yrittivät kaikin keinoin (itkusta ja rukouksesta Jumalan nimen kautta uhkailuun) pakottaa minua tuomaan Nalle takaisin. Poltin lopullisesti päreeni kun eläinrääkkäyksestä tuomittu uhkaili minua poliisilla ja eläinsuojeluyhdistyksellä. Narsistinalku ei ymmärtänyt että ihminen joka on ollut lautamies kahdeksan vuotta, ja asuntomarkkinoilla jo silloin kun hän vielä oli margariinipurkin pohjalla siittiön alkuna, on immuuni pelleilylle.

Päätin juurta jaksaen tutkia mistä on kysymys, ja jos tarpeellista myös informoida muita kasvattajia. Tarkistin asia Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuden kautta, sain kiitettävän nopeasti kopion tuomiosta. Googlasin myös tapauksen, joka törkeydellään ylitti maanlaajuisen uutiskynnyksen. Informaatio on enemmän kuin tarpeellista!

Koirantappaja näännytti kahta koiraa nälkään. Noin vuoden ikäinen Siperian husky kuoli nälkään, ja seitsemänkuinen rottweiler jäi nippa nappa henkeen. Kuvamateriali on karmeaa katsottavaa, teon kuvaus on masentavaa luettavaa. Asunto on ollut ulosteiden peitossa. Vain narsisti voi olla näin välinpitämätön ja vain sairaalta ihmiseltä voi puuttua empatian tunne näin totaalisesti. Läheiset ovat valitettavasti niin lähellä että he eivät vielä pysty uskomaan että tämä on totta. Narsisteilla on taito kääntää mustaa valkoiseksi ja he ovat taitavia manipuloijia.

Tuomio: kahdeksan vuotta eläintenpitokielto, ehdollista vankeutta oheissakkoineen ja korvauksia. Tuomio on julkinen ja lainvoimainen. Suomi 24:ssa on adressi elinikäisen eläinpitokiellon puolesta, sitä on allekirjoittanut yli 470 henkilöä.

 Ja minunko pitäisi jättää rakkaani tämän ihmisen kotiin!? Ajatus on absurdi. Ei väliä kenen nimi on paperissa. Eläintenpitokielto on henkilökohtainen - se on nykyisen Eläinsuojelulain puute joka toivottavasti ollaan korjaamassa.

 

Kiitos teille kaikille, jotka informoitte niin nopeasti, puhelimitse, facebookin kautta ja sähköpostitse!

Kiitos että välitätte pienestä Nallesta, kiltistä ja viattomasta chihuahuan pennusta. Kiitos kasvattajakollegoille tuesta ja kiitos että levitätte tiedon eteenpäin. Nalle ei ehtinyt olla kauan Koirantappajan kodissa, kiitos teille vastuuntuntoisille ja suoraselkäisille ihmisille. Nalle on nyt turvassa omassa laumassa, ja kauppahinta on ostajan tilillä.

Minua neuvottiin unohtamaan tämän ikävän tapahtuman, mutta sitä en aio tehdä. Aion tehdä enemmän eläinten hyvinvoinnin puolesta. Olen valtavassa kiitollisuuden velassa.

Näillä sanoilla, hyvät ystävät, toivotan Rauhallista Pääsiäistä. Pidetään yhdessä huolta eläimistä.

 


 

16.3.2012 PIKAINEN PERJANTAIPLÄJÄYS   :o)

M U I S T A   M A D O T U S !

Meillä on semmonen muistisääntö, että kun sataa luntaa ja kun lumi sulaa madotetaan koko lauma. Canex on hyvä merkki, sitä on helppo annostella ja jotkut koirat syövät sitä kuin herkkua. Spicylle maistuu kaikki,  ja olen huomannut että jos käsissäni on joku herkullinen tuoksu niin lääkekin menee alas alta aikayksikön.

Olen joskus käynyt kiivasta keskustelua lääkkeen antamisesta koirille. En pidä pakottamisesta. Seuraava väite on oma teoriani (muista että luet subjektiivista uutisvuotoa, ei ohjekirjaa): Koira yhdistää helposti lääkkeen anto hampaiden näyttämiseen, omistaja ei tiedosta tätä ja yrittää pakottaa rimpuilevaa koiraa nielemään. Koira onnistuu rimpuilemisessa, koirakielellä ihminen häviää fyysistä kamppailua - ja sitten ihmetellään miksi tuomari ei saa katsella hampaita. Hohhoojaijjaa sanon minä! Ihminen pystyy kyllä huijaamaan koiraa. (jos ihminen on viisaampi siis...)

Kun minä annan koiralle pillerin pienestän sitä ensiksi. Pillerin siis. Sekoitan palaset pehmeään herkkuun, jauhelihaan, maksapasteijaan, tai vaikka hanhenmaksaterriiniin jos semmosta sattuisi joskus olemaan. Alas menee vuorenvarmasti ja vältyimme tahtojen taistelusta. Arvostan harmoniaa ja hyvät välit koiriin. Olen varmaan nynny monien mielestä, mutta olkoon, ei ole tarvetta turhaan vallankäyttöön. Se siitä.

Muista madottaa koirasi!

 


 

13.3.2012 CHIMIWAS GILDA GRACE

LITHUANIAN WINNER & LITHUANIAN CHAMPION

Kiitos Mikaelille kodin ja kennelin hoidosta!

 

Nyt odotat matkakertomusta, mutta oi voi - sitä et ihan vielä saa lukea. Pyydettiin Chihuahua-lehteen juttuja, ja ajattelin että voisin kirjoittaa meikäläisten vaiherikkaasta Liettuan valloittamisretkestä lehteen kaikkien iloksi ja/tai kauhuksi.

Matka oli pitkä ja vaiherikas. Kiitos King Toursille, me tulemme taas ja toivottavasti isommalla porukalla.

 

Diplomi on kaunis!

chimiwas_gilda_grace_lt_mva.jpg

 


 

6.3.2012 HEISIMATOLÄÄKITYS, LÄHDÖN TUNNELMA

ja Allu on hieman raskaana!

Tänä vuonna on tarkoitus kilpailla ulkomailla. Tulevana viikonloppuna valloitamme Vilnan ja kovasti tekee mieli takaisin maantielle. Elli ja Gilda saavat heisimatolääkitysta säännöllisesti, n.s. 28 päivän säännön mukaan. Tytöillä on siis jatkuva suoja ja emme tarvitse paikallisten eläinlääkärien palveluita käyttää. Kiitos jällen kerran MAI-VET:in henkiökunnalle hyvästä yhteistyöstä villin laumanin kanssa!

Allu kävi ultrassa, ja kyllä-kyllä, hieman raskaana sitä vaan ollaan! Jos kaikki menee hyvin, ja miksi ei menisi, niin vietämme tämän vuoden Pääsiäisen pyhiä vastasyntyneitä nuuhkimassa! Pikkupennun tuoksu on huumaava! <3 p="">

Mutta ennen sitä - Lithuania watch out!

 


5.3.2012  ENO 

 Pohjois-Karjalan valloitus ja vangittu saunatonttu

 

Perjantaina Spicy ja Gilda tulivat mukaani työpaikalle, koko päivä meni mukavasti lähdön tunnelmissa. Kun viimeinen asiakas oli saatu palveltua h-hetki koitti. Minussa on varmaan kiertolaisverta joka vetää maantielle, lähtö on viikon tai päivän paras hetki ja nautin pitkistä ajomatkoista! Huomsin että omat tassut olivat sen verran märät että kiersimme Laihian Halpa Hallin kenkä-alen kautta. En vaihtanut farkut verkkarihousuun, vaan rikkinäiset talvikengät ehjiin. Kenkäfriikkinä ostin varmuuden vuoksi kaksi paria. Yhdet kauniit nilkkurit joilla kirkkaanpunaiset pohjat ja rohkeanpuoliset korot,  ja yhdet traktorin takapyörän-malliset joilla pysyy pystyssä.

Yövyimme keskellä ei mitään, paikan nimi on Viitakko. Perille pääsimme keskiyön aikana, pienen eksymisen ja huippuhitaan 02-reittineuvonnan jälkeen. Minuutti maksaa, get it? Viimeiset 30 km oli seikkailua, pikkuteitä ja peilijäätä. Oli tietysti pilkkopimeää. Huone nro 5:n ovi oli sopimuksen mukaan auki, mutta saunan ovea en saanut auki kiroilemallakaan. Ajattelin, että joku voi aivan hyvin olla piilossa saunassa, mutta se nähdään kenellä on kovemmat hermot... Jostain kumman syystä oli saunanoven ulkopuolella paikka munalukolle. Voilá! Pösön varapyöräkotelosta rautaosa lukon paikalle, ja mahdollinen raiskaaja tai saunatonttu sai ensikosketuksen eristyssellistä. Järjetön saa olla, mutta ei neuvoton, hih! Hihitimme koirien kanssa saunatontulle, mamman lentävälle mielikuvitukselle ja sitten nukuimme taas kunnes heräsimme.

Aamu oli kylmä mutta kaunis ja matka näyttelypaikalle jatkui. Päivänvalossa asiat ovat kirjaimellisesti eri valossa; päättelin että kylpyhuone taitaa olla kahden huoneen yhteinen ja ovi oli siksi lukittu toisen huoneen puolelta. Ajoin oikeaa reittiä päätielle ja se oli huomattavasti lyhyempi. Facebookin tilapäivitys: "Tänään on kiva päivä voittaa!" Toivottavasti joku ymmärtää tätä outoa huumorilajia....

Spicy oli ainut avoimen luokan narttu ja Gilda ainut valioluokassa. Paras Narttu - luokassa oli minun tyttöjen lisäksi kaunis ja hyväkuntoinen veteraani, mielestäni aika tasalatuinen luokka. Tuomarilla on selkeä linja, pidän Leni Finnen tyylistä tuomaroida ja käsitellä koiria.

Gilda oli paras narttu ja rodun paras. Spicy toiseksi paras narttu. Pirteä Spicy-mummeli, pian kuusivuotias, 13 lasta ja 3 kaunista lastenlasta, nappasi elämänsä ensimmäisen sertin. Kaunis kiitos Soili handlausavusta ja mukavasta päivästä! Kiitos jälleen kerran Timolle upeasta koirasta ja ystävyydestä!

Ryhmäkehästä lensimme ulos heti ensimmäisten joukossa, mutta olen iloinen siitä että Gildan kisahermot kestivät tämän kerran kilpailun loppuun asti. Gilda ei pidä loppukilpailuista, liikaa meteliä ja liikaa isoja koiria. Siedätyshoito on vielä kesken...

Kotimatka kesti yli kahdeksan tuntia. Koirat nukkuivat ja minä kuuntelin Mikaelin polttamaa levyä ja olin onnellinen. Saimme juuri sitä mitä lähdimme hakemaan, ja kaikki meni juuri suunnitelmieni mukaan. Kiitos kotiväelle!

Tulevana viikonloppuna kilpailemme Liettuan Voittaja-tittelistä, CACIB:ista  ja valionarvosta. Olen ollut dietillä helmikuun alusta ja mahdun vihdoinkin aika hyvin siihen ihanaan "gildanväriseen" jakkuun. Olen pian 6 kg kevyempi ja hyvin menee. Tavoite on - 20 kg. Tiedän että pystyn, ja kesällä ihmetellään sitten kehän laidalla kenelle nuorekkaalle ja kauniille naiselle olen myynyt koiriani! Värjäsin eilen tylsän musta-valkoisen jakun turkosilla pesukonevärillä. Jakusta tuli "uusi" ja mitä parasta, juuri vastaväri Ellin kauniille turkille! Voi juku, tästä tulee hauskaa - odotan malttamattomana!

 


 

27.2.2012 TUUSNIEMI 

Paksut perhoset seikkailevat taas!

 

Vuoden ensimmäinen ryhmänäyttely oli eilen Tuusniemellä, mikä tarkoittaa että sain ajoharjoittelua noin 800 km viikonlopun aikana. Lauantaina näytti siltä että alkaa tulla lunta, eiku armeijan jalkarättejä, taivaalta ja päätimme Spicyn ja Nelman kanssa olla järkeviä ja lähteä hyvissä ajoin. Matkassa olimme vain minä, Spicy ja Nelma, sillä matka tehtiin harjoittelumielessä.

Pidän voittamisesta, mutta voittaa ei voi jos ei ensiksi harjoittele. Nelma on nelikuinen ja nyt on aikaa oppia miten näyttelyissä ollaan. Spicy on hauska kehäkaveri, ja hyvä roolimalli oppivaiselle pojantyttärelleen. Spicyn mielestä esiintyminen on hauskaa, ja tätä haluan että Nelma oppii. Spicy on vähän liian paksu perhoseksi vielä, ja koska läskiä ei voi piilottaa menstys oli sen mukainen. ERI AVK 2, eli laiha saalis, mutta olen tyytyväinen seikkailuumme.

Meillä kävi pennunkyselijä juttusilla lauantaina. Olisi niin mielelläni myynyt hänelle koiran. Valitettavasti hän ei löytänyt etsimänsä meidän yhden pennun valikoimasta. Eihän meillä koskaan pentu-myyntivarastoa olekaan, en kasvata pentuja kysynnän mukaan. Toivottavasti hän löytää sopivan pennun. Kun rotu on uusi kyselijälle hänelle ei ole vielä kehittynyt rotusilmää, eikä hän voi vielä tuntea kasvattajia. Toivottavasti tämä täysipäinen ja fiksu henkilö ei pety. Se siitä.

Lähdimme matkaan ilman tietoa missä yö vietetään. Se ei ole minulle uutta, olen monesti yöpynyt autossa ja hengessä olen, vain pieni lisä seikkailuun. Matkanteko oli hidasta sateen vuoksi, mutta meillä ei ollut kiirettä. Eväänä koiranruokaa, kirkasta ja jauhepussi. Kirkas Saveenkylän vesiosuuskunnan ei-aina-niin-kirkas hanatuote ja pussissa Nutrilettia. Aion mahtua siihen kuuluisaan gildanväriseen jakkuun kahden viikon päästä, näet kuvista sitten silloin kun voitamme Liettuassa! :o)

Suonenjoen kohdalla alkoi väsymys tuntua, ja parilla puhelisoitoilla oli yösijä hankittu - Hotel CARNEVAL! Hotellin mahtpontinen nimi oli ristiriitassa sen vaatimattoman olemuksen kanssa. Nimi sai hymyn huulilleni. Halpishotelli osoittautui kuitenkin hyväksi, hinta-laatusuhde erinomaiseksi; sillä huone oli viihtyisä, puhdas ja hiljainen käytävän päässä.

Iltapalana lasi konjakkia baarista, 5,50 euroa, ulos iltapissalle (koirat siis) ja sitten nukuimme kunnes heräsimme. Tähän paikkaan tulemme takaisin, olen tyytyväinen.

Tuusniemen näyttely pidetään kasvihuoneessa ja paikka on vaatimaton. Olimme hyvissä asoissa paikalle, Nelma sai hyvä ensikokemus oikeasta arvostelupöydästä ennen kilpailun alkua ja kokemusta oikeasta kehästä isoäidinsä turvallisessa ja iloisessa seurassa. Nuoren koiran koulutukseen ei voi koskaan panostaa liikaa, sillä sitä mitä annat pennulle saat takaisin moninkertaisesti tulevaisuudessa. Minä hassu koiramamma olen sitä mieltä että kyllä kannatti ajaa 400 + 400 km! Reissu oli sijoitus Nelman tulevaisuuteen. En malta odottaa että kaunis pikkuiseni pääsee aloittamaan uraansa!

Mikael ansaitsee kiitosta kodin ja koirien vastuullisesta hoidosta, ja niin toinkin hänelle muhkeanpaksun pullapitkon ynnä muuta vaarallisen herkullista tuliaisena näyttelykesämme jo kolmannesta seikkailusta.

On pitkä kuuma kesä kun aloittaa ajoissa!

 


 

16.2.1012 ANNAN UUSI KOTI, CARAN KAKSOSET 

&

NELMAN, NALLEN ja PABLON VALOKUVAAMINEN

 

anna.jpg

 

"The best Happy Endings are the most Wonderful Beginnings"

 

Kajaanin reissun kotimatkan varrella haimme Annan koiratarhalta. Marika teki hyvän työn, jaksoi ajaa koko pitkän matkan.

Varmt tack Marika för din insats!

Anna oli surkeassa kunnossa. Laiha ja pelokas, ei rokotettu, maitohampaat poistamatta - mutta matkalla kotiin ja turvaan.

Anna pääsi eläinlääkäriin, hampaat hoidettiin kuntoon ja rokotusohjelma aloitettiin uudelleen. Anna oli aluksi huono syömään ja hakeutui boksiin ja laukkuun. Nyt, reilu kuukausi pelastusoperaation jälkeen Anna on kuin toinen koira. On tullut iloisuutta, rohkeutta, lihasmassaa ja hieman pyöreyttä. Anna on herttainen ja hellyyttä rakastava koira, kiltti ja fiksu.

 

Anna mutti turvalliseen kotiin "melkein naapuriin" ja voimme vihdoinkin huokaista helpotuksesta ja olla onnellisia.

Tervetuloa laumaan Liisa ja perhe!

 

Chimiwas Ilana Imprima "Anna"     

 

 

 

chimiwas_olivia_oline_4_vk.jpg

Olivia & Ofira

Caran kauniit kaksoset ovat jo neliviikkoisia.

Kaikki on mennyt hyvin. Kiitos Niina ja Tiina emon ja pentueen hyvästä hoidosta! Ja kiitos hyvin sujuneesta sijoituksesta! Cara ei ole enää kauan minun, sijoitus on päättymässä kun kaksoset ovat maailmassa.

Tytöt ovat kauniita ja juuri sen värisiä mitä yritimme tällä yhdistelmällä. Minulle on tullut pakkomieli värien jalostamisesta. Tai enhän minä vain väriä... Paljon asioita pitää olla kohdallaan että joku yhdistelmä on kokeilemisen arvoinen. Haluan nimenomaan jalostaa rotua, en lisätä koiramäärää. Maailmassa on ihan riittävästi koiria ilman meikäläisen mukuloitakin!

 

Chimiwas Olivia Oline "Olivia" kuva Niina Malkamo

lyhytkarvainen valkoien /puna- tai kulta-brindle

 

 

chimiwas_ocilia_ofira_4_vk.jpg

Ofira on pitkäkarvainen, hieman tummempi, ja vähän rauhallisempi luonteeltaan. Ofiralla on kaunis paksu pentuturkki, ja kuten kuvasta näkyy poseeraaminen onnistu jo. Olen huomannut että koira oppii parhaiten seisomaan pöydällä kun sille ei koskaan yritä opettaa sitä temppua. Kun aloittaa silloin kun pentu on hyvin hyvin pieni ja jatkaa joka päivä hetken kunnes koira on vuoden ikäinen pöydällä seisominen on maailman luonnollisin asia.

Jos ikää on ehtinyt tulla (pentu ostettu muualta) parasta on ruokkia koiraa pöydällä. Koira ei syö jos se jännittää. Helppoa? On ja ei ole. Jokainen on yksilö tässäkin asiassa. Tunnustan tämän vain kerran, minulla on koira joka ei koskaan opi poseeraamaan jännittämättä. Jos olet seurannut kennelin elämää tiedät kuka se on! G...! :-O

 

Chimiwas Ocilia Ofira "Ofira" kuva Niina Malkamo

pitkäkarvainen punabrindle valkoisilla merkeillä

 

a_pieni_nelma.jpg

Valokuvausyritys

Eilen yritin valokuvata Nandon ja Tessan pentuja, ja samalla saada "mainoskuvia" koirakoruista. Koruja teen terapiatyönä, olen koukussa tähän harrastukseen.

Valitsin kaikille sopivat korut uudesta koirakoru kokoelmastani. Nelmalle pinkki kukkakoru, Nallelle merimeshenkinen ja Pablolle sinivihreän poikakoiralle sopivan korun.

Rauhallinen Isosisko Nelma on poseeraamisen luonnonlahjakkuus. Olen niiin ylpeä Nelman taidoista, no problem. Viereisen kuvan ottaminen onnistui hetkessä. Nelma uskoo kun sanon; käsky "Ole" on mennyt perille.  

 

 

Chimiwas Nelma Nicoline "Nelma" tulevaisuuden toiveeni näyttöön ja jalostukseen

 

 

a_pieni_nalle2.jpg

 

 

Nallen kuvaaminen oli heti hieman haastavampaa...

 

Nalle ei ole tottunut istumaan uusrokokoo-sohvassa koru kaulassa! Nallen mielestä tuli liian tyttömäinen olo koko kuvaus-hommasta, mutta pienen ylipuhumisen jälkeen sain otettua pari kuvaa. Jauhelihalla on maaginen vaikutus.

Nalle on luonteeltaan pentueen rauhallisin. Todella söpö ja kiltti uros. Ei ne näyttelyt ole pääasia, pääasia on tietysti että koirat löytävät sopivat kodit. Nalle olisi myös onnellinen kotikoirana rauhallisessa ympäristössä.

Pään muoto ja kuviointi muistuttaa Tessa-äitiä, ja hammaskalusto on täydellinen - kuten kaikilla kolmella tässä pentueessa. Tessalla on todellakin kaunein hymy ja purukalusto mitä olen koskaan nähnyt.

Siitä suuri kiitos Tessan kasvattajalle;

Kiitos Raija arvokkaasta jalostustyöstäsi!

 

Pablon kuvaamisesta puhutaan sitten toisena päivänä...

 

a_pieni_pablo.jpg

 Chimiwas Nelmer Nelson "Pablo"

Pablo ansaitsee oman otsikon

 

Pablolla on asiaa!

Neljäkymmentä kuvaa - ja osassa näkyy vain häntä! Pablo on hurmaava, niin paljon energiaa, niin paljon tahtoa, ja paljon sanottavaa! Pablossa pitää paikkaansa sanonta että hän on iso koira pienessä paketissa. Yllä oleva kuva ei anna oikeutta Pablolle, mutta se on ainut eilen ottamista kuvista jossa näkyy sekä kuono että häntä. Pablo ei pysy paikalla niin kauan että ehtisin ottaa kuvan, maailmassa on aivan liian paljon kivaa menevälle pikkumiehelle - Mr Menijälle.  Pablo on komea ja urosmainen, täysin peloton, aina vauhdissa ja useinmiten äänessä.

 


 

3.2.2012 UUTTA ILMETTÄ KOTISIVUILLE !

On rauhallista asuntorintamalla, minulla on aikaa munklata kennelsivuja.

Inom kort kan man få information på svenska .

Soon there will be information in english.

 

gilda_fi_mva_pieni.jpg

 

Tämä iki-ihana kuva tuli sähköpostissa, kiitos Agrikuvalle kuvasta josta tulen iloiseksi!

Jos katselee tarkasti näkee, että Gildan tassut eivät kosketa maahan, ja sehän passaa pohojalaiselle chihulle!

 

"Iloonen ja irti maasta meinaan olla aina!"

 

 


 

20.1.2012 LISÄÄ VAUVAKUVIA

 

Kyllä pieni on pieni silloin kun se on pieni! <3 strong="">

 

olivia_ja_tullarirasia.jpg

Chimiwas Olivia Oline 2 vrk

 

 

ofiria_ja_tullarirasia.jpg

Chimiwas Ocilia Ofira 2 vrk

 

cara_ja_olivia_nassukkain.jpg

Chimiwas Florence, kaunis Cara, ja Äidin Rakkaus

 

kuvat Niina Malkamo

 


 

18.1.2012 CARAN KAKSOSTYTÖT

Tervetuloa maailmaan, Olivia ja Ofira!

cara_ja_tytot.jpg

Cara on vielä väsynyt, mutta onnellinen äiti kahdelle kauniille tytöille.

Paljon onnea Niinalla ja Tiinalle, ja kiitos hyvästä yhteistyöstä sijoituskoiran kanssa!

Kiitos Mai-Vetin henkilökunnalle hyvästä yhteistyöstä, ja erityisesti Merjalle pitkästä päivystyksestä!

Nyt on aikaa hiljentyä ja ihailla Suurta Ihmettä. Uusi elämä on aina ihmeellinen asia, kaunista ja niin haurasta, suojelemisen arvoista. Uusi elämä on usko tulevaisuuteen, suunnitelmia ja unelmia tulevasta.

 

chimiwas_ocilia_ofira.jpg

Chimiwas Ocilia Ofira, punainen brindle tummalla maskilla

chimiwas_olivia_oline.jpg

Chimiwas Olivia Oline, valkoinen kulta(tai fawn?)brindle - väri ja kuviointi mitä toivoinkin.

Olivia jää todennäköisesti minulle. Olen niiiin ylpeä kauniista tyttövauvoista!

 

Kuvat Niina Malkamo


 

16.1.2012 CHIMIWAS GILDA GRACE FI MVA

Kajaanin Tamminäyttely 15.1.2012

gilda_mva_pieni.jpg

Gilda ROP SERT CACIB FI MVA, ja vielä vähän ujostuttaa.

Tunnelmaa tallensi Aki Ropponen, kiitos! Ja onnea Sari ja Elvis VSP!

 

Eilen oli pitkä päivä. Heräsimme heti aamusta kello 01 ja lähdimme kesän ensimmäiselle näyttelyretkelle. Mukana oli Marika, Nando, Pico, Ch, Elli ja päivän sankaritar Gilda. Matkan aikana "lisäännyimme", sillä Anna-chihu hyppäsi kyytiin Oulusta. Päivä oli totisesti pitkä, ja siihen mahtui melkein koko tunneskaala; jännitys, voiton riemu, ujouskohtaus ryhmäkehässä ja suuri helpotus kun Anna oli haettu Oulun Eläinkodilta.

Taas on kiitosten aika. Tack Marika för att du orkade köra!

Ja kiitos Marika (juuh, sama nimi, mutta eri henkilö...) avustasi!

Anna on nyt laumassa, Minsa-äiti taisi tuntea tytärtään vielä. Olemme huomenna menossa rokotuksiin ja maitohampaiden poistoon. Anna sai toisen mahdollisuuden elämässä. Minä sain muistutuksen siitä, että vaikka kuinka yrittää valita pentujen "ottovanhempia" koskaan ei voi olla varma siitä että koti on hyvä. Tunnen syyllisyyttä, tunnen että tein väärin pentua kohtaan kun luotin väärään ihmiseen. Onneksi saimme apua ja Anna on nyt kotona.

Annan tapaus on vain yksi. Käytännön eläinsuojelutyön tekijöitä on, mutta niitä tarvitaan lisää. Tiedän tasan tarkkaan mihin haluan suunnata voimiani kun kuluva valtuustokausi loppuu. Tästä lisää kun aika on kypsä, nyt voimme olla tyytyväisiä tähänastiseen ja odottaa pian tapahtuvaa Suurta Ihmettä - odotamme nimittäin lisää lisäystä! Pysy linjalla! :o)

 


 

9.1.2012 LUDI LÖYSI KODIN

- helmiä, ihania ihmisiä, mutta yksi limanuljaska -

 

Loppiaisviikonloppu oli tapahtumarikas. Perjantaina nautimme jälkeläisen ja koirien kanssa rauhallisesta kotipäivästä. Oli kivan tylsää, treenasime pöytäkäyttäytymistä, hihnassakävelyä ja hampaiden katselua. Siis koiranpentujen kanssa... Sain rauhassa askarrella helmikoruja, niitä syntyi peräti viisitoista kappaletta. Pitää vissin laittaa muutama niistä putiikin hyllylle, sillä en tarvitse kilokaupalla koruja. Seuraava projeksti on vino pino koirakoruja, niin kaunista ja niiiin ihanan turhaa!

Varhain lauantaiaamuna tuttava soitti ja kertoi että toimiston näyteikkuna oli rikottu yön aikana. Kiitos soitosta H, se oli hyvin ystävällistä. Vaasan Lasipaja ansaitsee myös kiitosta nopeasta palvelusta. Mutta se limanuljaska joka rikkoi ikkunan ansaitsee kunnon opetuksen! Murr! Ilkivalta on turhaa ja tekijä on tyhmä räkänokka joka ansaitsee joutua vaikka jalkapuuhun kirkonmäelle! Vanhan kunnon keskiajan häpeärangaistus, niin eiköhän nykypäivän kakarat opi!? Se siitä.

Onneksi kotona kaikki tapahtumat tallentuvat, rakkain omaisuuteni eli koirat ovat turvassa. Olisi ehkä viisaampaa asentaa kamera Wasa huoneistojen toimistoon, sillä se sijaitsee Kauppapuistikolla joka on Vaasan pääkatu, mutta koirat ovat minulle rakkaimpia kuin toimiston kalusteet. Ajattelen sitä huomenna.

 

Loppiainen päättyi onnellisissa tunnelmissa. Ludi löysi hyvän kodin läheltä ja maaseudulla ja nimi muuttui hieman.

Välkommen i flocken AJ, det var ett trevligt besök och jag är glad att Ludde får bli Jepo-bo!

Ring vid tillfälle, och berätta hur ni har det!

 

 

 


 

3.1.2012 PAREMPAA UUTTA VUOTTA...

Uusi vuosi alkaa surullisissa tunnelmissa. Aatto oli hieno, mutta päivä oli hiljainen.

Nelmer muutti ja on nyt Pablo! Kaikki on mennyt hyvin. Jag önskar dig mycket glädje med snygga och tuffa lilla killen, Marika!

Oli hauska iltapäivä ja ilta, VIP-vieraita, hyvää ruokaa (vaikka itse keitin), sopivasti liikaa viiniä, PIKKUveljen "silly walks:it" ja ISO kasa hiljaisia ilotulitteita. Taisimme voittaa Saveenkylän rakettisodan. Yleensä olen ostanut vain yhden vähän isomman raketin, padan tai roomalaisen kynttilän.

Sain tiedon navattepalosta kun vuosi oli vaihtunut. Järkytys ja suru. Otan osaa. Toivotan ystävälleni Pirjolle ja koko perheelle voimia. Jos jotain hyvää tästäkin onnettomuudesta yrittää löytää, niin henkilövahingoilta säästyttiin.

Jokavuotinen perinne kodissamme on Uuden Vuoden konsertti. Tänäkin vuonna katselimme, mutta kauneus jäi näkemättä kun ajatukset olivat ystäväperheen luona.

 


 

29.12.2011 HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2012

 

Katselin ensi vuoden näyttelykalenteria,

ja hyvältä näyttää...

Kyllä noi kipot taas kaappia täyttää!

 

Aloitamme kehien valloitus Kajaanissa, ja siitä seuraa Turku. Kajaanin reissusta jäi hienoja muistoja, tytöt pärjäsivät loistavasti. Toivottavasti pääsemme edes lähelle sitä saavutusta nyt! Gilda metsästää edelleen sitä viimeistä, eli kahdettatoista krohom, serttiä.

Turku jäi väliin 2011 auto-ongelmien takia, mutta nyt ainakin pitäisimme päästä paikan päälle kun on kaksi kuskia lähdössä ja autoja mistä valita. Helmikuun näytelmät ovat aika kaukana, mutta jos saan jonkun innostumaan niin mikään ei ole mahdotonta. Itse asiassa tekisi kovasti mieli kilpailla Spicy-mamman kanssa, mutta se rippuu tasan rautarouvan painoindeksista. Spicy rakastaa kaikkea hyväskää - ja sen kyllä huomaa

Olen kutsunut VIP-vieraita Uuden Vuoden Aatoksi, päiväksi ja illaksi. Nelmer muuttaa Nandon kaveriksi, ja Nando tulee katsomaan tyttöystävä-Tessaa ja lapsukaisia. Olen onnellinen, sillä tiedän että poika pääsee hyvään kotiin jossa tehdään kaikkea kivaa koirien kanssa ja saan pitää yhteyttä. Toivottavasti Nallekin löytää sopivaa kotia pian.

Illalla PIKKUveli + perhe tulevat meille yökylään! Voi apua, siitä seuraa kipeät naurulihakset ja univelka, mutta kestän kuin ISOsisko! :o) Välkomna Magnus, Mikaela och Mathilda! Det ska bli superkul!

Lopuksi Suuri Salaisuus; jos kaikki menee hyvin, ja miksei menisi... Tammikuussa tulee O-pentue! <3 3="" p="">

 


 

13.12.2011 MARIO LÖYSI KODIN

Kuvia ja vuoden Chihu-kilpailun tuloksia

Mario muutti sunnuntaina. Paljon iloa ja onnea toivotan Miialle ja Markolle, pidetään yhteyttä!

Lauantaina oli pentujen valokuvauspäivä. Kiitos Marikalle näistä hienoista kuvista! Kyllä joskus osuu oikein, tämä käytönnön genetiikka... Ei aina, mutta nyt saimme mitä halusimme. Toivottavasti kehitys jatkuu oikeaan suuntaan, ja toivottavasti pienokaiset kasvavat tasapainoisiksi koiriksi.

3_n.jpg

Nelmer, Nelma ja Nalle, todella lupaavan oloisia, näistä kuulet lisää! ;o)

nelma_ja_nelmer.jpg

Nelma ja Nelmer, kuin kaksi marjaa

joulukortti.jpg

Joulukorillinen kauneutta!

Tällä kuvalla toivotan Sinulle, lukija, oikein Hyvää Joulua ja Menestystä Vuodelle 2012!

Kiitän vuodesta 2011, joka oli hyvä vuosi Chimiwas-kennelille. Nappasimme yhdessä vino pino pokaaleja ja rusetteja, ja hauskaa on ollut! Spicy-mumma taitaa olla paras jalostusnarttu, sijalla 6 Vuoden pk Jalostuskoira-listalla. Jacy on sijalla 4 Vuoden lk Pentu-listalla. Elli on jaetulla 4-sijalla Vuoden pk Näyttelykoira-listalla, ja Gilda sijalla 8. Golda, Nando, Cara ja Milli ovat myös pärjänneet hienosti.

Kennel Chimiwas on toiseksi paras pitkätukka-chihujen kasvattaja Suomessa vuonna 2011!

Tästä saavutuksesta olen erityisen onnellinen, sillä se on hyvän yhteistyön tulos. Nöyrä kiitos Koirille ja Ihmisille, jatketaan hommia - vielä voi petrata ja mukaan mahtuu!


 

5.12.2011 MITÄ MAHTAVAA MESSARISSA?

 

Kulutusjuhla ihmisille - rasitus koirille

 

Vuoden suuri show on takana, eikä ollut enää olo kuin Ihmemaan Liisalla. Messukeksuksen Voittaja-viikonloppu on Suomen koiravuoden päätapahtuma, ja hyvin kulutuskeskeinen sellainen. Ei riitä tonni. En ole shoppaillut (noh, ostin minä kauniin huivin ja nerokkaita siivousvälineitä millä saadaan koirankarvat pois matoista ja vaatteista...), vaan asunut hotellissa, asuttanut koiria hoitolassa, ollut poissa töista, ajanut edestakaisin, ilmoittanut, matkustanut taksilla ja pysäköinyt Pösön.

Rahastuksen maku korostuu vuosi vuodelta, vaikka olen ollut paikan päällä vain kolmesti. Pikkunäyttelyiden tunnelmaa on rennompi ja mukavampi koirille. Minä kestän kyllä, mutta päivä Messarissa on hyvin rasittava kokemus koirille.

Viikonlopun saalis on arvokas vaaleanpunainen ERI-rosetti. Aika hyvä metrihinta sillä nauhalla!

Jos olet seurannut mietteitäni tiedät että olen taipuvainen analysoimaan asioita. Tämä reissu ei ole poikkeus. Mietin koiranäyttelymaailman valtasuhteita, henkilökemiaa ja ryhmädynamiikkaa. Mutta palataan puuteliin. Menossa on mukana myös suuri joukko aitoja ihmisiä. Olen saanut ystäviä kehän laidalta. Meillä on yhteistä palava rakkaus koiriin, paljon auttamisen halua ja hyvää tahtoa, joskus jopa yhteistyökykyä! Paljon Onnea kaikille teille, jotka olette tuloksiinne tyytyväisiä!

Hymyillään kun kilpaillaan, annetaan koirien olla koiria ja ollaan me ihmisiksi, eikö?

 

Tässä kuvasatoa. Kiitos Titalle ja Kirsille kuvien luvallisesta lainasta!

 

messari_2011_gilda_seisoo.jpg

Gilda: "Mutta Mamma, takanakin on porukkaa..."

messari_2011_elli_seisoo.jpg

Elli: "Vuhuuh! Mua ihaillaan nyt ihan JOKA puolelta!"

messari_2011_elli_poydalla.jpg

Elli: "Eikö se pian tuu kattoon kuinka kaunis MÄ oon?"

messari_2011_elli_ja_ma.jpg

Ch: "Olen pieni tyttö maalta vain, kauniit koirat silti sain!"

 

Tämän vuoden messari-saalis jäi laihaksi;

Chimiwas Melvin Milton POISSA (varoaika maitokulmahampaiden poiston jälkeen)

Chimiwas Florence POISSA

Chimiwas Gilda Grace 2 x ERI, AVK 2 ja AVK 3

Chimiwas Belle Blanche ERI ja ERI SA VAK 3

 

Elli pelasti viikonlopun sijoittumalla sunnuntaina kolmanneksi kovassa valioluokassa, ja olemalla todella edustavassa kunnossa sekä henkisesti että fyysisesti. Olen iloinen Ellin hyvistä kisahermoista. Elli nauttii esiintymisestä jopa niin paljon että rentoutuu hieman liikaa pöydällä jos joutuu odottamaan. Joku kaunis päivä tämä kaunotar nukahtaa, kun on niiiiin hyvä olo olla koko yleisön ihailtavana siellä!

Pikku Melvin on kuin kopio Ellistä, luonne pojalla on 10 + ja papukaijamerkki. Toivon että pikkuisesta oravannäköisestä chihupojasta vielä kehittyy kehäkettu, mutta se on eri tarina. Oravasta kettu yhdeksässä kuukaudessa on sen tarinan nimi. Pysy kanavalla!

 

Kiitos kaikille jotka tavalla tai toisella teitte reissumme mahdolliseksi!

 

 


 

16.11.2011 VAIN VÄLITTÄJÄ - EI PARISUHDENEUVOJA

...ja siitä iloinen!

Ominaista asunnonvälittäjän ammatille on olo kuin puun ja kuoren välillä. Siellä on ahdasta, ja jos vähänkin pyllistää niin taatusti pökkää. Sain juuri huvittavan sähköpostiviestin kirjoitusvirheineen, jossa annettiin palautetta "Olet vain välittäjä, et parisuhdeneuvoja!" Hei haloo, olin päästänyt suustani että "ei kannata muuttaa yhteen asuntoon josta ei molemmat pidä" ja arvon neiti oli jättänyt kuulematta lauseeni viisi viimeistä sanaa. Jäin miettimään asiaa. Taisin astua todella kipeään varpaaseen - pitäisikö sittenkin aloittaa parisuhdeneuvontaa?

Marraskuun alussa välitin asunnon "uusio-fuusio-perheelle" ja nyt jo harkitaan erillään muuttoa. Ylitin taas toimivaltaani, annoin neuvoa soittajalle. Soittaja on vanhempi kuin palautteen antajalle,  ja kas, soittaja taisi olla kiitollinen neuvoistani. Asuntoala elää avio- ja avoeroista, surullista mutta totta. Olen joskus niin väsynyt ihmisten sanailuun ja sotkuihin että viihdyn parhaiten koirien kanssa - laatuseurassa, koirien sotkussa.

"The more I get to know people, the more I love Dogs!"

 


 

15.11.2011 MOTOSTA MANSELAINEN RAMBO

 

Moto muutti Tampereelle jo joku aika sitten, ja kaikki on mennyt hyvin.

Moto ei ole enää Moto, vaan Rambo ja nimi sopii taistelevalle alfa-urokselle hyvin!

Uudessa kodissa on oma kaunis tyttöystävä Ninja, ja kaksijalkaiset Ninni ja Anssi.

 

Tervetuloa laumaan, pidetään yhteyttä!

 


 tessa_och_nermal.jpg

 

24.10.2011 KUULUMISIA JA KUVIA

 

Aina perjantaisin tuntuu siltä että edessä olevat viikonvaihde on pitkä.

Maanantaina yllättyy siitä, kuinka lyhyt se oli. Olin tyhjentänyt kalenterin lähes kokonaan, ja saimme viettää rauhalliset pari päivää kotona.

Lauantaina kävin hakemassa tilatut lihat, perunat ja leivät lähiruokapiirin tapaamiselta. Lähiruokapiiri on käynnistynyt Ilmajoella. Se on hyvä asia että pienet tuottajat ja kotitaloudet kohtaavat toisiaan ilman välikäsiä, ja onhan se hullua että ruoka tulee kaukana kun kerran asutaan maatalouspitäjällä. Tein iltapäivällä pienen sieniretken lähimetsään ja kuivuri puhalsi taas tyytyväisenä kunnes suppilovahverot menivät pieneen tilaan. Nyt on niitäkin "aika" paljon.

Tessa ja pennut voi hyvin. Tessa on ihana äiti, niin rauhallinen ja tasapainoinen, ja pennut kasvavat hyvin. Toistan varmaan itseäni kun kerron että uskon harmoniaan. Kun emolla on onnellinen olo pennutkin voi hyvin. Lapsi kasvaa äidin rakkaudesta.

Tässä luvallisesti varastetut kuvat.

Kiitos Marika kauniista kuvista, vierailustasi ja tuliaisesta!

 

 

 

Kuva 1. Chimiwas Nermal Nuclear. Tessa ja "pikku toispuoli-seepra" Nermal. Olen ylpeä Nermalin värityksestä, joka tuntee minua tietää kuinka paljon olen viime aikoina puhunut siitä että kokeilen jalostaa seepra-raidallisen chihun. Se on sittenkin mahdollista! Vastustan pelkän värin jalostamista, mutta se on mukava lisä kun muutkin asiat ovat kunnossa. Estetiikka kuuluu kuitenkin näyttelyharrastukseen, haluan kasvattaa kauniita koiria.

 

 

nelma.jpg

Kuva 2. Chimiwas Nelma Nicoline, kaunis pieni Prinsessa jää minulle!

 

 

nelmer.jpg

Kuva 3. Chimiwas Nelmer Nelson, komea poika, valkoinen harmain/fawn-merkein.

 

 


 

 21.10.2011 TESSA + NANDO = NELMER, NERMAL ja NELMA

Tessa on saanut kolmosia!

tessan_pennut.jpg

Odotin perheenlisäystä vasta viikonloppuna, mutta pikkuiset ovat jo maailmassa ja pullistuvat söpösti. Onneksi olin laittanut "synnytyssetin ja lastentarhan" valmiiksi "hyvissä ajoissa" kuten aina kuvittelen tekeväni. Muka. Menin keskiviikkoiltana normaalisti nukkumaan (kolmen koiran kanssa) ja ihmettelin miksi Elli ja Gilda ovat niin levottomia. Tessa pysytteli rauhallisena kainalossani, nukuin kymmenen minuutin pätkiä ja komentelin jatkuvasti koiria hiljaiseksi.

Aamuyöllä kuulin että Tessan hengitys muuttui lyhyeksi, ja tunsin että hän jännittää lihaksiaan. Menimme ylös keittiöön jossa synnyttäjä saa olla rauhassa, söimme ja joimme ja Tessa teki pesää. Kello 07.30 syntyi isoveli Nelmer (136 g), 08.20 pienempi veli Nermal (131 g) ja 08.40 sisko Nelma (167 g). Pennut olivat heti elinvoimaisia ja pääsivät omin voimin mammansa maitobaariin! Tessa on upea äiti, hyvät vaistot ja lempeä, tasapainoinen mieli.

Unenpuute ja liikuttuneisuus tekivät tehtävänsä, koko eilinen päivä vain olin. Istuin kuin tatti siellä keittiön lattialla, katselin Suurta Ihmettä, laskin varpaita ja olin hiljaa. Tessa voi hyvin ja on vähintään yhtä onnellinen kauniista chi-vauvoistaan kuin minä. Kiitos Tessan kasvattajalle Raijalle, ja Nandon omistajalle Marikalle!

 


14.10.2011 EKKARIN JÄLKIPYYKKI - HARKITTU BLOGIKIRJOITUS

Viime viikonloppu oli chihuahuarotujen erikoisnäyttely Nurmijärvellä. Matka oli anotisa, mutta pidän toisen tuomarin arvosteluskaalaa liian tiukana ja suurimmaksi osaksi linjattomana. Molemmat tuomarit käsittelivät koiria asiallisesti.

Tiedän hyvin, että joka leikkiin lähtee... Tuomari tekee työnsä ja pulinat pois. Tiedän myös että tätä kirjoittamalla saan itkupillin maineen - vaikka kirjoitan sanoilla mitä moni ajattelee hiljaa...

Suomessa on hyviä koiria, suomalaiset kasvattajat ovat osaavia ja laatutietoisia. Erikoisnäyttelyyn oli ilmoitettu neljätoista kasvattajaluokkaa ja vain yksi niistä esitettiin. Tämä on fakta. Ja kiistatta todiste ankaruudesta. Kasvattajaluokka saa esittää vain jos neljä kasvattia saa näyttelyssä laatuarvostelun "erinomainen". Onnittelut Merjalle ja Helmiäisen kennelin koko väelle! Teillä oli upea kasvattajaluokka!

Minun mielestä erikoisnäyttelyn kuuluu olla Hyvän Mielen Näyttely, tyyliin "kaikki kynnelle kykenevät kehään". Sieltä uudet harrastajat saavat innostusta ja motivaatiota jatkaa. Niin ei käynyt tällä kertaa. Huippu ja samalla pohjanoteeraus oli laatukolmonen koiralle, joka viikko sitten oli rodunsa paras ja valioitui. Arvostelussa sanottiin suurinpiirtein että "koira on virheetön mutta siinä ei ole mitään erikoista".

Siinä vaiheessa kun Ellikin sai laatukolmonen, ehkä elämänsä parhaan esiintymisen jälkeen, oli aistittavissa että kunnioitus tuomaria kohtaan oli poissa. (hävettää kirjoittaa tätä) Minulla oli vaikeuksia  pitää nokka nollalukemissa edes niin kauan että pääsin kehästä ulos. Jos Sinä, Lukija, olet joskus kuullut vanhaa pohojalaista viidakkosanontaa "likaista naurua"...

Mafian saalis oli koko sateenkaari, T, H, EH ja ERI. Gilda oli taas ERI:llä porukan tähti, ja Spicy yllätti EH:lla. Moto voitti ensimmäisen rusetinsa ja oli pikkupentujen kolmas. Lauantaina pidimme champagne-ja-vaahtokarkki bileet kesän voittoputken johdosta. Sunnuntaina poislähdön aikana tulin hyvin hyvin onnelliseksi uutisista!

Så kan det gå då inte haspen är på! =D

 

 

- KUVIA NÄYTTELYSTÄ -

Kaikki kuvat, Kirsi Litja.

Kiitos!

 

 

erkkari_gilda_1.jpg

Itsetietoinen Gilda

 

erkkari_golda_kavelee.jpg

Itsetietoisempi Golda

 

erkkari_elli_poydalla.jpg

Itsetietoisin Elli...

 

erkkari_ch_ja_elli_lattialla.jpg

...ja Ch:n pokka pettää!

 

Kiitos kaksi- ja nelijalkaiset ystävät tästäkin seikkailusta; iskuryhmälle, kotijoukkueille, näyttelyn järjestäjille ja tuomareille!

Lämpimät onnittelut kaikille menestyneille!

Mutta muista, me tulemma taas... Silmät kiiluen ja hännät heiluen!

- - - - -

Ennen seuraavia seikkailuja kotirintama rauhoittuu. Saamme kokea syntymän ihmeen ei tulevana, mutta ehkä jo seuraavana viikonloppuna. Vauvoilla on taipumus tulla sunnuntaina aamuyöllä. Saattaa olla että mamma menee treffeille lauantaina - mikä ei liity edelliseen lauseeseen, mutta tuntuu mukavalta. Mies on koiramies ja parasta vuosikertaa. Mutta katsotaan nyt... Elämässä tapahtuu joka sektorilla, tai melkein joka sektorilla. Maalämpötyömaa seisoo ja öljy palaa.

Aill pii päk, sikspäk!  :o)

 


 

20.9.2011 JA P-SKA LENTÄÄ!

Nyt on sotkua ja meteliä! Pari päivää on porattu energiakaivoja, toisesta tuli 96 metriä syvä ja toisesta tehdään peräti 220 metriä. Maapallon keskipisteeseen on kuulemma hieman yli 6400 kilometriä, vielä on vähän matkaa Kiinaan.

Melvin ei ole syyttä saanut lempinimensä "Melu". Pikkuinen ei ollut moksiskaan tänä aamuna, vaan seurasi uteliaana mitä pihalla tapahtui ja olisi jopa halunnut mennä tutkimaan tilannetta läheltä. Se ei taatusti sopinut minulle. Minua hirvittää porakaivojen syvyys, jotain voi tapahtua, joku voi pudota maapallon keskipisteeseen - taivaskin voi pudota nistaan! Pelkoni on täysin perätön. Ei ole mahdollista putoaa energiakaivoihiin, läpimitta on 14 cm ja kansi on kiinni!

Lauantaina olimme Tampereella ryhmänäyttelyssä, iskuryhmä koostui Carasta, Goldasta, Nandosta ja Jacystä. Toinen tuomareista oli todella tarkka koirien hampaista, mitä sai aikaan hieman "lentelyä" kehän laidalla.  Meillä hampaista nou hätä, minun näyttelykoirilla on hyvät suut ja olen siitä todella kiitollinen. Juniorit ja nuoret olivat toisessa kehässä, sain näyttää kauniin Evitan josta pidän paljon.

Tuomari kysyi Evitan ikää. Vastasin bimbona että "Ton sisko". En yhtään ihmettele tuomarin tokaisua! =D

Jos on juttua tuomareista niin varmaan on enemmän aihetta jutuiksi toisin päin. Voin vain kuvitella mitä kaikkea koiranäyttelytuomari on nähnyt ja mitä kaikkea ihmiset päästävät suusta! Taidanpas kysyä ensi kerta kun tapaan ystäväni joka on ulkomuototuomari! Kuittaan vuokralaisvitsillä!

 

Päivän saldo:

Cara EH

Jacy ERI JUK4

Nando ERI AVK1

Golda ERI SA AVK1 PN2 VASERT

Kiitos kaikille mukana olleille hau-hauskasta näyttelypäivästä!

Kotimatkalla jutun taso oli mitä oli, nauroin niin että posket olivat vielä sunnuntaina kipeät!

 

Tänä aamuna ultra. Olen onnellinen!


 

14.9.2011 KAIKENLAISIA KUULUMISIA

Melki muutti kaupunkiin

 

Melki muutti Suomen Turkuun; Samin, Rebekkan ja Cocon perheenjäseneksi, ja meidän lauma on vähän vajaa. Paljon onnea teille uudesta perheenjäsenestä, ja tervetuloa laumaan! Te saitte hienon koiran! <3 p="">

Syksy on tullut. Olen sienestänyt ja marjastanut, ja hankkinut taas uuden "lelun" keittiökonekokoelman jatkeksi. Omistan melkein kaikki keittiön ihanat turhuudet; leipäkoneesta pöytäpuutarhaan ja kuohuviinipullon avaajasta rusettirautaan. Keittiökonelaumani uusin tulokas on kuivaaja sienille, yrteille, vihanneksille ja hedelmille. Se on sympaattinen vekotin joka puhaltaa lämmin ilmaa ja ihanaa tuoksua.

Putiikissa on tapahtunut. Näpistys. Huomasin mitä tapahtui, ja voin kertoa että pokka oli pettää. Jos kysymyksessä olisi ollut lapsi tai nuori, tai edes vähän arvokkaampi tavara olisin voinut reagoida. Olen miettinyt, mitä mahtaa liikkua aikuisen ihmisen mielessä kun on tarve varastaa tutulta yhden euron arvoisen esineen... Jos haluaa jännitystä elämään voi vaikka mennä nostamaan jalkaa sähköpaimenelle!

Kävin VIP Store -tukussa hamstraamassa ison erän edullisia ruokapusseja sekä "rundilla" myymässä koiraruokapaaleja ystäville, ja menetin taas sydäntäni... Kuusalon kennelissä on vielä vauvaikäinen tiikeri-neiti joka on nyt jo hyvin kaunis. Samalla rundilla tapasin Evitan. Evita on tyylikäs ja kauniin värinen. Saan esiintyä Evitan kanssa tulevana lauantaina Tampereella. Kiitos siitä Airi, katsotaan kumpi voittaa! =D

Tampere on tämän kauden viimeinen ulkonäyttely. Olen tehnyt strateegisen siirron ja jättänyt ilmoitamatta erästä kaksikkoa joka on pärjännyt hyvin tänä kesänä. Toivon että Cara ja Golda sijoittuvat, ja Nando voisi napata kolmannen sertin ja valioitua. Toivon myös että Jacy pärjää. Ja että olisi hieno päivä.

Syksyn Iso Projekti on lämmitysjärjestelmän vaihto. Iloisenvärinen kattila vuodesta 1978 saa jäädä paikalleen (puunpoltto on mahdollinen, olisi tyhmää laittaa pois, vaikka en todellakaan usko että tulen koskaan polttamaan halkoja) mutta saa kaverikseen maalämpöjärjestelmän. Porataan kaksi noin 160 metriä syvää porakaivoa, ja niissä saa sitten jäähdytysneste kiertää ja kiltisti kerätä talteen ympäristöystävällistä energiaa.

Odotan innolla Ison Projektin toteuttamista ja helpompaa elämää - jälleen kerran hyvin velallisena mammana!

 


 

1.9.2011 KESÄKAUSI PÄÄTTYI, puff puff puff...

Sunnuntaina teimme kesän viimeisen näyttelyretken, ja emme saavuttaneet mitään muuta kuin aivan loistava retki! Marika, Nando ja Pico hakivat meikäläisiä, ja matka jatkui Alavuteen. Susan ja Golda hyppäsivät kyytiin pienen pommituksen jälkeen. Kotiseuduillani vietetään Venezialaisia elokuun viimeisenä lauantaina. Olin hankkinut kunnon pommin tai pyromaaniputken, eli jumalattoman ison roomalaisen kynttilän jo viikolla, ja kymmenen isoa kultapalloa lensivät taivasta kohti Alavuden kauniilla järvirannalla. Puff puff puff... Jippii! Anteeksi Susan, jos naapurit murisevat kerero ihmeessä kuka on syyllinen aamyöiseen meteliin ja tulisateeseen!

Ehdimme juuri ja juuri Kaivopuistoon Picon esiintymistä varten. Kun blondi on ratissa ja auto väärin pysäköity voi tapahtua mitä vaan. Hauskan mutta ei-voittoisan päivän jälkeen oli tullut pikavoitto Pösön tuulilasinpyyhkijän alle. Ensi kesäksi pitää varmaan pyytää diplomaattikilvet lainaksi, olisi paljon helpompaa löytää parkkipaikkaa Kaivarin kulmilta.

Kotimatkalla saimme vierailla Edi-isukin kotona. Edi (Namkliv Mr Snow Flake) on karismaattinen ja sympaattinen chihuherra. Lapsukaiset puettiin merimiespukuihin, niin kuin kiltit lapset ainakin ennen vanhaan, ja heti kun saan kuvat laitan tänne suuren yleisön iloksi. :o) Kiitos Anitta että saimme vierailla luonanne!

Syksy on  tuonut mukaansa muutoksia. Mikael on saanut mopokortin. En tiedä vielä, mitä ajattelen hänen uudesta liikkumavapaudesta. Tätähän odotin kuin kuuta nousevaa, mutta nyt on ristiriitaisia tunteita... Kun asuu pienessä sivukylässä kulkeminen tuottaa perheen kortilliselle töitä. Olen niin monta kertaa kuljettanut, niin monesti odottanut, perunut omia menoja, sukkuloinut kokousten ja kuljetusten välillä... Ja saanut hyvän syyn lintsata kokouksista!

 

 


 

24.8.2011 SILENCE IS GOLDEN ja

kultatyttöni GILDA 2 VUOTTA 22.8.

Kennelissä on vietetty kilttejä koti-iltoja, tytöt itäsiivessä ja pojat länsisiivessä. Tai ei vais, mutta näin oli tarkoitus. Todellisuudessa on ollut karkuyrityksiä ja kovaäänistä laulua, mutta kaikki hauska loppuu aikanaan. Onneksi. Meillä on toistaiseksi pieni salaisuus, jos kaikki menee hyvin tiedostan noin kuukauden kuluttua Ihmeestä. Voi että, menisi kaikki niin kuin pitää, minä haluan lisää sertinsieppaajia kehiin.... Omaksi iloksi ja ryppyotsaisten ihmisten kiusaksi, en malta odottaa ensi kesää!

Mitä tekee koirankasvattaja? Siivoaa ja odottaa, unelmoi ja desinfioi... Aika kuluu kuin siiveillä kun odottaa jotain ihanaa. Kasvattaja odottaa juoksujen alkua, odottaa että juoksut loppuvat, odottaa pentuja, odottaa pennunkatsojia, odottaa että hampaat puhkeavat, jännittää ja odottaa... Odottaa että näyttelykausi alkaa, odottaa näyttelypaikalla, odottaa seuraavaa näyttelyä... Koirankasvattaja vanhenee huomaamatta, ei ehkä ole aikaa edes kuolla, kun on tulossa uusi pentue, uusi tähti, uusi kausi! Koirankasvattaja uskoo tulevaisuuteen, muuten ei jaksa. Ystäväni on kasvattanut yli neljäkymmentä vuotta, olkoon nimi ja rotu mainitsematta. Om du läser detta S, så ska du veta att jag alltid har trott att du är mycket yngre än du är, och att jag är tacksam över vår vänskap. Eller började du föda upp innan du började skolan? :o)

Minä olen vasta-aloittelija ja kunnioitan pitkän linjan kasvattajia. On hienoa kun saa kuunnella, ja kuunnella ajatuksella.

Ei ole muuten sattuma, että ihmisellä on kaksi korvaa ja vain yksi suu. Maailmassa tapahtuu paljon josta voi metelöidä, mutta aina kannattaa miettiä, onko metelöinnistä mitään hyötyä. Jos metelöimällä rikkoo enemmän kuin rakentaa on syytä pitää kuononsa siveellisessä solmussa.

22.8.2011 oli Gildan kaksivuotispäivä. Muistan sen päivän kun pikkuiset tulivat. Olen Niinalle ikikiitollinen sanoista "Nyt mentiin", tiedät kyllä miksi. Pidetään huolta toisistamme ja koirista, joka tilanteessa! ;o)

Söpö pieni Gilda-tyttö on nyt hyvin kaunis nuori aikuinen. Omansa saa kehua, eikö vaan!? Minun silmissä Gilda on kaikista kaunein tällä hetkellä kilpailevista chihuista - siis ihannepainoisena. ;o) Tiedät jo, jos olet lukenut tätä "sanasoopaa" ennenkin että välillä tulee ylisanoja ynnä sammakoita. Ja me molemmat tiedämme että oma koira on kaikille se rakkain. Voi että, odotan odotan! Sunnuntaina Gilda esiintyy Kaivopuistossa avoimessa luokassa. Nando-veli on tietysti myös siirtynyt avoimeen luokkaan, ja valioituu seuraavalla sertillä! Golda-siskolta puuttuu vielä kaksi, mutta eiköhän tilanne korjaannu pian!? Isosisko Elli on saanut kilpailla valioluokassa viime keväästä lähtien. Kyllä Spicy-mamma ja Edi-isukki voivat olla ylpeitä näistä kakaroosta! :o)

Kaivarissa on paljon kauniita ja hyviä koiria. Taso on kova. Mutta mehän tulemma Pohojammaalta, ja meiltä ei uho puutu! Voitosta kilpailemme ja hauskaa on! Olisi jo sunnuntai...

 

 

 


 

15.8.2011  K - 18

Tytöt tahtoo pitää hau-hau-hauskaa ja poijjat itkevät perään!

Kuten otsikko vihjaa, nyt on hieman erilainen viikonvaihde takana. ;o) Oli kaunis elokuun kuutamo, samettisen tummansininen loppukesän yö ja rakkutta ilmassa... Tytöillä oli meno päällä, ja sehän sekoitti poikien ajatusmaailmaa! Kamukin oli kroonisesti rakastunut, ja koska nuoret miehet ovat isänsä poikia meillä oli SHOW.

Taisin taas vaihteeksi mokata "hieman", ja asia on päivänvalossa todella huvittava... Suuni käynnistyy monesti ennen kuin aivot on kytketty, ja tyvikasvu on joskus vähän väsynyt. On ikivanha vitsi vastata "Numeroni löytyy numeropalvelusta", mutta se näköjään osui ja upotti. Mikael sai minulle tarkoitetun tekstiviestin lauantai-iltana. Voi herranjee... Nyt urokset ja innostuneet sonnit, olkaa kunnolla tai häkki heiluu munalukon kera! Murr!

Elokuisena yönä ei nukuta. Onneksi nämä kauniit samettikuutamot ovat tasan kerran vuodessa, ja seuraavaan seikkailuun on aikaa. Lauantai-amulla nukuttiin koko kennelin väen voimalla pommiin, joka-aamuinen kello kuuden ulkoilu tapahtui vasta kello kymmeneltä. Kaikki paitsi mamma olivat kuitenkin levänneinä ja ulkoiluun tyytyväisiä. Kaksi vapaita päivää oli edessä. Vietimme rennon viikonvaihteen kotona, treenasimme pikkupoikien kanssa narussakävelyä ja näyttelykäyttäytymistä, roikuin fejsbuukissa, pesin pyykkiä ja keitin mehua. Keksin tummuneille banaaneille järkevää käyttöä, heitin ne viinimarjojen sekaan mehumaijaan ja tulos oli eksoottisen hyvää! Suosittelen, ja tässä ohje:

 

Eksotiikka elämään-mehu:

Punaviinimarjoja + vähän mustia jos löytyy

Loput banaanit kulhosta, neljä kappaletta

Sokeria

Banaanit pehmentävät marjojen makua, ja mehu maistuu erilaiselta.

Sekoita mehu jääkaappikylmään hiilihapotettuun veteen, ota rento asento aurinkotuolissa, ja nauti viimeisestä kesäpäivästä!

 

Arvaat varmaan kuinka paljon sain valmiiksi koiratiloissa? Juuri niin, taas ei mitään. Mutta pian tulee niitä tylsiä sateisia syksyisiä iltoja, ja koirilla on itse asiassa nyt jo hyvät oltavat ja ruhtinaallisesti tilaa temmeltää. Koiratilojen tarkoitus on suojella koiria silloin kun emme ole kotona - ja taloa salakavalasti etenevästä chihutuhosta. Pikkupojat ovat jyrsineet keittiön vanhat kauniit peiliovet ja pari listaa. Onneksi on petsiä ja vanhassa talossa on ennestään kulumisia. Taidan liittää kennelin kirjanpitoon uuden sarakkeen, "korjauskulut ja kiinteistön kulumiset". 

Hyvää alkavaa viikkoa sinulle, lukija! On mukavaa että jaksat olla kiinnostunut meidän hullunkuristsia kuulumisista! Olen iloinen rakentavista yhteydenotoista, lähetän näin virtuaalisesti sinulle hyväntuulisia hännänheilutuksia.

Kilpaillaan kun kehässä tavataan! :o)

 


 

 

8.8.2011 KONFIRMAATIO,  HONKAJOEN NÄYTTELY

- ja Aarnoldi ;o)

 

Mikaelin konfirmaatio ja kaffitus olivat lauantaina. Päätimme pitää kahvitilaisuuden Yli-Lauroselan talomuseon tunnelmallisessa kahvilassa Edla, mikä oli hyvä idea. Paikka on lämminhenkinen ja perinteinen, ja järjestelyt sujuivat hyvin.

Sunnuntaina oli koiranäyttely Honkajoella. Olimme liikkeellä isolla porukalla, oli sopivan lämmin päivä. Honkajoen metsästysseuran "maja" on vanha karunkaunis pappila, pidän kovasti tästä näyttelypaikasta. Siellä taitaa olla ryhmänäyttely joka toinen vuosi. Jacy esiintyi hienosti, hieman ujosti vielä, mutta neitokainen on edistynyt huimasti alkukesästä. Mikael on taitava handler, tuomari mainitsi siitä lausunnossaan. "Excellent presented..." tai jotain sen tapaista.

Tuomari piti (ehkä liikaakin) hyvin esiintyvistä, itsevarmoista "valmiista" koirista ja jakoi junnulle sekä nuortenluokkalaisille laatupalkintonauhoja sateenkaaren joka värissä. Olen sitä mieltä, että tuomari olisi pitänyt olla avokätisempi nuorille koirille. Ei ole vika että nuori on kehittymätön! Jos koira on nuorena valmis, se on aikuisena ylityypitetty. Mietitään nyt vaikkapa niitä nuoria miehiä, joille hankitaan rippipuku! Eivät he ole Arnold Schwartzeneggerin kokoisia. (nuori Aarnoldi, roolihahmo Conan-barbaari, siinä minun miesmakuni huipentuu, uuuh... Harmi että nuo testosteronituoksuiset alfa-urokset eivät pysy pentuaitauksen ja hellan välissä, ja vaikka pysyisivätkin niin illuusio täydellisestä ukosta rikkoontuu vuorenvarmasti viimeistään silloin kun komilus avaa suunsa...) Tästä tuli pitkä lillukanvarsi. Yritän sanoa että nuoren miehen kehitys alkaa koosta XXS, se on luonnon laki, normaalia ja sopivaa.

Elli,  jolla on R-kioskin kokoinen ego, oli VSP. Gilda oli kolmanneksi paras narttu ja sai sertti numero 11, vaikka tuomarin mielestä "on the border to fat". Tämä tarkoittaa että valioituminen tulee 12. sertillä, ja se tuntuu tietysti hyvältä. Kasvatan pienessä mittakaavassa ja jokainen pentu on minulle rakas. Gildasta on tullut hyvin läheinen koska olemme tehneet paljon työtä yhdessä; on naksuteltu, on rakennettu itseluottamusta, hankittu positiivisia kokemuksia - ja viime aikoina pyritty eroon ylipainosta yhdessä. :o)

Cara olisi varmaan saanut ansaitun sertin jos Gilda ei olisi ollut paikalla. Cara sai ERI:n ja SA:n, ja oli mukana paras-narttu-luokassa. Kiitos, Niina, että näytät ja rakastat Caraa. Teidän vuoro tulee vielä!

Golda ja Nando ovat myös ERI:n koiria. Minua harmitti tuomarin antamat arvostelut, siitä yksinkertaisesta syystä että ne eivät mielestäni pidä paikkaansa. Minulla olisi siis ollut hyvä syy olla vihainen, mutta pelin henki on että joka kerta ei voi voittaa. Koira on sama rippumatta tuomarin mielipiteestä. Ei saa leikistä suuttua!

Pidämme parin viikon juoksu- ja laihdutuslomaa kauneuskisoista. Saisinko ensi viikonlopun aikana vihdoinkin aikaiseksi koirasalin siivous asianmukaiseen kuntoon? Tarina jatkuu, jännitys tiivistyy, siivoaako mamma todella? Stay tuned!

 


 

 

3.8.2011 PORIN TULIAISET; ROP VSP UVA UVB

 

Yöt viilenevät ja marjat kypsyvät. Jonkun pitäisi hyvin pian kerätä talteen puutarhan aarteita. Punaiset ja mustat viininmarjat ovat vielä pensaissa, ja nehän ei hypi sankoon itse, eikä ainakaan mehumaijaan... Olin muutamia päiviä kipeä kuin kunnan talous, ja sehän huomataan heti kun rästihommat kasaantuvat.

Sunnuntai-aamuna nousin tahdon voimalla. Minulla on kiitettävä BMI mutta myös vahva tahto, toistaiseksi tahto voittaa ja kroppa jää toiseksi. Nuhruisina, mutta sisukkaina lähdimme Porin valloitusmatkalle. Unohdin meikkipussin kotiin, ja aurinkosuojan... Kun kipeänä lähtee kisaan kilpaillaan voitosta ja vain voitosta. Mikään muu ei kelpaa. Näyttelyharrastus ei normaalisti ole tälle porukalle ryppyotsaista suorittamista, vaan hauskaa yhteistä tekemistä kaksi- ja nelijalkaisille. Tämä reissu oli poikkeus.

Ja niin kävi, että kaikki mitä oli jeattavana pitkätukka-chihuille tuli Chimiwas-merkkisille. Kotimatka kesti kauan, nukuin hetken ja teimme kävelylenkin taukopaikalla. Olin iloinen että lähdimme ja koirat olivat hyvätuulisia. Koti oli kuin pommin jäljiltä, mutta se ei merkitse mitään. "Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete!"

 

a_porin_pokaalit.jpg

Kaunis (hieman laihtunut) Gilda: "Ois parempaaki tekemistä, mut ota nysse kuva..."

 

Gilda: ERI SA NUK1 ROP SERT CACIB

Nando: ERI SA AVK1 VSP SERT CACIB   -   Stor grattiskram till Marika!

Elli: ERI SA VAK1 PN2 VARA-CACIB

Jacy: EH JUK2

Ch: UVA UVB 1. asteen palovammoja ja hilseilevä kärsä

 

Nyt on jo parempi olo. Väri on vaihtunut ravusta katkarapuun. Suunnittelen tulevaa viikonvaihdetta. Lauantaina on Mikaelin konfirmaatio ja sunnuntaina Honkajoen ryhmänäyttely. Pidetään siellä piknikki!

Pieni varoituksen sana: Parvo on liikkeellä. Pidä koira-ystäväsi rokotukset ajan tasalla, ja pidä huolta kennelhygienasta. Ole tarkkana missä pikkupennut liikkuvat. Opin eilen mikä on Virkon S. Se on tehokas puhdistus- ja desinfiointiaine jota voi käyttää kodin pinnoille, bokseiin, jne jne. Se on ilkeä taudinaiheuttajille mutta vaarantona koirille. Huomenna saan pienen erän sallittua ainetta putiikkiin ja omaan käyttöön.

 


 

 

28.7.2011 KESÄLESKEN KUULUMISIA

Louisa, eiku NELLI, löysi kodin!

Louisa on löytänyt kodin. Taatusti hyvän sellaisen, jossa on jo yksi mafialainen, ja minulla on levollinen hyvä olo kun ajattelen Louisan tulevaisuutta. Tuntuu hyvältä kun uuden omistajan "suurin huoli" on koirien sopeutuminen saman katon alle. Lause on kulunut, mutta nämä ovat suuria persoonia pienessä koossa ja chi-henkilökemia pitää toimia.

Paljon onnea Kolan perheelle ja Veetille!

Olen tämän viikon koiralaumallinen kesäleski. Mikael on rippileirillä. Tuli kutsu Koskenkorvan 100-vuotis juhliin, saisin rannekkeita koko viikonlopun tapahtumiin - avec. Joka kutsussa kummittelee tuo himskatin sana "avec". Kuka lähtisi kuuntelemaan Hurriganes kanssani? Paula Koivuniemi ei kiinnosta minua pätkääkään... Kunnon äijämeininki kyllä kyllä, raakaa vanhanajan rökkändrölli rulaa!

Iloinen yllätys odotti aamupostissa, David Daltonin ottamat kuvat!

Thank´s David, I love the pics! <3 p="">

 

dalton_2011_profiilikuva.jpg

Hankalat henkilöt -  rakkautta ja vastarakkautta

 

 Odotan taas kovasti viikonvaihdetta ja Porin KV näyttely sunnuntaina. Elli ja Jacy ovat huippukunnossa, mutta "pikku pallokala" Gilda on pudottanut karvoja ja taas lihonut. Mistä Gildalle hiuspidennyksisä ja korsetti!? En ymmärrä kuinka joku joka syö lighteistä lightinta laihduttavaa (L-karnitiini ym sörsseli) laaturuokaa, käy säännöllisesti joka ilta lenkillä, ja riehuu päässilmääsesti kakaroiden kanssa voi lihoa noin paljon?

Alla oleva kuva on otettu juhannusviikolla, ennen kuin Gildan vyötärö taas katosi...

 

 

a_gilda.jpg 

Chimiwas Gilda Grace pian 2 vuotta. Kuva Dalton

 


 

 

18.7.2011 MENOA JA MENESTYSTÄ

Meidän viikonloppu!

 

Perjantaina oli hurrrjan hauskaa! PIKKU-veljeni Magnus ja hänen perheensä olivat vierailulla. Magnus on ikuinen pikkuveli, vaikka hän on pitkä mies, mutta koska ikäero minuun on peräti seitsemän vuotta hän on ja pysyy pienenä. Piste. Tästä meillä on aina vääntöä, minä olen kuulemma SUURI, ja kun kaksi sanavalmista sananikkaria pääsevät vauhtiin lopputulos ei ole aina niin kaunista kuunneltavaa! :-D

Grillasimme ja nautimme laadukkaasta Rioja-viinistä. Veli tietää "kaiken" viineistä, ja kyllä ruuan ja laadukkaan viinin liitto on pyhä. Arkiset possuvartaat ja perunasalaatti muuttuivat juhla-ateriaksi. Tack för visiten! Stor kram(ar)!

Lauantaina heräsimme normaaliin aikaan kuudelta, ja lähdimme ajelemaan Pöytyään päin. Näyttelypäivän sää oli kuin morsian ja morsiamia on joka lähtöön. Välillä paistio, välillä satoi kaatamalla. Tuumasimme Marikan kanssa että elämme vain kerran ja sukelsimme hyvätuulisina vesilätäköiden sekaan. Oli todella meidän porukan päivä, mafiameininkiä palkintopallilla! Eli oli rodun paras ja Nando, Chimiwas Gideon Grafton, oli vastakkaisen sukupuolen paras ja sai sertin! Ensimmäinen sertti on mielestäni vaikein saada, loput tulevat kyllä kun koira on saanut kokemusta ja itseluottamusta esiintymään.

Gratulerar Marika! Du har gjort ett bra jobb med Nando!

rop_ja_vsp_poytya_2011.jpg

Marika, Paavo Mattila, Ch

Nando VSP ja Elli ROP

Joskus asiat menevät täysin nappiin!

 

Kotimatkalla ei enää satanut. Luonto oli niin kimaltelevan kaunis kuin luonto voi olla vain sateen jälkeen auringonlaskun aikana. Kauneuden kokemus korostui kun sain mukavan yllätyksen tekstiviestin muodossa, ihmeiden aika ei ole ohi, mutta... Sorry S, jätän väliin. Näyttelykausi ja voittoputki voittavat deitit mennen tullen, asiat tärkeysjärjestykseen. Miehet odottavat kun naisilla on tekemistä tai keskusteltavaa, tottelevainen mies on onnellinen mies jne, röh, sovinistisikanainen on puhunut.

Sunnuntai-aamun herätys oli kello 03:30. Se kauneusunistani. Koirat ja poika jatkoivat uniaan autossa, minä turvauduin kofeiiniin ja käänsin Pösön nokkaa kohti Oulun kansainvälistä näyttelyä. Päivä oli lämmin ja paikalla oli ystäviä ja tuttuja. Tuomari oli mukava, ehkä liiankin rehellinen koska löysi koirien "oikeat" viat, ja monien mielestsä aivan liian ankara. Ystävällinen kaikille hän jaksoi olla, ja minulle jäi hänestsä todella hyvän kuvan. Harva tuomari pystyy antamaan esimerkiksi laatukolmosen ilman että koiran omistaja loukkaantuu. Eilinen roppityttö Elli voitti valioluokan - ilman SA:ta ja hyvä niin. Valioluokka ei saa olla "suojaluokka" ja automaattinen väylä rotuvoittoon, tästä olen samaa mieltä Markku Kipinän kanssa. 

Ainoastaan yksi pitkäkarvainen chihunarttu sai SA:n.  Ja sinähän arvaat kuka se kaunein narttu oli!? Yep! Juuri niin, minun rakas pieni karvaton pullukka Gilda! Gilda nappasi yhdeksännen sertinsä ja oli VSP. Tuuletimme yhdessä, tanssimme takatassuilla ja säteilimme kilpaa auringon kanssa! ROP oli komea valkoinen Prince. Grattis Lena! 

 

oulun_saalis.jpg

Korvakarvaton pullukka Gilda, 

rapakunnossa mutta ainut sertin arvoinen ( muka-pitkä)karvainen chihunarttu eilen! 

 

Viikonvaihteen saalis:

 

Lauantai 16.7. Pöytyä

Jacy - EH

Gilda - ERI SA NUK 2 PN 3 VARASERT

Nando - ERI SA NUK 1 PU 1 SERT VSP

Elli- ERI SA VAK 1 PN 1 ROP

 

Sunnuntai 17.7. Oulu

Jacy - EH

Elli - ERI VAK 1

Gilda - ERI SA NUK 1 PN 1 SERT CACIB VSP

 

Olo on jälleen kerran onnellinen mutta väsynyt.

Ensi viikonloppu pidämme näyttelytaukoa. Tauko ei ole tyhjää aikaa, vaan koirien ansaitsema loma. On tarkoitus viettää rauhallista aikaa yhdessä ja ladata akkuja. Kiitos, Koirat, että olette olemassa!

 

 


 

14.7.2011 LONG LIVE ROCK N´ ROLL

Tänä aamuna Radio Rock oli loistava matkaseuralainen, moottoritiellä päästin vähän höyryjä pihalle. On se aika vuodesta, kun sihteeri on lomalla ja opiskelijat (=ellun kanat) hakevat asuntoa. Ei siinä mitään, jokavuotinen riesa ja ammattivalintakysymys... Eilistä päivääni pelasti Hankoolainen perhe joka oli kiitollinen palvelusta. Kiitos lahjoista, te pelastitte päivääni! Mitä mieltäni painaa on eräiden pennunkyselijöiden käyttäytyminen.

Minua ärsyttää kun ihmiset eivät osaa tehdä päätöksiä. Todella huono maku jäi tämän viikon tapauksesta.

En halua moittia ihmisiä, kuten jo jossain bloggausvaiheessa totesin suuri osa ovat fiksuja. Harmittaa kun en voi luottaa pennunkyselijöiden sanaan. Luottamuksen menettää vain kerran. Harmittaa muutenkin yhteiskunnassa vallitseva selkärangattomuus ja turha lässytys. Tiedän, että maailmaa ei voi parantaa välittämällä vuokra-asuntoja tai kasvattamalla koiria, ja tiedän mitä sanonta "säälin saa ilmaiseksi" tarkoittaa. Mielestäni koirankasvattajat ovat samassa veneessä ja kaikki hyötyvät asiallisista väleistä. Paskapuheet poikki - siitä hyötyy ROTU!

Se siitä. Huomenna saamme arvovieraita Ranskasta ja viikonloppuna pääsemme kilpailemaan jopa kahteen paikkaan, suomeksi sanottuna superweekend in the showring! Ja velipoika, ikuinen PIKKUveli, perheineen tulevat yökylään! Siitä seuraa kipeät naurulihakset ja univaje. Ehkä onnistun ylipuhumaan häntä kasaamaan IKEAN-kenkälipastoja?

Välkommen M & M & M ! :o)

 


 

 

 

11.7.2011 MISS MÄRKÄ TURKKI

uitettu antisankaritar Elli ja Lammin saalis 

Kaunis Elli on kuvattu uinnin jälkeen roppipokaalin ja ruusukken kera, valkoapiloiden keskellä. Kuva on todiste siitä, että kepon (=kennelslangi sanasta kennelpoika, eli kumppani) paikka on edelleen auki. Jonotusliput työpaikkahaastatteluun loppuivat valitettavasti jo - eläkööt vapaus, maksulliset miehet ja kotitalousvähennys! ;o)

Eilen oli ryhmänäyttely Lammilla. Pidän tieosuudesta Tampereen ja Lahden välillä, kauniit maisemat ja vehreät levähdyspaikat. Päivä oli kuuma ja kotimatka kesti kauan koska Pösön ilmastointilaite on rikki. Pidimme monta taukoa ja bokseissa oli herne-maissi-paprika pakastepussit hoitamassa kylmäkalleiden virkaa. Kotimatkalla Hämeenkyrössä säikähdin kunnolla kun Gilda karkasi. Tuhma tyttö juoksi Frantsilan Kehäkukan nurmikolla muutamia ympyröitä. Onneksi tuhmeliini totteli lopuksi ja tuli syyllisen näköisenä luokseni. Joki, kolmostie ja uhmakas chihuahua on huono yhdistelmä.

Tapasimme ystäviä ja tuttuja näyttelypaikalla, saimme vaihtaa tuoreimpia kenneljuoruja - eiku keskustella rodun nykytilanteesta - ja nauraa monta makeaa naurua. Elli näki taas ärsyttävännäköisiä koiria, ja kertoi kaikille kovaäänisesti mielipiteesnä ruttunaamoista ja puudelipepuista. Tuomari oli minun mielestäni ankara, olisin suonut nuorelle urokselle sertin - ja VSP:n. ;o) Taisi tuomari tietää mitä hän haki, sillä lyhytkarvaisten ROP-uros ja Elli ovat molemmat aika kookkaita, hyvin esiintyviä itsevarmoja kunnon koiria. Elli jaksoi esiintyä vielä ryhmäkehässä, kilpaileminen tämän kaunottaren parina on nautinto. Näimme kaksi hienoa Prahan Rottakoiraa tilaisuuden lopussa. Kaunis rotu! Kyllä pienikin voi olla ylväs! Oli hieno päivä! Kiitos Sarille handlausavusta!

Sovitaanko että surffailin vasta kotona rotuyhdistyksen sivuilla, jooko? Ilokseni näin, että Vuoden Chihu - pisteet ovat päivitettyjä ja kuka mahtaa olla pitkätukkien listalla johdossa!? Juuri niin, antisankaritar Elli the Elukka! 

antisankaritar_kylvyn_jalkeen.jpg

Elli: "Jos mä hoidan poika kotiin, sä voisit edes leikata nurtsin!"

 

Viikonlopun tunnelma: POIKA ON TULLUT KOTIIN!

Paljon onnea kaikille kehissä menestyneille kotisuomessa ja maalimalla!

Pariisissa Maailmanvoitta-tittelit napanneille mimmeille, omistajille ja handlerille erityisonnitelut!

 


7.7.2011 ÄLÄ JÄTÄ KOIRAA AUTOON

Tänä aamuna kun ajoin työpaikalle oli tarkoitus pitää pikatauon Laihian K-kaupassa. Näin parkipaikalla punaisen Opelin johon oli jätetty koira. Jäin seuraamaan tilannetta hetken, ja kun oli kulunut viisi minuuttia adrenaliini oli kohonnut niin korkealle että tein itsestäni ihmisten silmissä idioottin. Otin selvää kuka omistaa kysesen auton. Yritin kovaäänisesti löytää S H -nimistä henkilöä kaupasta, mutta ehhei, matami teki rauhassa ostoksia ja oli varmaan jättänyt sekä harkintakyvyn että kuuloaistin kotiin.

Ajattelin, että kun 20 minuuttia on kulunut murtaudun autoon, ja yritin saada jonkun taodistajaksi siitä että en vie mitään vaan autan koiraparan ulos. Mutta ehhei. Paikalle oli kerääntynyt uteliaita ihmisiä seuraamaan koiran kärsimyksiä ja minua, mutta kukaan ei ollut tarpeeksi rohkea edes todistamaan "autoonmurtautumiseni". Tunnen ihmisluonteen, ja voin lyödä vetoa siitä, että jos menen sisään autoon sieltä on vähintään vietä omaisuutta tuhannen taalaan edestä...

Rouva S H tuli kun 18 minuuttia oli kulunut, kerroin sanoja säästämätttä että koira kärsii kuumuudesta. Annoin ymmärtää että olen eläinsuojeluyhdistyksestä, mikä on puolitotuus sillä olen jäsen, mutta armon rouva vain kiitteli ja ajoi tiehensä. Sancta Simplicitas. Ei voi kauhalla vaatia kun lusikalla on annettu. Jäin surullisena miettimään koiran tilannetta ja selkärangattomia ihmisiä. Kansalaisvelvollisuus, empatia ja rohkeus ovat ihmisiltä hukassa, ei haluta sekaantua...

Onneksi tilanne päättyi tämän kerran ainakin suhteellisen onnellisesti, mutta mitä jos omistaja ei olisi tullut paikalle?

Summa summarum : ÄLÄ JÄTÄ KOIRAA AUTOON!

 Auton sisälämpötila nousee nopeasti hyvin korkeaksi.

 


 

4.7.2011 KATSOJAN SILMÄSSÄ

- kesän 2011 ironiapläjäys -

Tättärää; Nyt se on virallista! Koiran rakenne voi muuttua kuudessa päivässä - siihen tarvitaan vikaostos ja kaksi eri tuomaria!  

Kokkolan KV oli kesän pohjanoteeraus meidän porukalle. Ei luokkavoittoa, ei kasvattajaluokkaa, ei edes oikeat vaatteet... Onneksi on kykyä nauraa itselle, ja halukkuutta kertoa omasta turhamaisuudesta koko kansan huviksi... Minulla oli semmonen fiilis että tuomari arvostaa esiintyvää koiraa ja ylipukeutunutta handleria. Perjantaina kävimme pikaisesti kehäkamppeiden "pakko-ostokislla". The big problem on että ihanassa uudessa jakussa on vyötäröä ja minussa ei ole. Jakku jäi kotiin, säkkinä ja kokomustassa kehään! Tiedän oikein hyvin että handlerin itsetunto auttaa koira esiintymään, ja menen ja mokaan yhden typerän liian pienen jakun takia. Kuinka kokenut näyttelyharrastaja voi olla näin T_Y_H_M_Ä_?  

Päivän piristivät Nelli ja Veeti + ihmiset. On hienoa kun kasvatit tulevat moikkaamaan!

Onneksi ystäville meni paremmin; Paljon onnea Raijalle Kodan ROP-voitosta och grattis Anna Lena till Kakans BIM! Marika gratuleras till Picos sertifikat!

Tulevana sunnuntaina kilpailemme Lammessa. Uusi mato koukkuun, koirat ovat edelleen tasokkaita ja kauniita edustusyksilöitä ja minä hommaan joko vyötärön tai uuden jakun!

 


 

29.6.2011 LÖHÖLOMA OHI ON

- ja yhtään ei ole löhöilty -

Arvostan tehokasta ajankäyttöä, en ilmeisesti pysty pitämään otsikon kaltaista lomaa. Enivei, mukavaa vaihtelua arkeen. Tein pientä pintaremonttia, kasasin hyllyjä, petsasin ja puunasin... Putiikki on auki (soita enstex, moomma liikkuvia) ja chihu-tuho on osittain korjattu. Pidän ns. miesten hommista ja käsilläni tekemisestä. Todisteena siitä löytyy kirjastohuoneesta uusi projekti, kuusi tukevaa tuolinrunkoa. Vielä kun jostain löytäisin ovaalin pöydän tuolien kaveriksi niin keittiön sisustus olisi loppusuoralla... Loman aikana tuli Pösön matkamittariin reippaasti lisää kilometreja.

Kävimme VIP Vescorin uudessa tukkumyymälässä. Toin kasa chihun turvavaljaita turvavyökytköksillä, putiikin myydyin tuote, mutta kaikki meni heti. Pitää pikaisesti tilata niitä lisää. Tuote on todella kätevä, suosittelen lämpimästi! Shampoot ja puhtaat silmänpuhdistusliinat ovat jaetulla kakkossijalla. Kyllä vaan, Ellin silmänaluset ovat nykyään siistit. Suosittelen!

Perjantaina lähdimme loman yhdistetylle mökki- ja näyttelymatkalle Rovaniemelle. Mökki oli siisti ja kodikas, leirintäalue oli rauhallinen ja koiraihmisten valloittama. Saimme nukkua rauhassa ilman öriseviä örkki-naapureita. Napapiirin Saarituvat on leirintäalueen nimi, tulemme varmasti uudelleen sinne!

Rovaniemen KV-näyttelyn saalis:

Jacy: EH

Tessa: ERI SA AVK2 PN4

Elli: ERI SA VAK1 PN2 VARACACIB

Gilda: ERI SA NUK1 VSP SERT CACIB

gildan_saalis2.jpg

Gilda pitää valkoisista kipoista!

Selkokielellä sanottuna; meille tuli melkein koko potti kotiin. Saimme mitä lähdimme hakemaan, mutta pikku Jacy olisi voinut olla oma rohkea itsensä. Neiti on juuri täyttänyt 9 kk, siinä iässä harva chihu on rohkea vielä. Elämänkokemusta lisää, positiivisia kokemuksia ystävällisistä koirista ja rakkautta antaa pikkuhiljaa lisää rohkeutta. En tiedä millaisia kokemuksia muilla kasvattajilla on, mutta minun koirat ovat olleet nuorina varovaisia - mikä on viisautta pienen koiran elämässä!

Rodun paras oli ystäväni omistama valkoinen uros, paljon onnea Lena!

Ni är ett verkligt fint ekipage, snygge Prinsen och du som är så vacker! Grattis!

Todellinen tussahdus tai perusjytky tuli lyhytkarvaisten puolella. Saimme olla mukana kannustamassa chihuahuaa ensiksi ryhmävoittoon ja sitten näyttelyn kauniimmaksi koiraksi asti. Komea musta Arska-chihu oli Best in Show!

Varpuloille onnittelut! Hienoa!

Kotirintamalla oli paljon järjesteltävää että iskuryhmä pääsi matkalle. Kaunis kiitos Susanille ja Mairelle pentujen hoidosta! Eihän vain pikku pentukuume tullut? :o) Hannelelle ja Timolle suuri kiitos aikuisten koirien hoidosta ja kuljetuksesta, sekä Elinalle kiitos vaikka "hälytys" paikalle ei tullut! Iskuryhmä ei pärjäisi ilman kotijoukkojen apua!

 maisemat_jussina.jpg

 Näkymät mökin ikkunasta Juhannuspäivän aamuna n klo 06. Rauhaa...


 

16.6.2011 LOMALLE LOMPSIS! 

Mistä huomaa olevansa loman tarpeessa? Siitä, kun hermot ovat kireinä työpaikalla!

Asunnonvälittäjän ammatti ei ole arvostettu. Tapaan sanoa, että kun kasvan isoksi alan soittaa pianoa bordellissa. Siinä soittotaidoton saisi edes vähän arvostusta. Olisi aineistoa saippuasarjalle tai psykologiselle trillerille  jossa kohtaavat ihmisten epärealistiset odotukset, ylikorkea vaatimustaso ja ennekkoluulot, puhumattakaan yksipuolisesti muutetuista sopimusehdoista... Se lyhyt aika vuodessa kun vuokramarkkinat ovat tässä nukkuvassa takapajulassa yhtä epäterveitä kuin Helsingissä on kivaa olla välittäjä. Eläköön asuntopula!

Huomisen jälkeen menen asuntoasiakkailta hukkapiiloon. En lue sähköposteja viikkoon! Aion vain maata koko viikon kahluualtaassa tai riippumatossa... Ei vais! Ohjelmaa riittää; aion tehdä pientä pintaremonttia ennen kuin lähdemme pohjoiseen. Puutarha kaipaa kuria. Loppuviikkona Rovaniemen KV näyttely kutsuu!

 

Odotukset ovat kuten aina pilvissä, kennelin oma kova nelijalkainen naisnelikkö lähtee liikkeellä "oksat pois -asenteella"

Tämä hieno nelikkö kilpailee Rovaniemellä:

Ylväs Jacy aloittaa uraansa virallisesti junnuluokassa, ja sehän tapahtuu ryminällä! Trust me!

Gilda on puhjennut kukkaan laihdutuskuurin ansiosta, neiti on erittäin hyvässä kisakunnossa!

Elli on aina Elli, itsetietoinen ja ihana kilpailukaverini. Esiintyminen Ellin kanssa on nautinto!

Tessa ei piittaa koko touhusta, mutta on silti aina luotettava kehässä. (sitä ei voi sanoa hyvälläkään tahdolla muista tytöistä, ovat mieliariippuvaisia ja vähän diivamaisia) Tessan valttikortit ovat harvinaisen hieno turkki ja Hollywood-hymy!

Olen ilmoittanut Miksua Junior Handleriin, ja ajattelin että luotettava Tessa olisi paras mahdollinen pari.

Juhannuksen jälkeen alkaa reissukesä. Meidän omien tyttöjen lisäksi kilpailevat kasvatit jotka asuvat muualla. Nyt koko mafia liikkeelle! Hienot pennut ovat lähteneet maailmalle, kasassa on kova tiimi. Kun tämän kevään pennut kasvavat tulee lisää säpinää! Katsotaan, montako mafialasta saadaan tänä vuonna Vuoden Pentu -listoille! Lupaan muistaa jokaista sijoittunutta kasvattia jollain kivalla näyttelykrääsällä!

Suomi watch out, Chimiwas chihuahua-stars are about!

 

moto_ja_kukat.jpg

 Moto toivottaa kaikille hyvää ja vuokralaisvapaata kesää!


31.5.2011 CACIB tuli postissa ja tilasin kuormallinen pikkukoirakamaa

Mukava yllätys, kansainvälinen sertti aamupostin seassa! Ellin saalis Lahden KV näyttelystä on noteerattu FCI:ssa. Kansalaisille tiedoksi; FCI on lyhenne sanoista Federation Cynologique Internationale. Ontuva käännös, näin kansakoulupohjalla, on "kansainvälinen koirajärjestö".

Painoin juuri "ENTER" ja se painallus maksoi hunajaa, sillä tilasin VIP-storelta perusvaraston tulevaan pikku putiikkiini! Unelmat ovat sitä varten, että niitä toteutetaan. Kun on unelma pitää myös olla draivi, ja strategia on parhaimmillaan aikataulutettu yhdistelmä niistä molemmista. Muuten unelma on vain haave. Ripaus realismia sekaan, niin eiköhän pikkuhiljaa hyvää tule? :o)

Pikku putiikki sisustetaan talonmiehen asunnon eteiseen, ja siellä on tarkoitus myydä pikkukoirien tavaroita. Erikoisuutena chihuahuan ja chihun pennun tarpeet, kaikki hyvin pienessä mittakaavassa siis! Putiikki mahtuu kolmen neliömetrin tiloihin ja on auki kun haluan leikkia kauppaa! Isojen ja keskikokoisten koirien tarvikkeita saa tietysti myös, mutta tilaamalla.

Pidetään avajaiset kun nukkekotimainen chihuputikki on valmis! 


 

30.5.2011 Maanantai-mietteitä, m.m. makaamisesta, menoista ja Mufista

Heräsin uuteen viikkoon ennen kukonlaulua ja reippaana tyttönä suoriuduin aamutoimeista niin, että oli tunti omaa laatuaikaa ennen kun oli aikaa kääntää Pösön nokka kohti Vaasaa. Makasin hetken viileän yläsalin löhösohvalla, pikku Murphy / Mufi tuli kaveriksi. Pyöreä pikkumies nukhati kesken leikin ja en raaskinut herättää. Nukkuva pikkupentu on hellyyttävyyden huippu. Muistelin tapahtumarikasta viikonloppua ja suunnittelin tehokasta ajankäyttöä tälle päivälle - ja tässä sitä nyt ollaan, tietokoneella.

Lauantaina olimme koiranäyttelyssä Tuurissa. Hutera RC-teltta vetelee viimeisiä ja haaveilen uudesta. Vietämme niin paljon aikaa näyttelyalueilla että kunnon teltta on tarpeellinen. Teltta antaa suojaa kylmyydeltä, kuumuudelta ja katseilta. RC on sitäpaitsi käynyt pieneksi, koirien tila on yli puolet teltan pinta-alasta.

Koirille varataan takaosa teltasta. Sinne laitetaan ensiksi paksu muovi kosteuseristeeksi, kompostikehikko, ja koko komeus peitetään huovilla joka puolelta, tyynyt ja ylimääräiset peitot sinne, niin sadaan rauhallinen, lämmin ja vedoton oma tila päivän päähenkilöille. Rattaat ja telttatuolit ym ympäri tueksi ja eristeeksi. Kun leiri on pystytetty on aika rauhoitua ja avata luetteloa. Se on yksi näyttelypäivän parhaista hetkistä ja siksi haluan olla hyvissä ajoissa paikan päällä.

 

Olimme isolla porukalla liikkeellä. Kiitos kaikille jotka tekivät päivästä mukavan!

Kerttu - PEN3

Jacy - ROP pentu

Helmut - H

Nando - EH

Golda - ERI NUK2

Elli - ERI SA VAK1 PN3

Gilda - ERI SA NUK1 PN2 VARASERT

 

Kun olimme lähdössä pois sain lennosta handlaustehtävän, minun käteeni annettiin hauskan ja sosiaalisen Japanese Chin-nartun. Omistajalla oli mukava ongelma, kaksi koiraa ROP-kehässä ja vain kaksi kättä. Tämä upea koira oli esiintyvä luonnonlahjakkuus, ja niin sain handlata chihien ROP-voittajaa. Kiitos luottamuksesta, oli hauskaa!

Tuomari ei ollut tuttu, mutta hän ansaitsee mutama sanaa. Arvostelut olivat asiallisia ja pitkiä, ja ainakin minun koirat saivat juuri ansaitsemansa arvosteluita. Olen iloinen Jacyn hienosta arvostelusta. Jacy on täytynyt kehittyä uudeksi koiraksi, sillä hän on nyt mm "very promising". Pari viikkoa sitten hän "should not be on a dogshow" - ja minä höyrypää raivosin kuin punapersepaviaani... Jacy ON hyvä ja terverakenteinen pentu. Pennulla ON oikeus olla varovainen isojen koirien maailmassa, kunhan se pääsee yli ujoutensa ja pelko ei jää päälle.

Jacy esiintyi kauniisti vaikylmästä säästä huolimatta, jopa paremmin kuin Elli the Esiintyjä. Esiintyjän varma nelitassuveto ja huomionhakuinen takatassutanssi muuttuivat yhtäkkiä nelitassujarrutukseksi. Elli ei pidä kylmyydestä. Piste. Sateella hän käy vain äkkiä kääntymässä pihalla ja menee heti pesän suojaan jatkamaan kauneusunia.

Pitkäkarvaisten ROP ja VSP olivat minulle myös uusia tuttavuuksia, kauniita tasapainoisia ja samantyyppisiä koiria. Onnea!

Lyhytkarvaisten ROP-voittaja olikin meille hyvin tuttu, Minsan "poikaystävä" ja mm Kertun isä, komea Edi Laihialta! Onnea!

Annan arvoa tuomarille joka arvostelee KOIRAA - riippumatta siitä kuka on sen omistaja tai mitkä ovat koiran meriitit. Irina Poletaeva tuomaroi hyvin Tuurissa.

Sunnuntai oli lepopäivä. Yritin kotikonstein parantaa ärsyttävän korvasäryn. Kulutin nettiä. Seurasin rodun kasvattajien keskustelua "Lärväkirjassa" ja sekoitin välillä soppaa kommenteillani. Keskustelun aihe oli ei-rodunomaiset chihut.

Jatkoin surffaiun ja totesin, että keskustelupalstoilla on helppo huudella, mutta kuinka moni tekee aloitteita elävässä elämässä? Jos on kasvattanut pentueen ja voittanut kahden koirakon kovassa kilpailussa (ekakertalaista junnua vastaan) on yhtäkkiä joka alan asiantuntija. Olimme Gildan kanssa yksimielisiä. "Tyhjät tynnyrit..."

Luin faktatietoakin sairaaksi jalostetuista koiraroduista ja silitin hajamielisesti vielä kylvystä puhdasta kiiltävän valkoista turkkia. Gilda aisti missä kipu, sain tuhat pusua korvaan ja poskeen. Haluan uskoa että pusut olivat tarkoitettuja pusuiksi, vaikka innokas nuoleskelu varmaan johtui maistuvista kotikonsteista. Toivottavasti korvasuihke ei luokitella dopingiksi... Näyttelutouhu menettää äkkiä merkityksensä kun on kipeä, ja asiat pääsevät tärkeysjärjestykseen. Koiran ja ihmisen hyvät välit, luottamus ja vastarakkaus merkitsevät aidosti jotain.

On moraalitonta tappojalostaa kipeitä näyttelykoneita vain oman egonsa pöngittämiseksi. Sisäsiitos on vaarallista. Jos käy niin hyvin että toivotut ominaisuudet lisääntyvät se on hieno asia, mutta yhtä paljon huonot ominaisuudet lisääntyvät. Miesmuisti on lyhyt, kuinka monta koirasukupolvea ovat tuttuja keskimääräiselle kasvattajalle? Väitän että harvoin enemmän kuin kolme tai neljä. Jos sitäkään. Tirkistelijän aarreaitta, Koiranet, on tietoa täynnä. Suuri osa kasvattajista eivät kasvata kovin pitkään. Hyvä on rotuyhdistysten tahtotila, mutta kaipaisin rotujen kehitysstrategioita, vanhoja valokuvia, ja tulevaisuuden suunnitelmia. Kolmannelle sektorille ei voi lisätä velvoitteita, tiedän sen, mutta kunhan nyt unelmoin...

Olen tyytyväinen Chihuahua r.y:n toimintaan ja toivon että Cavalier King Charles-spanielikasvattajat pääsevät geneettisestä pullonkaulasta ja rotu saa jatkaa. Tunnen ja tiedän rodun harrastajia, heilläkin on hyvä tahto.

 


24.5.2011 Ok Ok Ok Ok Ok Ok !

Otsikon kirjainyhdistelmä tuli pentutarkastuslomakkeisiin tänä aamuna! Spicyn pikkupojat ovat käyneet sirutuksessa ja eläinlääkärin tarkastuksessa, lähetän rekisteröinti-ilmoitus etanapostina Kennelliittoon ja odotan. Alkaa olla suurin työ tehty pentujen kanssa, minun pitää pian päättää kuka on oma Mommyn boy, ensi kesän tulokas kehään. Enää on "vain" koulutus ja treeni, ja valmis kehäkettu - voila´! =D

Kaikki ovat näyttäviä, neliömäisiä ja hyvärakenteisia poikia. Ikiliikkujasta Melvinistä kasvaa vauhdilla Ellin, Gildan ja Goldan tapainen pirteä pikkuveli. Melchior on hieman isompi, komea tricolor lyhytkarvainen "äijä", kuin Kelvinin kaksoisolento. Morse on hauskan värinen soopeli, en tiedä, onko semmonen värikoodi kuin sinisoopeli tai bluesable olemassa, mutta Morse on kuin "haalistunut Kamu", porukan rauhallisin kaveri.

 

 a_murphy_webbi.jpg

Murphy on Murphy, vahvaluontoinen, äänekäs, varmaan hieman hankala ja dominointiin pyrkivä kaveri, eli kilpakaveri juuri minun makuun - ja kaiken huipuksi komea suklaa tricolor! En pidä kaikista suklaan sävyistä. Makuasia tietysti, mutta kuono ei saisi olla liian vaalea ja silmien "kajaalit" pitää olla tummia. Ok ok, Murphy-poika jää. "Periaatteet ovat niitä varten joilta arvostelukyky puuttuu", sanoi tyttö kun koira numero X jäi kotiin. Melvinin tulevaisuudesta en vielä päätä mitään.

 

Melchior ja Morse etsivät näyttelyistä kiinnostuneita koteja, autan ja neuvon, näytän ihan kädestä pitäen miten homma hoituu jos niin haluat. Soittele niin kerron lisää! En markkinoi pentuja palstoilla, haluan että olet aidosti kiinnostunut juuri minun kasvatista ja meidän porukan touhusta - eli silloin olet jo löytänyt tiedot täältä!

Lauantaina on kaikkien rotujen näyttely Tuurissa. Suuri osa pitkätukista ovat joko minun kasvatteja tai minun omistuksessa, hyvin kehittyvä kaunotar Jacy on ainokaiseni lyhytkarvaisten kilpailussa. Voi että, ihanaa ja jännää! Me likes kilpailua! :o)

Loistava porukka on tulossa, ja jos kaikki menee hyvin saamme kasvattajaluokan kasaan. Pidetään yhteisvoimin hutera RC-teltta pystyyn ja juodaan kuljettajan kuoharit ainakin alkavan näyttelykauden kunniaksi jos ei voitto saada kotiin!

 

Chimiwas Marvin Murphy, tuttavien kesken "Murphy" uhoo:

"Moon Pohojammaalta ja täältä tullahan!"


19.5.2011 PHILIP TULI TALOON

Sekavia ajatuksia tekniikan ihanuudesta, julkisesta sanasta ja poijjista

Meillä on uusi perheenjäsen, Philip, hän on 42 tuumainen taulutelevisio kaikilla herkuilla ja lähes täydellinen. Vain lähes täydellinen siksi, että ei näy ensimmistäkään kanavaa, mutta eikö yhteistyö pian lähde käyntiin? Minun pitää vain mennä vintille tutkimaan miten piuhat on viritetty silloin aikonaan kun meille tuli lautanen. Voiko olla niin, että pyykinkuivaustelineversion johto on poikki!? En minä tiedä, mutta kaikki on tehty oikein ja vika täytyy olla "kunnon" vika. Pidä peukkuja, haluan katsella Simpsoneita!

Tekniikan pieni ihme on myös virtualimaailma. Näillä sivuilla on laskurin mukaan jo käynyt 10.398 eri kävijää, se tekee joka päivälle noin 40 eri kävijää. Yksittäiset sivulataukset ovat luonnollisesti vielä enemmän.

Kun on näin paljon lukijoita pitäisi varmaan kammata naamaansa ja siistiä suunsa... Toisaalta, herra Vieruskaveri on myös kova poika ottamaan kantaa.  Foorumi on eri, hän on kolumnisti ja julkisuuden keskustelija. Ilmiö on sama; mitä jyrkempi mielipide tai rajumpi teksti sitä enemmän ihmisiä kiinnostaa. "Pitikö mun painaa enteriä?"-ilmiö on liikkeellä! (parin yön jälkeen päätin että en ota yhteyttä näyttelyn järjestäjille, syön sanojani alla olevasta tekstistä)

On pyydetty valokuvia Spicyn poijjista. Take it easy, good folks! Pojista  kaksi tai kolme tulee myyntiin, olisi jalostuksen loppu jos pitäisin kaikki. Murphy, Morse, Melvin ja Melchior on salaperäisten pikkumiesten kutsumanimet. <3 p="">

Stay tuned! =D

 

 


16.5.2011 RAUMAN KUULUMISIA

Eilen oli kaikkien rotujen koiranäyttely Raumalla, ytimekkäästi selostettuna; keli kylmä, teltta tarpeellinen, menestys vaihteleva, mutta seura loistava! Päivä oli yksinkertaisesti liian kylmä lyhytkarvaisille. Jacy olisi halunnut pysyä lämpimässä vaunussa tai Miksun takin sisällä, mutta joutui kehään. En pidä tuomarin asenteesta pentua kohtaan; tulen tekemään asiasta huomautuksen näyttelyn järjestäjille, mutta nukun ensikis ainakin pari yötä. Minun mielstäni tuomari voi, ja pitääkin, huomauttaa ujoudesta, mutta on väärin antaa sellaista kritiikkia että "ei pidä tuoda koiranäyttelyyn"!

Jos maksan ilmoittautumismaksun kaikille avoimelle tilaisuudelle saan, jos sattuisin haluamaan, tuoda lehmän tai lypsyjakkaran kehään! Se saa suurella todennäköisyydellä hylätyn ja harmaan nauhan, mutta kaikki maksavat osallistujat ovat yhtä tervetulleita, vai meinaako jenkkituomari uida takaisin kun matkakuluja ei saada maksuun!? Tuomarilla oli huono päivä, joo joo, mutta minun puolesta pieni uintilenkki rapakon yli tekee hyvää.

Jacy - PEN1

Tessa - ERI AVK4

Gilda - ERI NUK1 SA PN3 VASERT

Elli - VAK1 SA PN2

Söpö pieni junnunarttu oli paras-narttu luokan ykkönen, paljon onnea iloisen tytön omistajalle!

Nyt ovat kaikki Dafnan pennut löytänet kodit, ja ensimmäinen Allun pennuista muutti myös. Kaikki on mennyt hyvin uusissa kodeissa. Tulen iloiseksi kun saan tietää että koiralapset ovat reippaita ja että ympäristön vaihto sujuu hyvin. Jokaisella on oma paikka sydämessäni. Kasvatus on kasvattajellekin prosessi, suunnittelu, valmistautuminen, odotus, jännitys, huolet, väsymys... Onnistuminen, onnellisuus ja joskus sokerina pohjassa voiton riemu.

Spicyn pojat ovat hienoja. Haluaisin pitää koko pesueen, mutta en edes keksimällä keksi hyväksyttävää syytä uroksen neljän pojan pitämiselle itselle. Tumman suklaan värinen, lyhytkarvainen tricolor Murphy on suuri persoona pienessä paketissa, ja "Ellin pikkuveli" Melvin on söpöyden huippu. Mitä rotuporukka puhuisi jos pitäisin molempia!? Entäs jos pojat tulevaisuudessa putsaavat palkintopöytiä isosiskojensa tapaan!? ;o) Piiri pieni pyörii ja kenneljuorut siinä hyörii, mutta näin adrenaliineissä eilisen tuomerikritiikin ja kuuluisan ilmaveivin jälkeen on hyvä soittaa suuta! Minä haluan ne poijjat! Ugh, olen puhunut!


 9.5.2011 JACY ROP-PENTU

ja mamman matkajärjestelyt 

Olen Keskuskauppakamarin välittäjälautakunnan kiintiönainen. Lautakunnan tehtävä on järjestellä viralliset välittäjäkokeet, eli LKV ja LVV -kokeet, ja koska olen ainut jäsen kehä kolmosen oikealta puolelta käyn Oulussa valvomassa koetilaisuutta. En olisi voinut lähteä ilman erikoisjärjestelyitä, suunnitelmia, varasuunnitelmia ja varasuunnitelmien varasuunnitelmia. Aika moinen koneisto hälytetään käyntiin kun meikäläinen karkaa kotoa!  Kiitos Ystävät!

Lauantaina oli KV näyttely Tampereella. Kennelin edustusjoukkue koostui Miksusta, Tessasta ja Jacystä sekä Niinasta ja Carasta. Tessa sai laatuarvostelun "erinomainen" ja oli avoimen luokan neljäs. Jacy oli rodun paras pentu, ja menee jaetulle ykkössijalle Vuoden Pentu -kisassa. Hienoa! Paljon onnea Mikki ja Jacy, olen ylpeä teistä! <3 p="">


 

2.5.2011 WAPPURIENNOT

 

Aurinkoinen mutta kylmä Vappu, vietetty pääosin tyttöjen kesken. Miksu oli isänsä tapaamassa ja Kamu sai jäädä kotiin.

Sydäntäni lämmitti että pääsimme Gildan kanssa kuuntelemaan kun Jakobstads Sångarbröder lauloivat ja katsomaan kun J.L.Runeberg lakitettiin. Isäni on laulanut kuorossa niin kauan kuin muistan ja patsaan lakitus on Vapunaaton perinne. Myös meidän kotkapatsas saa lakin joka vuosi, mutta meillä kukaan ei laula ja naapurisopu säilyy.

Olin askartellut pienen chihuhualle sopivan ylioppilaslakin, ja se herätti hilpeyttä ja ihailua.

Katseiden kääntäminen jatkoi Ellin kanssa Ilmajoen Vapputorilla. ;o)

pappa_ch_g_o_r.jpg

"Vackra flicka, tag vår hyllning!"


26.4.2011 PALUU ARKEEN

Ylös kuin aurinko - alas kuin pannukakku...

 

Tapahtumarikas Pääsiäinen, iloisia aurinkoisia päiviä hyvässä seurassa! Kiitos kaikille mukana olleille!

Aloitimme koiramaisen Pääsiäisemme perjantaina Alavudella Match Show:n merkeissä. Mikael ja Tessa voittivat sekä junnuhandlerin ja sijoittuivat toiseksi pienten koirien kilpailussa. Eli ei aivan BIS-kehään, mutta lähellä oli! Loistavaa!

Lauantaina kävimme Pietarsaaressa, mummun ja muffan kotona pitkästä aikaa. Sain mummulta kahvipakettikassin, se on hieno ja kestävä. Ihailen uusiotyöt kahvipaketeista. Samaa voisi harrastaa koiranruokapusseista! Tack Mamma!

Sunnuntaina oli chihumafian näyttelytreenit. Aurinko osallistui tapahtumaan, kentällä on yli 20 astetta ja mukavaa oli. Laskin että paikalla oli 45 chihua! Kiitos mukana olleille, otetaan uusintana jossain välissä!

Eilen olin ahkera, tein kotona rästihommia pihalla ja sisällä. Sitten oli mukavaa löhöillä auringossa - ja leikkiä KESÄÄ!

tiivis_tunnelma_pemtuaitauksessa.jpg

Dafna, Allu ja pian luovutusikäiset pennut nauttivat auringon lämmöstä.

Lk tyttö ja pk poika etsivät kotia.

 

Olin loistavalla tuulella neljän hienon lomapäivän jälkeen, mutta käynti autohuoltoliikkeessä X palautti mieleni maan pinnalle tänä aamuna. Pösön alle laitettiin kolme kesärengasta, yksi talvirengas oli kuulemma lujaa kiinni - ja käskettiin ajaa rengaskokoonpanolla 3 + 1. Kolme suvikumia ja yksi nastarengas, ja maksaakin piti "palvelusta".  Halleluja!

Savu nousi korvista ja ärräpäät hyppivät suusta kun soitin luottoliikkeeseen, Seinäjoen ESS-Autohuolto. Rengas-asia hoidettiin kuntoon alta aikayksikön. Kaunis kiitos hyvästä palvelusta!

 

 

 


20.4.2011 PENTUTARKASTUS JA PIENI VUODATUS

Kaikki pennut läpäisivät eläinlääkärin tarkastuksen ja siruts onnistui ilman suurempia itkuja. Sirutusneula on kuin mammutille tarkoitettu, mutta se on ilmeisesti hyvin suunniteltu. Louisalla oli huonoa tuuria. Ensimmäinen siru oli viallinen ja sitä ei saatu asetettua. Jouduttiin pistämään kahdesti, ja pikku Louisa-ressukka itki vähän mikä on hyvin ymmärrettävää.

Tänään lähtevät rekisteri-ilmoitukset Kennelliittoon. Olen niin vanhanaikainen että en halua käyttää Omakoira-nettijärjestelmää tähän, vaan täytän paperilomakkeita joista voi ottaa paperikopioita itselle. Itse asiassa rekisteröinti-lomakkeiden täyttäminen on mukavaa. Pennuista tulee juridisia koirahenkilöitä rekisteröinnin myöten. Niille syntyy koirakansalaisvelvollisuuksia. Tämä aasinsilta eduskuntavaaleihiin oli ihan pakko kirjoittaa...

Paljon Onnea kaikille ehdokkaille jotka ovat tyytyväisiä tulokseensa! Tippuneille totean, että sitä saa mitä tilaa ja kyllä kansa tietää. Ylimielisyys on lyhyt tie kun työpaikka on kiinni ihmisten sympatioissa. Onneksi minä en tarvitse tavoitela ihmisten sympatioita tai edes hyväksyntää. Kysyttiin kyllä jossain vaiheessa puolileikillä tai pilailumielessä, että lähtisinkö ehdokkaksi? No en varmaan lähtenyt! Elämä on niin hyvässä mallissa ja niin sisältörikasta tässä koirahommien keskellä että en halua tavoitella muutosta. (Sitäpaitsi minulla ei ole tarpeeksi tieto-taitoa, eikä valikoivassa muistissani pysy tarpeeksi paljon tylsää tilastotietoa millä päteä mediamyllerryksessä...)

Hyvä uutinen chihuilijoille on, että meillä on oma edustaja Arkadianmäellä. Ystäväni Maria Tolppanen, joka oli mukana jännittämässä chihukehän laidalla Vaasan KV-näyttelyssä ja jonka talossa asuu kaksi lajin edustajaa, pääsi läpi! Hienoa!

- - -

Nyt eletään Pääsiäisviikkoa. Enää yksi työpäivä ja sitten neljä vapaapäivää koirien kanssa. Tänä iltana olisi tarkoitus kerätä pajunoksia ja tehdä vähän pääsiäiskoristelua portaille. Jos jaksan, siivoan vielä grillikatoksen talven kaaoksen jäljiltä. Pidän ruuanlaitosta ulkoilmassa, suuri osa elämästämme siirtyy ulos kun ilmat lämpenevät. Elämäntyyli muttuu rennommaksi ja chihutuho sisätiloissa vähenee. Toivotaan toivotaan auringon lämpöä Pääsiäiseksi! Laitamme treenikehä kentälle, hutera näyttelyteltta pystyyn, ja vanhat puutarhakalusteet odottamaan vieraita! :o)

Toivotan kaikille blogini lukijoille oikein Iloista Pääsiäisaikaa!

 

rieha_elli_the_trulli.jpg

       Elli Trullina: "Virvon Varvon, riisu multa huivi, poista multa mekko,

tää on äklö puku, sanoo koko suku!"  


19.4.2011 KORJAUS, KAMUTUS JA VIP-EDUSTAJUUS

 

Tyylilleni uskollisena mokasin taas, treenit ovat siis SUNNUNTAINA 24.4, ei maanantaina. Sorry!

Tänään menemme siruttamaan ja tarkistuttamaan pennut. Niin se aika vaan kuluu. Samalla käynnillä puhdistetaan Kamun hampaita, sillä hurmaavalla herrasmiehellä on oltava raikas hengitys. Voi Kamu parkaa...

Muutamia sanoja koirien suuhygienasta

Suosittelen pennunostajille ja muille (pienen lauman omistajille) koirien kampaiden säännöllistä harjausta. On olemassa laadukkaita suuhygieniatuotteita koirille; harjoja, hammastahnaa, geeliä joka estää plakin muodostamista, suihketta, ruokaan ja veteen lisättäviä tuotteita sekä puruluita ym ym. Tutki tuotetarjontaa ja hanki mieluummin jo tänään jos et eilen ehtinyt hankkia juuri teille sopivat tuotteet. Koira kiittää ja hengitys on raikas. Meillä käytetään veteen ja ruokaan lisättäviä tuotteita ja käymme säännöllisesti hammaskiven poistossa. Erilaisia puruluita ja -leluja kuuluvat joka päivän elämään. Ruuallakin on väliä.

Ruokinnasta

Koiran ruokinta on liian laaja asiakokonaisuus tähän. Kinnostuin aiheesta ystävän koiran allergian johdosta, ja tutkin mm eri ruokien sisältöä. On lähes mahdotonta löytää allergisille pienikokoisille koirille ruokaa joka ei sisällä siipikarjan lihaa. Yksi asia johti toiseen, ja toiminnan naisena kiinnostuin seuraavasta aiheesta:

VIP-edustajuudesta

Kauttani voi tilata VIP-storen tuotteita. Tarkoitus on pikkuhiljaa kasvattaa hyvää perusvarastoa, mutta kerrankin ajatuksella ja hosumatta. Testaan tuotteet omille koirille, ja hyviksi havaitut suosittelen. Tuotevalikoima on laaja ja hinta-laatu suhde on kohdallaan. Tämä johtuu siitä, että liikehuoneiston vuokraa ei ole, eikä turhia välikäsiä tai ulkomaalaisia sijoittajia kummittele kuvioissa. Hae oma luettelo minulta (ja pidä sitä tallessa, valikoima pysyy) tai käy www.vipvescor.fi ja laita tilaus minulle sähköpostiin christel.bjork@wasahuoneistot.fi. Thanks!

 


 

11.4.2011 VAASAN KV-NÄYTTELY JA LUVATTUJA PENTUKUVIA

 

Lauantaina pääsimme pitkästä aikaa kehään! Saimme tavata ystäviä ja tuttuja näyttelytauon jälkeen. Saimme myös shoppailla. Jacylle makkara-ja-köysi-lelu ja Dafnalle sekä Allulle uudet pedit. Kun on pentuja pedissä on tärkeää että patja ei ole irrotettava, koska pieni pentu voi jäädä irtonaisen patjan alle puristukseen. Kun pennut ovat vastasyntyneitä koko perhe nukkuu omarakenne-petissä. Isoon rei´itettyyn muuttolaatikkoon pohjalle muhkea tyyny, siten peitto ja pussilakana päälle, ja sidotaan tiukasti kiinni laatikon reunaan. Ta daa! Turvallinen ja edullinen ratkaisu. Kun pennut lähtevät liikkeelle on aikaa siirtyä matalareunaiseen kaukalo-malliseen pesään. Kaksi sellaista tuli mukaan näyttlyreissulta.

Back to the showring...

Pidän pentu- ja junnuluokista, siinä on rodun tulevaisuus. On kivaa seurata nuorten koirien kehitystä. Taso on vaihteleva junnuluokassa koska koirat ovat vielä kehitysvaiheessa. Vasta kahden vuoden iässä koira on "valmis".

 

Saimme taas täytettä palkintokaappiin, kolme kippoa ja kasa rusetteja seuraavasti:

 

Chimiwas Jacy Jacobine - PEN 2

Chimiwas Gideon Grafton - EH NUK2

Chimiwas Florence - ERI NUK3

Chimiwas Gilda Grace - ERI NUK1 SA PN2 SERT VARA-CACIB

Chimiwas Belle Blanche - ERI VAK1 SA PN1 CACIB VSP

 

Rodun paras oli nuori syötävän söpö uros, Koivikkolehdon Donatello. Onnea uroksen omistajalle! Tuomarilla oli selkeä linja ja antoi pitkät arvostelut. Minä arvostan sellaista tuomaria, jonka linja pitää ja jolla on rohkeutta päästä tuntematonta koiraa huippusijoitukselle. Jos joku on kasvattanut yhden pentueen rakkaudella ja pitänyt pennut itse, suon hänelle voiton.

Muistan aina kuinka liikutuin kyyneliin (hölmö nainen) kun Elli sai ensimmäisen sertin. Se oli pitkän työn tulos ja paljon tunteita oli mukana. Eivät tunteet ole hävinneet, olen tietysti edelleen hyvin kiintynyt koiriini ja rakastan jokaista kuin omaa lasta, mutta kyllä oman kasvatin eka sertti on ainutlaatuinen, vollottamisen arvoinen, asia!  X,D

Valitettavasti jouduimme lähtemään varhain kotiin, en saanut nähdä lyhytkarvaisten avostelua loppuun, mutta luettelosta huomasin että taso oli kova. Kun tulimme kotiin surffailimme ihan silkasta uteliaisuudesta... Ja kas, huomasimme että ihan kaikki mitä lukee ihmisten kotisivuilla ei pidä paikkaansa... Subjektiiviset vuodot, totisesti. Se siitä.

Talo on kuin Jerusalemin hävitys, pyykkikori ei ole enää kori, vaan se on pyykkivuori. Ja tämä vuori ei tule profeetan luokse... Äh, siivoaminen on nynnyjä varten. On mukavampaa seurustella alla olevien kanssa:

 

k-pennut_11.4.jpg

l-pennut_ja_allun_haukotus.jpg

Allu: "Nyt nukutaan, äiti on vähän väsynyt... Hoijjaa!" 

 

 

 Enää kaksi pentua vapaina. Kiitos kyselyistä! Olen yllättynyt siitä kuinka moni haluaisi oman Chimiwas-chihun. Näitä ei totisesti tarvitse markkinoida, eikä ne riitä kaikille. Sorry... Ja tiedoksi; jos joku kasvateistani joskus menestyy kehässä se EI tarkoita että pennut ovat tulevia voittajia. Kaikki pennut ovat rakkaiksi lemmikeiksi tarkoitetut, lemmikeiksi ja perheenjäseniksi. Jos olet kiinnostunut chihun pennusta ja/tai mafiameiningistä olet edelleen tervetullut soittamaan. Olen ennenkin myynyt toisten omaisuutta... (kiinteistönvälittäjä, get it?) Ei vais, tiedän hyvän pentueen toisen kasvattajan kotona, ja lupasin välittää tiedot tarvittaessa. Hän on minulle luottofrendi ja vastuuntuntoinen pitkän linjan kasvattaja.


 

6.4.2011 PENNUISTA JA OPINNOISTA

Pennut ovat ihanassa iässä. Syövät jo "kiinteätä" ruokaa, eli selkokielellä vauvamössöä ja luonne-erot alkavat näkyä. Kodit löytyvät jo osalle pennuista, osalle etsin vielä. Paljon kyselyitä on tullut. Kiitos niistä. Kiitos teille ihanille vastuuntuntoisille ihmisille, läheltä ja kaukaa, jotka olette samalla aaltopituudella kanssani pentuasioissa.

On hienoa, että "vanhat asiakkaat" palaavat ja olen erityisen kiitollinen suosituksista puolin ja toisin. Kun samalle perheelle, suvulle tai ystäväpiirille saa laittaa toista tai jopa kolmatta kasvattia luottamus pelaa. Molemminpuolinen luottamus on A ja O.

Pentukauppa on kaksipuolinen oikeustoimi ja vapaaehtoinen myyntitilanne. Minulla on oikeus ja velvollisuus valita pennuille parhaat ja sopivimmat kodit. Kyselijä loukkaantuu tai suuttuu tietysti kun kieltäydyn myymästä pennun, mutta hyvä niin. Käytän samaa tekniikkaa asunnonvälitystyössäni. (jep, luit oikein - kennel EI elätä, rahavirta menee toiseen suuntaan jos meinaa hoitaa koiria hyvin ja hommata näyttelytuloksia) Toimeksiantajat palkkaavat minua hoitamaan vuokralaisvalinnan heidän puolestaan - ja ottamaan vastaan ei-valittujen vuokralaisten suunsoittoa. Minua huvittaa kun ei-valittu vuokralainen lupaa kertoa "kaikille" että hän ei saanut palvelua. Kiitos ilmeisesta mainoksesta! Suuri osa ihmisistä osaavat nimittäin lukea rivien välistä.

Pienellä hätähuudolla sain verkkokurssin suoritettua aikataulun mukaan. Kurssi oli antoisa ja ajatuksia herättävä. Opin kuinka käytännössä opetan koiralle oppimisen taidon, sain työkaluja siihen, ja ihana sivutuote on läheiset ja hyvät välit koiriin. Meillä on hyvät välit ja toimiva kontakti, mutta kun työskentelee koiriensa kanssa tällaisessa tehojaksossa tulos tuntuu.

Odotan jatkoa, aion hankkia kurssikirjat valmiiksi yöpöydälle ja suorittaa erään opinnäytetyön kesän aikana. Tehtävä sopii kuin nenä päähän, saan suunnitella, toteuttaa ja arvioida opetustilanteen. Olisiko vapaaehtoisia koe-henkilöitä koirineen? Pidetään porukalla näyttelyharkat meillä kun lumi sulaa. Saa tulla myös ilman koiraa, tai esim jos koirasi asuu vielä meidän pentu-aitauksessa olet sydämmellisesti tervetullut treenaamaan lainakoiralla. Meiltä löytyy "lainakoiria" kyllä.

 

Päivämäärä riippuu ilmoista ja tulevista pennuista. I´ll bee back!

 

kelvin_istuu_5.4.2.jpg

Chimiwas Kelvin Kharon, tuleva Laihialainen

 

 

 


 

 

 

laikku_ja_massu.jpg

1.4.2011 LAIKKU ON RASKAANA!

Tänä aamuna yllätyin suuresti,  pikkuinen Laikku-neitokainen 1,5 kg on todennäköisesti raskaana. Laikku on kaunis tyttö, ei ole huomattu yhtäkään vikaa hänessä. Ei ole kyllä käyty kehässä, mutta se on sivuseikka kun omistaa täydellisen koiran...

Kamu-parka joutui syvähaastatteluun, mutta ei se lurjus tunnustanut isyyttään. On kuulemma jo tarpeekis monta narttua pyytämässä Kamulta elatusNaksuja.  Laikkukaan ei ollut varma isästä; oli joko iso tai pieni,  joko pitkä- tai lyhytkarvainen, ja koska Kamu ei tunnusta jää vain yksi mahdollinen isä-ehdokas. 

Naapurin hirvikoira, ja sehän voisi myös selittää miski Kamu aina haukkuu sille... 

...tai sitten ei, sillä tämä tarina oli pila!

Aurinkoista Aprillinpäivää kaikille ystäville, tutuille ja meidän ihanille naapureille!

 


 

 

 

helmut_00.jpg

24.3.2011 HELMUT ja POLVET

 

Kävimme tiistaina Helmut Kamunpojan kanssa virallisessa polvitarkastuksessa ja tulos oli tasan nolla - nolla.

Helmutilla on terveet polvet!

Kun Kamua on pyydetty jalostukseen olen kieltäytynyt. Tämä johtuu  siitä, että Kamun virallinen polvitulos on 0/3. Olen melko varma siitä, että Kamun vamma on hankittu. Helmutin terveet polvet viittaavat tähän ja Kamun sukulaisilla on terveet polvet. Kamu hyppäsi kerran villissä nuoruudessaan benjihyppyä ilman köyttä...

 

Helmut: "Mun Issee ei oo käytettävis vieraille naisille."

 


 

   

 

18.3.2011  SILMÄT, KARVAT JA MOMMY´S BOY

Millon silmät avautuvat!

 

Tänä aamuna huomasin että ihme on tapahtunut. Dafnan toinen poika, Kamillo Karlino, tuttavien kesken Millo vaan, on saanut silmät! Voi että, aika on kulunut todella nopeasti. Tulevana viikonloppuna taitaa tulla lisää silmiä!

Millo ja Karla ovat suurella todennäköisyydella pitkäkarvaisia ja Kelvin on vieläkin suuremmalla todennäköisyydellä lyhytkarvainen. Kelvin on jo tehnyt pieniä tassunjälkiä sydämeeni... Katso kuvasta kuinka ihana tämä lapsukainen on, Kelvin is mommys boy. En pysty millään järkevällä selityksellä selittämään miksi minun pitäisi pitää Kelvinin. En edes yritä.

 

Mommy´s boy!

kelvinin_masu_18.3.pieni.jpg

Chimiwas Kelvin Kharon  "Kelvin"

Ai että miksi nimi!? Noh, kun tämä on yhdestoista pentue ja K-kirjain on numero 11. Kelvin on lämpöasteikko joka lähtee absoluuttisesta nollapisteestä. Meiltä loppui polttoöljy pari päivää ennen kuin K-pennut syntyivät. Hyvä minä... Onneksi säiliöauto oli vain puhelinsoiton päässä. Kiitos Agrimarketin poijjille, palvelu kuin palvelu pelaa kitkattomasti!

Kelvinilla on hännänpäässä noin millimetrin verran valkoista, ja niskassa hauska valkoinen laikku. Kuin planeetta ja kuu. Pluto on koiramaisin planeetta ja Kharon on Pluton kuu! :o)

 

 

15.3.2011 ONNI SAAPUI VIIVEELLÄ

Allu synnytti viisi, mutta sai neljä kaunista pentua.

 

Odotin siellä keittiön lattialla, pentulaatikon luona, silitin Allua ja katselin nousevaa kuuta illan sinisenä hetkenä. Päätin, että jos esikoinen on musta tyttö se saa nimen Luna. Luna syntyi, mutta kaikki ei ollutkaan hyvin. Lunalla oli paha kitalakihalkio ja jouduin tekemään raskaan päätöksen. Luna ei olisi pystynyt imemään maitoa. Pikkuinen sai nukahtaa armolliseen ikiuneen eläinklinikalla vain kolmen tunnin iässä. Se on koiran oikeus ja päätöstä ei saa pitkittää.

En pysty ajattelemaan että on ihmisten tai koirien taivas, mutta voin muistaa pientä Luna-tyttöä kun katselen kuuta.

Neljä tervettä pentua jäi elämään. Lucinda, Louisa, Leticia  ja Ludvig. Kun tällainen asia tapahtuu onnellisuus saapuu viiveellä. Tänä aamuna pystyin iloitsemaan, meillähän on seitsemän hauskanväristä pentua! Koko parvi Pikku-Kamuja! Dafnan pennut näyttävät jo isoilta ja ajattele, viikon päästä ne saavat silmiä! Silmien avautuminen on ihana asia.

 

 

allu_ja_llt.jpg

Allu ja neljä pientä päärynänmuotoista pentua, elämä edessä ja massut täynnä maitoa

 

 

11.3.2011 AJATUKSIA KASVATUKSESTA JA KASVATTAMISESTA

 

Geneettisesti isä antaa pennulle 50 % perintötekijöista ja äiti 50 %. Äidillä on kuitenkin suurempi vaikutus pennun luonteeseen, sillä ensimmäiset viikot ovat ratkaisevia koiran elämässä.

Kun synnytys lähestyy pyrin hemmottelemaan pientä odottajaa niin paljon kuin pystyn. Herkut tuodaan pesään, ja käsisyötöllä tapahtuu ruokinta... Silitetään ja rapsutetaan, vältetään kaiken epämiellyttävää kuten esimerkiksi kynsien laikkaaminen raskauden viimeisillä viikoilla. Viimeisillään raskaana olevat chihumammat pääsevät katsomaan, eiku haistelemaan tietysti, pihaa sylissäni ja huopaan käärittyinä. Ei ole pakko edes kävellä itse jos ei halua, mutta pesässä makaaminen on tylsää... Miksi tämä hössötys ja ihana turhuus? Siksi että uskon harmonian voimaan! Harmonia ja hyvä, stressitön, rauhallinen ylihyvä olo välittyy varmasti pennuille. Kun emo on onnellinen pennutkin ovat onnellisia, rauhallinen synnyttäjä synnyttää helposti (jos ei ole esim fyysisiä esteitä), maitoa tulee riittävästi ja pennut kasvavat hyvin.

En usko horoskooppiin, mutta uskon että vauva-ajan olosuhteet ja kokemukset vaikuttavat ihmisten ja eläinten perusluonteeseen. Perusluonne on se osa persoonallisuudesta joka kulkee mukana läpi elämän.

Kevät on hyvä aika olla pentu! Pentuenergiaa!!! Pian lumi sulaa, ilmat lämpenevät ja pennut pääsevät ulos leikkimään! Joka ei usko filosofiaani harmoniasta, hyvän olon voimasta kasvatuksessa, saa ihan vapaasti olla uskomatta. Itse odotan aurinkoa tällaisenakin lumisateisena päivänä, ja minulla on ihan hauskaa! :o)

Kun kirjoitan tätä saan "viisaiden" pikkusielu-diktaattori-ihmisten vihat päälleni. Eihän koiraa saa hemmotella pilalle! Koira pitää ansaita ruokansa! Ihminen on johtaja! Koiran pitää nöyrästi odottaa lupaa koskea ruokaa! Jos kerran antaa koiralle periksi sitä ei voi koskaan enää korjata! Ja niin edelleen... Huh huh, eläimen kiusaamista sanon minä, ainakin kun kysymyksessä on suhde 2,5 kg painavan ja hmmm... sanotaanko notta noin 50 kg painavan ihmisen välillä! Sanonta, että vanhaa koiraa ei voi opettaa istumaan, EI pidä paikkaansa! Jos koira ei enää aikuisena oppisi, kuinka koira sitten voisi saada "huonoja" tapoja? Mieti sitä!

Koira oppii koko elämänsä aikana, mutta ei välttämättä sitä mitä ihminen luulee opettavansa koiralle. Jos hokee "TÄNNE" kun koira juoksee poispäin, koira oppii asia eri tavalla kuin ihminen kuvittelee! On paljon parempi olla huutamatta ja ottaa kivasti rapisevan muovipussin taskusta, ja kun koira (todennäköisesti alta aikayksikön) tulee pyytämään nameja sanot käskyn "TÄNNE" ja annat namin. Muista myös ottaa koira kiinni ja palkitse sitä olemalla ystävällinen kun se tuli luoksesi.

Opettelen pikkuhiljaa kuinka eläimiä koulutetaan. Esimerkiksi ehdollistaminen on menetelmä joka toimii kaikenikäisille koirille, kiinnostunut googlaa. Aiheesta löytyy paljon tietoa netistä. Treenaamme näyttelyesiintyminen harjoitettuna suorituksena Gildan kanssa ja Ellin hienoon takatassutanssiin yritämme lisätä käsky "tuuleta".

Uskon, että Elli haluaa tuulettaa ensi kerta kun hän voittaa! Jos pokkani pitää, ja miksi ei pitäisi, teemme tuuletuksen yhdessä... Koiranäyttely on iloinen asia, se on hauskanpitoa  ja yhdessäoloa ystävien kanssa. Saa olla vähän pölläilyä yleisön iloksi!

 

 

dafna_ja_3_x_k.jpg

 

8.3.2011 DAFNA SAI KOLMOSET

 

Laskiaistiistaina ja samalla Naistenpäivänä

Dafna synnytti kolme hienoa pentua!

 

Kiitos Mai-Vetin henkilökunnalle pitkästä päivystämisestä ja erityisesti Merjalle tuesta. Odottavan aika on totisesti pitkä. Mutta nyt saamme olla onnellisia, saamme katsella ja silittää pikkuisia!

 

Dafna ja Chimiwas Karla Karenja, Kelvin Kharon ja isoveli Kamillo Karlino, pennut ovat n 18 h ja äidin kauniista ruskeista silmistä näkyy vielä väsymys. Dafna on upea äiti, rauhallinen ja rakastavainen, mutta tarpeen vaatiessa hän pitää kyllä pennut kurissakin. Kukaan ei murise Dafnalle! Emolla ja emon hyvinvoinnilla on suuri merkitys pennuille. Kerron tästä aiheesta lisää paremmalla ajalla, odotettavissa uusi filosofianpläjäys! :o)

Karla on varattu Annalle, pikku Kelvin mahtuisi vielä minun laumaan (Miksu, älä saarnaa, mamma haluaa, mutta voin vielä harkita jos syöt puurot ja mämmit...), mutta komea musta Kamillo etsii maailman parasta kotia. Anomukset liitteineen sähköpostiin, ja varaudu syvähaastatteluun!

 

 

25.2.2011HYVIÄ UUTISIA

-pennut ja koululainen-

Tänä aamuna kävimme Dafnan kanssa röntgenissä. Kuinka monta pikkuista siellä on? Arvaa! :o)

Tästä tulee kennelin K-pentue, nimilista on laadittu jo ajat sitten, sieltä valitaan sopivat kun pennut tulevat maailmaan. Vauvat vain ottavat nimensä. Nimeä ei anneta vauvaalle, vauva otta nimensä. Nimi-asia on mysteeri. Jos odotusaikan on valmiita vaihtoehtoja mietitty, ne harvoin sopii ilman muutoksia. Näitä henkimaailman asioita, totisesti...

Sain Suomen Eläinkoulutuskeskukselta sähköpostia. Pääsen mukaan jo maaliskuussa alkavalle kurssille! Jee!  En tarvitse odottaa kesää. Ensimmäisen koulutusmoduulin nimi on "Oppimispsykologian perusteet". Täydellinen dejavu-ilmiö! Olen joskus kivikaudella, siis yli 20 vuotta sitten opiskellut... eiku  alisuorittanut kasvatustiedettä. Hankin rimaa hipoen maisterin paperit ja lankesin asuntoalalle missä edelleen roikun. Psykologia oli ensimmäinen sivuaine, pidin siitä. 

Peruskurssin nimi vapaasti käännettynä, eli "Grundkurs i inlärningspsykologi"  vie taas ajatukset ajassa takaisin opiskeluvuosiin 1980-luvulle. Olkatoppaukset ja takatukka, Talkman ja Walkman, Opel Manta mustilla kilvillä ja C-kasetilla nuori Jon Bon Jovi. En haluaisi enää olla parikymppinen, mutta tällä elämänkokemuksella, jos saisi hypätä hetkeksi takaisin vanhaan kuoreensa... Sanon vaan että voi poijjat, voi poikaparat! Se siitä, sensuuri iski... ;o)

Opinnot suoritetaan työn ohella, on etätehtäviä ja lähiopetuspäiviä. Olen niin innostunut etten pysy nahoissani! Haluan kerrankin suorittaa jotain hyvin, haluan saada jotain aikaan. Haluan kehittyä ja oppia, haluan halata koko maailmaa! Aloitan koirilla heti kun tulen kotiin. Meillä on paljon harjoiteltu tottelevaisuusliike, se onnistuu joka kertaa, sen nimi on "ISO KENNELHALI". Liike tehdään niin, että mamma istuu lattialla ja lauma hyökkää halaamaan. Viikon paras hetki on perjantai-iltapäivä kun saan pestä välittäjävirne naamasta ja olla oma romuinen itseni.

Toivotan sinulle, Lukija, oikein rentouttavaa viikonvaihdetta!

 

 

 

eka_mtsri_2.jpg

21.2.2011 JACYN ENSIESIINTYMINEN

Ensimmäisen pokaalin saalistus

 

Eilen oli kaikkien rotujen Pentu Match Show Kauhajoella. Olimme suunnitelleet tarkasti Jacyn ensiesiintyminen ja tietysti jännitimme hieman. Hieman tarkoittaa tässä tapauksessa niin paljon, että mitään ei jätetty sattuman varalle.

Olin askartellut "pehmennyspalan" Jacyn vaaleanpunaiselle pentunäyttelypannalle, pehmeästä kankaasta juuri samaa sävyä kuin kaunis ranskalainen korutalutin on. Lähdimme hyvissä ajoissa.

  

Jacy odottaa vuoroaan: "Hui, tonneko!?"

 

Kokenut kehäkettu Elli sai tulla mukaan moraalisena tukena, antamaan pikkusiskolle lämpöä ja turvallisuuden tunnetta. Noin puoli kiloa jauhelihaa motivaationanamiksi oli varmaan tarpeellista yhden kilon koiralle ja boksiin muhkeanpehmeä tyyny satiinityynyliinassa. Tyynyliina on tietysti pikku prinsessalle sopivan ruusukuvioinen, ja kyllä, se on aitoa satiinia.

Odotimme jännityksessä kehän kulkua, ja vihdoin se koitti, odottamamme H-hetki: Chimiwas Jacy Jacobine, suuri ennakkosuosikki vedonlyöjien keskuudessa astui parrasvaloihiin! Yleisö kohosi - Tähti oli syttynyt!

Noh, totuuden nimessä, pikkuinen temppuili ihan vähän ja sininen nauha tuli. Mikki handlasi keskittyneesti ja Jacy löysi rohkeutensa siinä vaiheessa kun sitä tarvitsikin, eli pienten sinisen nauhan saaneiden pentujen pudotuskilpailussa. Lopuksi oli vain neljä koirakkoa enää jäljellä ja oli käynyt selväksi että sijoitus tulee. Kolmannelle sijalle tuomari sijoitti Jacyn, joka oli esiintynyt mallikkaasti isojen koirien ympäröimä ja saimme huokaista helpotuksesta. 

Jacy sai kotin vietäväksi puruluita, rosetin, pokaalin, ja paljon lisää itseluottamusta. Nyt on koko näyttelyuran ehkä vaikein hetki hoidettu kunnialla, vain viiden kuukauden iässä. Tiedämme nyt että Jacyllä on hyvät kisahermot, kiitos kuuluu Mikaelille Jacyn hyvästä kouluttamisesta! Sinulla on laadukas kehäkaveri, josta voit olla ylpeä!

Lopuksi tuomari ansaitsee erikoismaininnan, hän oli rauhallinen ja käsitteli koiria kauniisti.

Kiitos Kauhajoen Koiraharrastajille mukavasta päivästä!

 

eka_mtsri_3.jpg

Niin päivän tähti pääsi rokokootuoliin esittelemään palkintojaan. Joka tyttö haluaa olla prinsessa.

Kuten kuvasta huomataan, kaunis Jacy haaveilee tulevaisuudesta parrasvaloissa.

"Se oli kivaa! Uurestaan! Mulle lisää bling-blingiä!"

 

 

 

17.2.2011 VAALI - JA PENTUKUUME NOUSEE, JÄNNITYS TIIVISTYY    <3 strong="">

 

Kävimme tiistaina oikein porukalla eläinlääkäriasemalla. Hoidettiin hampaita, annettiin rokotuksia ja tehtiin ultraäänitutkimuksia. Dafnan söpösti pyöreässä massussa on vilinää ja Allun hieman pienemmässä mutta aivan yhtä söpössä massussa on vilskettä. Vilinää ja vilskettä pienten tasujen!

On mukavaa seurata taulukosta miten pentujen kehitys edistyy. Kirjan mukaan kaikki on jo valmiina siellä, on tassuja, korvia, kuonoja, oikeita minikokoisia koiria. Viimeinen tiineyden neljännes on lähinnä kasvun aika. Karvapeite vielä puuttuu ja keuhkot kehittyvät viimeeseen päivään asti. Siksi on tärkeää että synnytys tapahtuu juuri silloin kun luonto haluaa, eikä esimerkiksi eläinlääkärin virka-aikana eikä ainakaan silloin kun kasvattajalle parhaiten sopii. Pennut syntyvät suurella todennäköisyydellä viikonloppuna, aamuyön aikana. Oma ihmispentuni on syntynyt yöllä, kello 02.09. Toisaalta Dafnan puoluekokous-pentue syntyi aamupäivällä, ja minulla oli hyväksyttävä syys lintasta siitä kokouksesta.

Tänä vuonna on eduskuntavaalit. Kampanja-aika osuu sopivasti ennen kuin näyttelykausi alkaa. Seinäjoen KV koiranäyttely osui kunnallisvaalien äänestyspäivälle vuonna X, törmäsin siellä toiseen ehdokkaaseen. Totesimme että "asiat aina tärkeysjärjestykseen!".  Niin on. Elämässä täytyy priorisoida. Olen päättäny etten enää ole käytettävissä kun tämä valtuustokausi päättyy. Kolme kautta saa riittää. Jos en ole tähän asti saanut mitään järkevää aikaan en saa jatkossakaan!

Pari muutakin vapaaehtoistehtävää putoaa pian pois. Hoidetaan tietysti kunnialla mitä on tullut luvatuksi, mutta kaikilla on aikansa. En kuulu niihin ihmisiin jotka jaksavat puurtaa samassa yhdistyksessä vuosikymmeniä, ja onhan se niinkin että uudet ihmiset tuovat uusia ideoita. Tällä perustelen mielipiteeni: joku tolkku pitäisi saada siihen kuinka kauan sama henkilö saa istua (= yleensä roikkua) kuntapolitiikassa mukana. Kun kaikki on annettu jää enää vallanhimo, poliittisesta untuvikosta kehittyy kolmessa kaudessa taitava manipuolija ja jääräpää jolla R-kioskin kokoinen ego, tunnelinäkö ja valikoivat korvat. On päätöksenteossa mukana monta hienoa ihmistä, edellinen lause oli puolivitsi, mutta yleensä leikissä puolet on totta.

Kiitos kuuluu epäitsekkäille ihmisille jotka jaksavat vuodesta toiseen olla mukana yhteisten asioiden hoitamisessa!

 

 

 

 

dafnan_pennut.jpg14.2.2011 HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ!

 

Viikonvaihde oli niin kylmä että vietimme suurimman osan siitä vällyjen alla. Tänään oli aamulla - 32 astetta. Ei ole pikkukoirilla asiaa ulos, vaan sanotaan notta mammalla on asiaa "asioiden" kanssa.

Dafnan maha alkaa jo pyöristyä, laskettu aika on 1.3. Huomenna käymme eläinlääkärin vastaanotolla isolla porukalla. Ultrat, röntgen, rokotukset, hammaskiven poistot ohjelmassa. Jännitys tiivistyy, tutkimusten jälkeen lisää infoa.

Ystävänpäivä-terveiset lukijalle! Pysy linjoilla! ;o)

 

      Dafna ja A-pentue, nuoren Äidin onni

 

 

7.2.2011 TREENEJÄ, JULKKIKISIA JA KIVOJA KOIRIA

 

Etusivun uutinen

"Helmut"

tt_helmut.jpg

Minulla on ilo ja kunnia esitellä Kamun poika, ensimmäinen kerta parrasvaloissa:

Chimiwas Helmut Holden - touhukas nuorimies mukana treeneissä!

 

 

tt_helmut_ja_golda.jpgHelmut on itsevarma hurmuri, turkin väri on hienon punaruskea valkoisilla merkeillä ja tummalla kuonolla valkoisella viivalla. Helmutilla on hieno päänmuoto ja tummat silmät. Helmutin tummiin silmiin ei ole tyttöjen turvallista katsoa liian pitkään...

 

 

 

Paikalle saapuivat muitakin hienoa chihua, ja teoriaopetuksen aikana oli ainakin minulla keskittymisvaikeuksia. Tuli mieleen kouluvuosia ja opiskeluaikaa, aina ajatus harhaili. Touhutassun koulusali oli täynnä pieniä touhuvia tassuja. Koirat pyrkivät vähän välillä syliin, ja tietysti pääsivätkin. Herää ajatus että olen varmasti hemmotellut koiria "pilalle", mutta hemmottelu on kaksipiippuinen juttu. Chihuahuan "käyttötarkoitus" on olla sylikoira, rotu on jalostettu kauniiksi ja miellyttäväksi pikkukoiraksi joka rakastaa hemmottelua olematta nallekarhumainen. Chihulla pitää ola luonnetta!

tt_kerttu_laukussa.jpg

Näin Kertun ensimmäistä kertaa muuton jälkeen. Kerttu on kasvanut kauniiksi nuoreksi chihu-neidiksi, ja osaa seurata ohjaajaa ilman talutinta. Great!

Kerttu matkustaa mukavasti laukussa jossa on superpehmeä ja lämmin karva. Kuva on otettu treenien jälkeen, olo on onnellinen ja väsynyt. Ilmeestä päätellen uni tulee pian!

 

 

Cara on saanut uuden "pikkusiskon". Paljon Onnea Niinalle hienosta uudesta pennusta!

Pikkusisko Siru on Starship´s kennelistä. Starship´s-koirilla on hienot omenamuotoiset päät, ja se tietty kaunis katse. Jacy on perinnyt näitä ominaisuuksia Roni-isältään. Starship´s Ronaldo on isä sekä Kamulle että Jacylle. Kun näkee koiran, ja arvaa mistä kennelistä se on avaamatta näyttelyluetteloa, kasvattaja on onnistunut luomaan omaa tyyppiä.

Toivottavasti meikäläinen vielä joku päivä saa sen oman tyypin niinsanotusti vakiomallistoon, mutta se vaatii lisää kokemusta ja koirasilmän treenausta. Haluaisin että Chimiwas-chihu joku päivä vielä olisi käsite, semmonen tyylikäs brändi, aika siro, silti hyväluustoinen "peruschihu" ilman ylityypitettyjä piirteitä. Ystävällinen, itsetietoinen, avoin ja vähän hassutteleva luonne. "Parempi olla pieni ja valaistaa kuin iso ja varjostaa" - unelmakasvattini sanoisi jos se osaisi puhua ihmisten kieltä, ja päälle se nauraisi pikkutuhmaa naurua sillä aurinkoisen kuoren sisällä on omia ajatuksia.

Jacyssä on draivia ja  lisäksi Jacy on "minä itse" -iässä. Jacy osaa jo omasta mielestään kaiken tarvittavan tarpeeksi hyvin.

Niin hyvin, että voi ottaa hetken rennosti.

 "Miksu, silitä mun masua, nyt on sun vuoro totella!"

tt_jacyn_massu.jpg

  

Päivän Ilkassa on juttu Pajuluoman koulun kolmasluokkalaisten vierailusta Lapuan koiratarhassa. Lapset ovat itse kirjoittaneet. Meidän lauma oli siellä hoidossa Kajaanin reissun ajaksi, ja sai vielä olla maanantaina lasten iloksi. Laikku ja Tessa ovat päässeet lehteen. Jacy ja Spicy temmeltävät videopätkällä lehden verkkosivuilla! Osoite on galleria.ilkka.fi

Kiitos kaikille treeneissä mukana olleille, sekä Heinille Touhutassuun, Hannelelle ja Timolle Lapuan Koiratarhaan!

 

 

31.1.2011 PIENI ASKEL CHIHULLE - ISO ASKEL IHMISKUNNALLE

Pimeitä ajatuksia koiran koulutuksesta, siivouksesta ja kodinkoneesta.

 

Emme ole käyneet kuussa, otsikko on "hieman" yliampuva, mutta olen niin loistavalla / pimeällä(?) tuulella viikonlopun jälkeen että haluan vähän ammuskella! Yhden ihmisen koirani Gilda oppi yhdessä tunnissa kerjäämään, eiku suorastaan vaatimaan, vierailta ihmisiltä herkkuja. Kun tulimme paikalle pikkuinen pysytteli minun takana, eikä ollut huomaavinaansa toisia ihmisiä. Kun oli aikaa lähteä kotiin sama koira ei millään halunnut lähteä pois, neiti ei muka edes huomannut että kutsuin häntä! Herkuilla on maaginen voima, niillä pystyy muokkaamaan ahneen pikkukoiran käyttäytymisen, totisesti...

Niinpä niin, minullako hyvin koulutettuja koiria? Kyllä, tarpeeksi, aika... Tunnin tarkoitus oli rakentaa itseluottamusta, itsenäistä toimintaa ilman ohjausta. Arkitottelevaisuus on eri asia, en todellakaan ole lauma-anarkismin kannattaja.

Eilen oli siivouspäivä. Totesin että furminaattori ei ole furmineerannut tarpeeksi viime aikoina. Joka paikka oli koirankarvoissa, jokainen matto oli kuin paimentolaismatto. Mutta hiljaa hyvää tuli ja taisin tienata pöytäpuutarhan.

Pöytäpuutarhan nimi on Indoor Garden. Se toimii kasvivalolla ja pumpulla, ja siinä kolme kaupan ruukkusalaattia tai ruukkuyrttiä säilyvät tuoreina. Aika näyttää jos ne myös kasvavat siellä. Beverly Hillsin Hienostohauva- elokuvan viimeinen vuorosana on "Papi likes", sanon pöytäpuutarhasta että "Mami likes!"

 

24.1.2010 PÖSÖ PÄÄTTI ETTÄ TURUN VALLOITUS SIIRRETÄÄN VUODELLA

Kyllä nyt on orpo olo, Turku Top Dog jäi kokematta! Onneksi edes yksi mafioso, komea Nando, oli paikalla - tack Marika! 

Rakas Pösö (Peugeot 407) huutaa kuin palosireeni kun väännän ratista. Epäilen että se ei ole hyvä merkki, ja minulla on sellainen kutina että ei ole kivaa ajaa ilman ohjaustehostinta lumisateessa. Kattoikkunassa ei ole silloin paljoa iloa...

Kiersimme lauantaina Mikaelin kanssa alennusmyyntejä kun muut kiersivät kehää. Tulimme kotiin tekstiilivuoren kanssa ja Mikael keräsi liian pienet paidat kaapista. Televisiossa joku vitasili matonkuteiden leikkaamisesta ja sain varsinaisen kuningasidean: leikkasin paidoista suikaleita joista punosin chihun suuhun sopivia köysileluja!

Ensi kerta sukellamme kehään Vaasassa, silloin on jo kevät pitkällä ja pikku Jacy on valmiina parrasvaloihiin. Treenaamme tietysti ahkerasti ennen sitä, kolmena peräkkäisenä viikonloppuina on varattu meidän pikkuisille "yksityistunteja".

 

Ystävät, tuttavat, hyvät tyypit, ottakaa yhteyttä - menemme porukalla treenaamaan tulevaa näyttelykautta varten

Touhutassuun Kurikkaan lauantaina 5.2. klo 14-16. Mukana pikkunälkäinen koira, nameja ja näyttelytalutin!

Ilimoota tuloostasi Ch:lle 0500 655 177,  paikkoja rajoitetusti.

 

 

 

10.1.2011 TÄHTI ja TÄHTIHETKET

 

Cara puhalsi nollat!

The Star of today, Chmiwas Florence alias Cara, kävi aamulla polvitarkastuksessa ja tulos on 0/0.

Kiitos Niinalle aamupäivän parhaasta puhelinsoitosta. Hienoa!

chimiwas_florence.jpg

Chimiwas Florence

 

Kajaani KV-näyttely ROP ja ROP-junnu

Viikonlopun Starat, Elli ja Gilda, kävivät kesyttämässä kilpailijoita Kajaanin kansainvälisessä näyttelyssä.

"Vaatimattomuus kaunistaa, mutta miksi olla nöyrä kun on kaunein?" taisi Elli, neiti Superego, ajatella kun vihdoinkin pitkän kylmän odotuksen jälkeen pääsimme ryhmäkehään. Odotus yläpainehallissa vaatii turnauskestävyyttä. Mutta mehän kestämme, ja jos chihuahua ajatuksissaan osaisi näyttää kilpailijoille pientä keskikynttä, se olisi juuri mitä Elli teki eilen. Pidän esiintymisestä Ellin kanssa, kantti kestää ja pokka pitää - ainakin taluttimen toisessa päässä.

Gildan viimeinen esiintyminen juniorina oli hieno mutta haikea. Aika kuluu ja lapset kasvavat. Gilda oli rodun paras juniori ja pääsi osallistumaan Royal Caninin epäviralliseen Best In Show-kilpailuun. Hieno loppu lapsuudelle ja lupaava alku nuoruudelle. Virallisessa kilpailussa ei-enää-niin-pieni pienokaiseni sijoittui kolmantena paras narttu-luokassa.

 

Gilda: ERI JUK1 PN3 VACERT

Elli: ERI VAK1 ROP CACIB

 

Kiitos Miksulle handlausavusta ja Elisalle matkaseurasta!

Sain istua apukuskin paikalla ja kas, matka sujui ilman eksymisiä!

 

 

 

3.1.2011 VUODEN CHIHUAHUA 2010

- Tiedot Chihuahua ry:n kotisivuilta -

 

Elli: vuoden pitkäkarvainen chihuahua sijalla 8.

Gilda: vuoden pitkäkarvainen chihuahua sijalla 12 ja vuoden pitkäkarvainen pentu sijalla 5.

Spicy: vuoden pitkäkarvainen jalostuskoira sijalla 11.

Kennel Chimiwas: vuoden pitkäkarvaisten kasvattaja sijalla 6.

 

Ei hassumpaa vasta-aloittelijoilta, ja hauskaa on ollut! Hauskuus ja jännitys on pääasia. Herätykset kukonlaulun aikana, pitkät ajomatkat, U-käännökset, sotketut boksit, pieleen menneet esiintymiset ja muut jännitysmomentit kuuluvat pelin henkeen. Ilman vastoinkäymisiä ei ole myötäkäymisiä ja onneksi on vielä varaa parantaa tuloksia!

Pohojalaaset tuloo!

 

 

 

 

31.12.2010 Toivotamme kaikille karvaisille ja karvattomille ystäville

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2011!

Olkaa ihmisiksi ja rapsuttakaa toisianne!

 

 

 

 

28.12.2010 VÄLIPÄIVÄHÖPINÄÄ ASIAN VIERESTÄ

 

Pidän välipäivistä. Ei "turhia" asiakkaita, ei renkaidenpotkijoita, vaan tullaan jos oikeasti on asunnon tarvetta. Valmistaudumme ottamaan vastaan Uutta Vuotta 2011.

Odotan kovasti lopulliset tiedot sijoituksista Vuoden Chihuahua-kilpailussa. Gilda on pärjännyt hyvin, taitaa olla sijalla viisi pentukisassa ja sijalla X aikuisten kisassa kuten isosisko Ellikin. Spicy on yksi hännistä jalostuskoiralistalla, ja kennel Chimiwas on siellä häntäpäässä pitkäkarvaisten kasvattajien listalla. Cara, Golda, Nando ja Fanni ovat aloittaneet uriansa. Kiitos siitä omistajille! Ensi vuonna ryhmä rämä vahvistuu hienoilla pienokaisilla. Kuvassa pikku Jacy, Mikaelin tuleva kehäkettu. <3 p="">

Sydäntäni lämmittää Gildan serttisaldo, neitokainen on napannut kuusi serttiä vuonna 2010. Erityisen onnellinen olen Helsinki junnuvoittaja-tittelistä.

Jouluksi sain vierasvessat lähes valmiksi. se oli lahja minulta minulle. Kiitos komeille "Reiskoille", eli Ilmajoen Putkirakentajille ja Kiinteistöpalvelu Aholalle - olette elämäni miehiä. ;o)  Itse hoidin mallikkaasti remontin kovat työt, tein hullut suunnitelmat ja ylioptimistiset aikataulut.

              

mamma_kasassa.jpg

Valvontakamerat ovat tosiaan paikoillaan ja toiminnassa. Kaikki mitä kotona tapahtuu tallentuu. Tämä hyvässä ja pahassa, tuumivat Kamu ja mamma... Kamun tuhmuudet okei, mutta mitä jos minä itse tulen taksilla kotiin Uuden Vuoden vietosta?

Kaikki pölläily tarttuu kuvaan, kuten viereisesta kuvasta huomataan...

 

Ystäväni Pirjo kommentoi kuvaa Facebookissa osuvasti;

"Vain joulunpunainen body ja tonttulakki puuttuu!"

 

 

 

 

  

 

20.12.2010 Naksutusta, namia ja joulutunnelmaa

 

Koiramainen viikonvaihde alkoi perjantaina valtuuston kokouksella ja jouluruokailulla tunnelmallisessa uudistetussa Kestikartanossa. Oli tarkoitus lähteä jatkoille, mutta olin kotona jo kello 21 ja oman sohvan sylissä. Tässä iässä ei enää jaksa bailata, eikä mieli enää tekee lähteä ulos kovin usein, mutta soffailu on mukavaa puuhaa.

Nautin hiljaisuudesta vielä lauantai-aamuna ja ihmettelin miksi kukaan ei räksytä. Ulkona oli hyvin kylmää, ja minulle muodostui The Teoria: Koirat aistivat varmaan kovia pakkasia ja tietävät että ulkona ei ole hyvää olla. Voiko teoria olla totta? Miten sitä testataan? En minä tiedä, mutta tiedän sen että koirilla on tarkat aistit ja melkein yliluonnollisia kykyjä.

Lauantaina kävimme Touhutassussa Kurikassa. Haemme keinoja millä rakentaa Gildan itseluottamusta, ja meille suositeltiin naksutinkoulutusta. Saimme läksyjäkin, ja parin-kolmen viikon päästä menemme seuraavalle tunnille. Illalla oli Micon ja Ivanja-Anni-Kertun (Kerttu on oikea nimi uudessa kodissa) muutto Alavudelle. Kiitos Susanille ja Mairelle että Mico saa tulla teille, tiedän että pikkuinen saa hyvän kodin! Niinalle sanon kiitos että Kerttu saa tulla teille ja toivotan sinua ja laumasi tervetulleeksi mafiaan! Olen iloinen siitä, että kaikki pennut ovat saaneet kodit missä on "lauma" ja koirakokemusta.

Kunhan pääsemme pyhistä pidetään näyttelyharkat, jos kiinnostusta on tarpeeksi järjestän mahdollisuuden treenata useampia kertoja kevättalven aikana ja jatketaan sitten ulkona meidän kentällä kun keli salii.

Sovin alustavasti Touhutassussa asiasta. Siellä on hyvät tilat ja kouluttaja Heini osaa asiansa. Kiinnostuneet ilmoittautuvat allekirjoittaneelle, helmikuussa on aukko näyttelykalenterissa niin eiköhän sopivia aikoja löydy?

 

Toivotamme lähes itsetehdyllä, Pedigreen koirakortilla kaikille neli- ja kaksijalkaisille ystäville 

koirakortti.png

  

Hyvää Joulua ja

toCHI-HAU-skaa

Uutta Vuotta!

 

Lämmöllä; Christel, Mikael, Lila, Dafna, Spicy, Allu, Laikku, Minsa, Kamu, Elli, Tessa, Gilda ja Jacy

 

 

 

 

13.12.2010 Mafiameininkiä messarissa; Chimiwas Gilda Grace HeJW-2010

Ajatuksia voittamisesta ja voiton hinnasta

 

Ikimuistoinen ja tapahtumarikas viikonvaihde on taas takana, ujo tyttö maalta, kaunis pikku Gildani sai ison tittelin. Puheet pidetty, maljat juotu ja kärrynpyörät heitetty. Nyt on aikaa ajatuksille.

Voittajanäyttely on tavarataivas. Kävi mielessä että olisin ostanut itselleni korun ja antanut kaivertaa siihen Gildan nimi ja uusi titteli, mutta tulin järkiini. Koiria pitää tästä palkita, siis kaikki mukana olleet koirat, ei vain voittajia eikä ainakaan ihmistä joka raahaa koiraa mukanaan adrenaliinihajuiseen ahtauteen. Koira ei tarvitse bling-bling-krääsää, vaan koiranelämää ja järkevää tekemistä.

Gilda oli hyvin väsynyt molempina iltoina, kehässä ujostutti kamalasti. Väsymys on voiton hinta. Fyysinen ja henkinen. Ujous ei ole vika. Ujous on yksi piirre muiden joukossa. Yritän ymmärtää koirien tunteita vertailemalla omiin kokemuksiin. Muistan miten koelaulu jännitti ala-asteella. Oli kamalaa seisoa luokan edessä muutenkin, olin luokan lyhin oppilas ja jo silloin pulska. Jostain esiintymisvarmuus on kuitenkin tullut, tapaan sanoa että olen 154 cm pitkä - ja ne ovat pitkiä senttejä... ;o)

Ujo tarvitsee onnistumisen kokemuksia. Onnistuminen antaa itseluottamusta joka vähentää ujoutta. Tuumasta toimeen, tuumasin,  ja toimiin ryhdyin! Hommasin aktivointilelun ja tilasin aikaa ongelmakoirien kouluttajalle. Ei siksi että meillä olisi ongelma, vaan siksi ettei meille tule ongelma. Lauma tarvitsee tekemistä, minä haluan kuulla asiantuntijan neuvoja. Herkkä oireilee kaikkien puolesta, perheissä ja laumoissa. Perheen pään tai laumanjohtajan tehtävä on varmista että kaikilla yksilöillä on hyvä olla. Olkoon siis palkinto Gildalle ja koko laumalle hyvä olo. Riidaton ja sopivasti kurinalainen lauma on sinänsä paras palkinto myös minulle.

Tämmönen filosofinen älynpläjäys tänään, lukija on hyvä ja päättää itse mitä tästä ajattelee... Tässä on varmaan kiitoksen paikkaa. Yksin kasvattaja ei menesty. Olenko muistanut kiittää kantanarttujeni kasvattajia, ja jalostusurosten omistajia luottamuksesta? Ilman teitä minulla ei olisi pientä voittajaa!

Kiitos Miksulle ja Niinalle hyvästä matkaseurasta. Saimme yhdessä katsella kauniita ja kuuluisia koiria maapallon joka kolkalta, kaukaisin vieraileva tähti taisi olla Japanista. Olimme todella kuin kissoja hermeliinien seurassa! Vaikka vedän kotiinpäin olen sitä mieltä, että jos joku matkustaa maapallon ympäri hienon koiran kanssa hän on tittelinsä ansainnut. Paljon onnea kaikille menestyneille!

Kiitos myös Susanille ja Mairelle pentujen ja emojen hoidosta, sekä Lapuan koirahotellin henkilökunnalle erinomaisen hyvästä palvelusta!

 

 

 

7.12.2010 TURVATOIMET

 

Kenneliin on hankittu GSM-turvakamerat. Joka liike rekisteröityy ja tallentuu. 

Kuvan "pikkukoirat" saattavat myös odottaa oven takana.

 

Make my day...

psiinen_halla_017_pienennys.jpg

 

 

 

1.12.2010  OHO, SANOI TYTTÖ KUN PUNTARILLA KÄVI...

Nyt se on todistettu. Gilda on tullut äitiinsä. Kävimme eläinlääkärillä rokottamassa pentuja, ja samalla punnituksessa. Kaksisataa grammaa on tullut lisää neljässä kuukaudessa, ja tänä aamuna tuli Voittaja-näyttelyn numerolaput. Ei syytä paniikkiin, mutta dieettiin kyllä. Onneksi laihdutusruoka maistuu neidille. (kaikki maistuu tälle neidille erinomaisen hyvin...) Tavoite on saada viisikymmentä grammaa pois ennen missikisoja. Spicyn tavoite on päästä kisakuntoon kesäksi, eli huomattavasti maltillisempi projekti.

Pennut olivat reippaita vaikka pistettiin, ei huutoa, eikä vastalauseita, vaan hienosti käyttäytyviä pieniä koiria joista voin olla ylpeä. Eläinklinikka MAi-Vet on meidän vakiopaikka, asiantuntemusta ja ystävällistä palvelua. Suosittelen! www.mai-vet.fi

Mico etsii vielä hyvää (näyttely-)kotia. Haluan antaa vähän "satikutia", eli puhua suuta puhtaaksi Micon asiassa... Tässä forumissa on sana vapaa - ainakin sille ainoalle jolla on puheoikeutta - eli minulle. Jos joku pyytää pentukuvia sähköpostissa ja minä kirjoitan pitkän ja informatiivisen kirjeen pennusta, rodusta, kasvatusperiaatteistani ym ym ym - niin eiköhän silloin kuulu vastata vaikka ei kiinnostaisikaan? Edes pari sanaa: "Kiitos ei!" Normaalit käyttäytymisnormit koskevat myös koirakauppaa!

Kaikille tiedoksi, chihuahua on vaikea rotu kasvattaa. En myy rakkaudella ja vaivalla kasvatettuja pentuja alennusmyynnillä, mieluummin pidän ne itse. Jos joku ostajaehdokas käyttäytyy yhtä kasvattajaa kohti huonosti, toiset saavat tiedon alta aikayksikön. Hyvä niin. Summa summarum, jos ei ole "saanut ostaa" pentua vaikka on jo kauan etsinyt kannattaa katsoa peiliin. Pennusta luopuminen on surutyötä, siksi yleenäs rempseä ja paksunahkainen ihminen loukkaantuu ilkeistä sanoista.

Kaupankäynnillä *) olen kyllä elättänyt perhettäni "pentuiästä" asti, olen tottunut sanasotaan ja ihmisten ajattelemattomuuteen, mutta kun kysymyksessä on pieni pehmeä pentu josta etsitään vikoja tinkimistä varten nousee karvat pystyyn... Mammasta tulee susi, ja susimammat puolustavat laumaansa!

Suuri osa kyselyistä ovat asiallisia, ja pentujen "ottovanhemmat" ovat ihania ihmisiä. Vähän kuin sukulaisia, mutta paljon fiksuimpia! Moni ystävä on tullut koiraharrastuksen mukaan, ja haluan että kasvattieni uudet omistajat tutustuvat edes pintapuolisesti toisiinsa. Chihuilu on mukavaa puuhaa yksin, mutta paljon antoisampaa kun ympäri on samanhenkisten ihmisten verkosto!

Kevytnaksuja ja hyvää mieltä sinulle, joka jaksoit lukea tähän asti! Rapsuta ystäväsi minulta!  :o)

 

 *) Asunnonvälittäjän arki on erilaisten ihmisten jatkuva kohtaaminen. Ihmiset vaihtavat asuntoa monista eri syistä. On iloisia ja ikäviä syitä kodinvaihtoon, onnellisuutta ja surua. Uskon, että olen vuosien varrella kehittänyt "tuntosarvet" ja jonkun asteen ihmistuntemus. Tiedän että ihminen voi käyttäytyä arvaamattomasti elämänkriisin aikana, stressi tekee että emme valitse sanoja. Kaikenlaista on nähty ja vielä enemmän on kuultu, saippuasarjan verran vähintään.

Vanhan välittäjän ammattisairaus on kylmyys ja kovuus, ns. sydämellä kypärä. Ihmisen psyyke toimii näin, se on suojamekanismi. Koirat ovat terapeuttisia olentoja; saavat nauramaan ja tuntemaan, pitävät kiinni maanläheisissä asioissa, herättävät kukonlaulun aikana ja pitävät muutenkin nuhteessa. Uskon että pysyn ihmisenä vaikka olisin välittäjänä vielä satavuotiaana - koirien ansiosta.

 

 

29.11.2010 (- 24 astetta) ILANA LÖYSI KODIN

Ilana on löytänyt kodin. Kaisa, tervetuloa mukaan tähän n.s. "mafian" iloiseen toimintaan!

Nyt on talvi! Aamulla - 24 astetta ja kaunis talvinen maisema. Pidän talvesta, vaikka lauma ei käy ulkona ja joudun siis siivoamaan normaalia enemmän. Sanomalehti on hyvä chi-vessa. Ulkoilu olisi yleisen siisteyden kannalta, myös erään paksun naisnelikön näkökulmalta katsottuna, hyödyllistä.

Spicy on Spicy, rouva rakastaa herkkuja... Gilda on tullut äitiinsä ja on nuoresta iästään huolimatta aika tukevassa kunnossa... Kaunis paksu turkki ja vyömäinen kuvio korostaa neidin muotoja. Minsalle on tullut painoa lisää raskauden jälkeen niin paljon että rotumääritelmä poxahtaa.

Ai kuka on neljäs? Minä. Ymmärrän koiria oikein hyvin, herkuttelu ON hyvää. Kävimme lauantaina kyläseuran joulujuhlassa, söimme ensimmäistä kertaa tänä vuonna kunnon jouluruokaa. Maatalousnaiset olivat hoitaneet juhlan järjestelyt hyvin. Oli tunnelmallinen ilta!

Sunnuntaina oli Miksun joukkueen futsalturnaus Ilmajoki-hallilla. On jännittävää seurata peliä. Illalla katselimme, koirat ja ihmiset yhdessä, Kuorosotaa. Äänestin Kuopion kuoroa. Tai Gildahan äänesti Maestron Sari-mammaa, koirat tapasivat roppikehässä Kuopion KV näyttelyssä. Meastro on urosmainen tumma komilus joka ilmeisesti jäi Gildan mieleen. Mamman mieleen jäi ohjelmasta söpö vaaleaverikkö Olli... "Take me back to paradise..."   X,D

 

23.11.2010 JEKKU JA JIMI (Isidor) MUUTTIVAT HELSINKIIN JA JACY ALAKERTAAN

Pojat muuttivat Helsinkiin. Jacy-tyttönen muutti Spicy-mamman kanssa alakertaan. Keittiö, joka on yläkerrassa ja toimii tilanteen mukaan synnytyslaitoksena / leikkikouluna / turvakotina, tuntuu yhtäkkiä tyhjältä koska siellä asuu enää neljä chihua.

Ivanja etsii vielä kotia. Ivanja on hieman haasteellinen persoona, osaavalle ihmiselle se Elämän Koira. Tein raskaan päätöksen, päätin sittenkin myydä Micon. Lisää tietoa myytävistä lapsukaisista soittamalla - varaudu "syvähaastatteluun"! Minulle on tärkeää että rakkaat pienokaiset pääsevät oikeisiin koteihin.

Ystäväni sanoilla, "joka sektorilla on turbulenssia" (kiitos lainauksesta Sinulle Mr X, pidän nokkelasta kielenkäytöstäsi). Talossa vallitsee KAAOS. Päätin vihdoinkin kymmenen vuoden asumisen jälkeen remontoida yläkerran vessoja "jouluksi". Tuleehan sitä joulua vielä ensi vuonna, mutta kun saan jotain päähäni niin olen kuin uhmaikäinen chihu, eli asiasta ei keskustella. Vessojen sisustustyyli on "Hollywood", toiseen tulee kehystetty juliste "Tuulen Viemää" ja toiseen "Gilda"!

Innostuin kesken kaiken myös lasikorujen teosta. Kävin muissa asioissa lasiliikkeessä ja näin kauniit kimaltelevat lasihelmet. Wau! Mamma myyty! Kuka on turhamainen!? Suosittelen verkkokauppaa www.lasipiha.fi ja tietysti käyntiä paikan päällä.

 

10.11.2010 AJATUKSIA LUMISATEEN JÄLKEEN

Joulu on taas, joulu on taas... Tai ainakin melkein. Tänä aamuna jouduin lapioimaan että pääsimme ulos!

Olen parantumaton jouluihminen ja nautin joka vuosi ensimmäisestä lumishow:sta! Nyt on hyvä aika suunnitella lahjoja Mikille ja koirille, mutta niitä ei saa vielä hankkia. Muuten käy niin kuin eilen kävi, kulutin aikaa Tokmaiinssa ennen kuin sain hakea Miksu kotiin diskosta (jep, tiistaina...) ja löysin hänelle mukavan kylpytakin. Takki ei vaan jäänyt odottamaan jouluaattoa, se oli jo illalla käytössä ja ilmeisesti pidetty.

Koirarintamalla uutta: Nuutti on löytänyt kodin Anne-Maj:n ja Annikan kotona Kotkassa. Paljon onnea teille uuden perheenjäsenen johdosta, ja tervetuloa mafiaan! Ilana on varattu Kaisalle Ouluun. Muutto marras-joulukuun vaihteessa.

 

 

jekku_spicy_jacy.jpg

Päätös pitää Jacy kotona vahvistuu päivä päivältä. Jacy muistuttaa iloisuudellaan Spicy-äitiä ja ulkonäkö miellyttää minua. Tyttö, sinä olet tähti!

Kuvassa Jean Marc, alias Jekku, Spicy ja Jacy - Little Miss Sunshine.

 

 

Och så samma på svenska!

 

 

 

 

 

 

4.11.2010  ILOUUTINEN KARVAKORVISTA - GLAD NYHET OM LURVIGA ÖRON

 

Micon korvat nousevat! mico_ja_lurpat.jpg

Huomasin tänä aamuna, että viimeisetkin karvaiset pentukorvat ovat pian "puolitangolla". Kaikilla muilla pennuilla on terhakkaat pystykorvat paitsi Micolla, mutta yön aikana on tapahtunut ihme. Pienenpienen poijjan suurensuuret korvat nousevat!

Mico, Miksun mukaan "kiltti pianonsoittajapoika", on ihmeellinen koiralapsi. Pöydällä seisominen onnistuu loistavasti, pienokainen seisoo kuin patsas ja näyttää hampaita mukisematta. Nimi ei totisesti miestä pahenna jos ei mies nimensä... Chimiwas Iwan Indomico on paitsi kaunis nimi myös sanaleikki. Iwan lausutaan "aivan" ja Indomico on latinaa ja tarkoittaa "kesyttämätön/villi". Mico on niin kaukana aivan villistä kuin hyvätapainen pianonsoittajapoika vain voi olla!

 

Micos öron reser sig upp!

Denna morgon märkte jag att även de sista lurviga valpöronen snart är på "halvstång". Alla andra valpar har fina resliga öron utom Mico, men inatt har ett litet under skett. Den lilla lilla pojkens stora stora öron hänger inte mer!

Mico, enligt Mikael en "snäll pojke som spelar piano", är ett ovanligt hundbarn. Han står som en staty på bordet och visar sina tänder utan groll. Lugnet själv att hantera, gör inte precis rättvisa för sitt namn. Chimiwas Iwan Indomico är ett vackert namn som desutom är en ordlek. Om man tar betydelserna från finskan och latinet så betyder namnet "helt vild/otämjd". Mico är så snäll och tam som en liten pianopojke kan vara!

 

 

 

elli_2.11.2010.jpg 

1.11.2010 LAHTI HALLOWEEN SHOW

Pennuille kylpyamme - iso CACIB-kippo

 

Viikonloppu meni taas reissun merkeissä, Miksu, Elli, Gilda ja mä kävimme hakemassa cacibin ja varasertin Lahdesta. Elli sijoittui paras narttu - kisassa toiseksi ja Gilda oli junnuluokassa toisena. Kaunisilmeinen juniorinarttu voitti.

Näyttelypaikka oli todella hyvä, ei ollut ahtaan tuntuista hallissa vaikka paikan päällä oli monta tuhatta koiraa ja käytännän järjestelyt olivat hyvin hoidetut. Palkinnot olivat hienoja ja voittajat saivat otse valita palkinnonsa, tai noh, voittajien ihmiset valitsivat tietysti. Yövyimme Cumuluksessa. Illalla kävimme Huviretkessä syömässä ja pitkän ajomatkan jälkeen uni maittoi. Kelloja voisi minun puolesta siirtää taaksepäin vaikka joka viikko, on se ylimääräinen tunti niin ihana asia ja sitäpaitsi se antaa ahneelle hotelliyöpylälle "bonusta"!

Mikael surffaili Koiranetissä kun odotimme ruokaa ja huomasi että pentujen tiedot ovat rekisteröityneet. Pennut ovat virallisestikin olemassa! :o)

 

 

 

Kaunis Elli: ERI VAK1 PN2 CACIB          

1.11.2010 UTSTÄLLNING I LAHTIS

 

Vi har varit ute på landsvägen igen, vi hämtade ett cacib och ett reservcertifikat från Lahtis. Elli var andra i bästa tik-klassen och Gilda tvåa bland juniortikarna. En juniortik med mycket fina ansiktsdrag vann.

Utställningsplatsen var bra, alla praktiska arrangemang gick smärtfrott. Priserna var fina. Vi bodde på hotell Cumulus, åt och sov gott. Man får liksom lite gratissömn den natten klockorna ställs bakåt!

Mikael surfade på Kennelklubbens hemsidor när vi väntade på maten. Nutudens ungdom och nätberoende... Valparnas uppgifter har blivit registrerade, så nu finns de små till, riktigt på riktigt! :o)

 

Chimiwas Gilda Grace ERI JUK2 VASERT

Chimiwas Belle Blanche ERI VAK1 PN2 CACIB

 

25.10.2010  NÄYTTELYKUULUMISIA SEINÄJOELTA 

Eilen oli Seinäjoella KV näyttely. Antoisa päivä hyvässä seurassa, äänekäs remulaumamme menestyi yli odotusten! Tuomari oli tarkka mutta linja piti. Hän käsitteli koiria hienosti. Olen erityisen iloinen siitä että Nando (jolle alkukesänä sattui ikävä putoaminen tuomaripöydältä) sai tältä tuomarilta runsaasti huomiota ja hyviä kokemuksia. Golda oli paikalla mutta ei-enää-niin-pikku Helmut joutui -hmmm- "lääketieteellisistä" syistä olemaan poissa. Golda on kehittynyt reippaaksi esintyjäksi.

Cara on nykyään näyttävä pikku "tiikeri", joka esiintyi iloisesti ja kantaa häntänsä hyvin! Unohdan aina että Cara on puoleksi minun, tämä villi ja menevä pikkutiikeri on niin Niinan näköinen koira...

Sain esittää avoimen luokan uroksen, Joonatanin, joka on liian fiksu herrasmies innostumaan liika näyttelytouhusta. En tiedä tuliko esittämisestäni mitään, mutta riistanvärinen komilus tykästyi Caraan ja se oli söpöä katseltavaa. Jos handlausapuni kelpaa autan mielelläni, on kehän kiertäminen tällaiselle linssiluteelle niin mukavaa ja sehän on jopa liikuntaa!

Miksu esitti Tessaa ja luokkavoittohan siitä tuli. On hienoa katsella kuinka taitava jälkikasvuni on! Gildakin voitti luokkansa mutta Elli oli omassa luokassaan jumbo. Elli on loistava kilpakumppani, hän haluaa voittaa ja haluaa olla hieno omalla valloittavan huolimattomalla tavallaan. Niin sanottu jumbosija kahdesta ei tuntunut pahalta, sillä kaunis Sabrina-vastustaja oli yksinkertaisesti parempi eilen. Sabrina on jo kansainvälinen muotovalio. Tämä tarkoittaa että kansainvälinen sertti siirtyy Ellille.

Sokerina pohjana esitimme kasvattajaluokan, olimme roppeja (= rodun ainut, eli paras, jee!) ja pääsimme kiertämään Best In Show-kehää. Villi kiilto tuli silmiin kun näimme BIS-pokaalin. Jos sellaisen joskus saa niin sille löytyy kyllä käyttöä: boolikulhona ja chihujen kylpyammeena!

 

25.10.2010 UTSTÄLLNINGSNYHETER

Det var internationell hundutställning i Seinäjoki igår, en trevlig dag i gott sällskap. Domaren var noggrann men hans linje höll. Han behandlade hundarna väl. Resultaten nedan:

 

Remulauman tulokset:

Busflockens resultat:

Chimiwas Helmut Holden (Helmut) -

Chimiwas Gideon Grafton (Nando) H

Chimiwas Florence (Cara) EH JUK3

Chimiwas Golda Godivia (Golda) EH JUK2

Chimiwas Gilda Grace (Gilda) ERI JUK1 PN-3 SERT

Chimane´s Contessa Chimiwa (Tessa) EH NUK1

Chimiwas Belle Blanche ERI VAK2 PN-2 VARACACIB

Remuryhmä, alias kennel Chimiwas (Cara, Golda, Gilda, Elli) ROP-kasvattajaryhmä (yllä mainitussa kovassa kilpailussa) KP.

 

Olen iloinen upeasta näyttelypäivästä ja heittäydyn filosofiksi; mietin miksi koiranäyttelyt on niin suosittu harrastus... Salaisuus piilee varmaan siinä, että niin moni voi kokea voittamisen riemun. Lisäksi on "me" ja "ne", mutta koko juttu on loppujen lopuksi hyvin harmiton show jota ei pidä ottaa liian vakavasti.

Koira on sama riippumatta siitä mitä mieltä tuomari saattoi olla sen ulkomuodosta tänään tai viime viikkona. Se on palkinnosta huolimatta maailman paras ja uskollisin ystävä. Se ei petä, se ei jätä, se on elinikäinen ystävä. Och samma på svenska... :o)

 

 

11.10.2010 CHIHUJEN "SUKUJUHLA"  -  CHIHUSARNAS "SLÄKTMÖTE"

Lauantaina oli chihuahuojen erikoisnäyttely Pertunmaalla. Siellä oli "kaikki". Tunnelma oli kuin onnistuneessa sukujuhlassa. (Onnistunut sukujuhula on merän markilla Pohojammaalla sellane, missä ei ole suurempia tappeluita, kukaan ei pahemmin oksenna, eikä kukaan tule edes hieman raskaaksi...) Matkakin sujui ilman suurempia kommervenkkeja tai eksymisiä. Mutta sano mikä matka sujuu ilmanerkkari_mkki.jpg U-käänöstä!? Ajoin pois ABC:n pihalta - tankkaamatta!

Mökki oli tasokas, vain pari kilometrin ajomatkan päästä näyttelypaikasta, ja tortillaillallinen keskiyön jälkeen oli hyvä idea. 

Näyttelypaikka oli valoisa ja siisti, paikalla oli kuulemma 195 chihuahuaa! Cara EH, Gilda ERI, Golda EH, Tessa ERI NUK4, Elli ERI VAK2. Chimiwas-kasvattajaluokka sai kirkkaan "pronssimitalin" tai jumbosijoituksen, mutta saimme kuitenkin kunniapalkinnon ja meidän pinnat nousi Vuoden pitkäkarvaisten kasvattaja - kisassa.

Kiitos Tiinalle Ellin esittämisestä, Niinalle Caran esittämisestä ja erkkari_karhu.jpgSusanille Goldan esittämisestä!

Miksu oli tässä kisassa loikannut, sillä hän ja Tessa osallistuivat kennel Chimane´s -ryhmässä ja nappasi "hopeamitalin" kirjaimellisesti mammansa nenän edestä!

Kotimatka tuntui luhyemmältä kuin menomatka, ehkä siksi että saimme ajaa osan valoisan aikana. Kotona kaikki hyvin, kiitos taas ihanalle "hoitotädille"!  Jenni, teit matkamme mahdolliseksi katsomalla remulauman ja piraijaparven perään! On hienoa kun voi luottaa siihen että kotiin jäävät koirat ovat hyvissä käsissä.

Sunnuntaina saimme olla mukana kun Jenni haki Gizmo-vauvansa. Gizmo on saksanpaimenkoiranpentu, aivan vastustamaton veijari! :o)

 

 ...och på svenska...erkkari_gilda-peto.jpg

Det var chihuahua-specialutställning i lördags i Pertunmaa. "Alla" var där och stämningen var som på en lyckad släktträff. Resan gick utan större missöden, men säg den resa som går utan U-sväng!? Jag körde bort från ABC utan att ha tankat! Vår stuga var fin och den låg nära utställningsplatsen. Våra hundar klarade sig rätt bra i hård konkurrens, jag hörde att det var 195 chihusar på plats!

På söndag fick vi vara med när Jenni, hundarnas "dagmamma", hämtade sin underbara schäfervalp Gizmo. Gissa vem som har valpfeber?

 

 

 

Goldalla on asiaa!

 

 

erkkari_edi.jpg

 

 

 

Kuvan komea chihu-herra on Edi, Namkliv Mr Snow Flake

Spicyn "poikaystävä", mm Ellin, Gildan ja Goldan isä

 

 

 

 

 erkkari_edi_2.jpg

 

 

Tämäkin komílus on Edi, Rossovan Emporio

Minsan "poikaystävä", IIkkosten ylpeä isä

 

 

 

 

 

 

 

27.9.2010  POIKAPENNUILLA ON KODIT - POJKVALPARNA HAR HITTAT HEM

Olen onnellinen, kaikilla pikkupojilla on kodit jo tiedossa!  Tervetuloa laumaan, Jukka ja Martta!

Odotamme nyt rauhassa että pikkuiset kasvavat, he muuttavat sitten kun aika on kypsä. Eli muutto tapahtuu vasta sen jälkeen kun naksujen syönti sujuu kuin vanhoilta tekijöiltä ja emot kaipaavat omaa aikaa. Tyttöpennut ovat vielä vapaita.

Viikonloppu meni muuten flunssan merkeissä. Lauantiana tein katoamistempun ja pysyttelin kotosalla, visusti peiton alla. Patjalla keittiön lattialla, hyvä kirja kädessä... Halusin olla samassa huoneessa pentujen ja emojen kanssa. Muistan samaa Mikaelin vauva-ajalta; "Hengittääkö hän varmasti!?" Kuka on kanaemo, kot kot?  :-)

 

Jag är lycklig över att småpojkarna har hittat hem, och önskar Jukka och Martta välkomna i flocken!

Vi ska nu vänta i lugn och ro på att de små växer, de flyttar när tiden är mogen. Det betyder att de flyttar när de äter torrfoder och mammorna vill ha egen tid. Små flickorna är ännu lediga.

Veckoslutet gick för övrigt i förkylningens tecken. Jag tillbringade hela lördagen hemma, under täcket, på en madrass i köket med en bra bok. Jag ville vara nära valparna och mödrarna. Minns samma fenomen från tiden när Mikael var baby; "Andas han verkligen!?"  Vem är hönsmamma? :-)

 

 

21.9.2010

Thank you, David for the beautiful pictures!

 

 

20.9.2010

PERÄKÄRRY TULI TALOON JA BLONDI LISÄSI PENTUKUVIA

Olen ison perkäkärryn tuore ja onnellinen omistaja, kuntopyörä lähti vaihdossa. Mummulle ja Muffalle kiitos "kaupasta" ja vierailusta, oli mukava päivä! Valokuvasimme pikkupentuja, alla session sato.

Nu är jag färsk och lycklig ägare till en stor släpvagn, motionscykeln är bortbytt. Tack Mommo och Moffa för "byteshandeln" och besöket, vi hade en trevlig dag! Vi fotograferade valparna, här nedan kommer bilderna.

 

 ---   ---   ---

 

Minsa + Edi =

 

Chimiwas Isidor

isidor_20.9.jpg

 

Iso poika jo, kotona ruoka-aikana!

Stora pojken, hemma vid matdags!

pitkäkarvainen

långhårig

 Isidor muuttaa Helsinkiin.

 Isidor flyttar till Helsingfors.

 

 

 

micon_masu.jpg

Chimiwas Iwan Indomico

"Iwan kesyttämätön"

"Iwan den otämjde"

 pk/lh

Mico jää asumaan maalle.

Mico stannar på landet.

 

 

masu_ilena.jpg 

Chimiwas Ilana Imprima

 

lyhytkarvainen

korthårig

 

Isosisko, pentueen ensimmäinen. Etsii kotia!

Storasyster, valpkullens första. Söker ett hem!

 

 

 

 masu_ivanja.jpg

Chimiwas Ivanja Iberica

 

lyhytkarvainen

korthårig

 

Pikkusisko, söpöyden huippu. Etsii kotia!

Lillasyster, söt som socker. Söker ett hem!

 

 

 

 

Spicy + Roni =

 

Chimiwas Jean Marcmasu_j-m.jpg

 

Isi-Ronin poika, kiiltävän sinimusta komea poika, oikea hurmuri... Muuttaa "Stadiin".

Snygge Roni-pappa upp i dagen är blåsvarte J-M!

Flyttar till "Stadin"

 

 

 

 

 

Chimiwas Jacy Jacobinejacobine_20.9.jpg

 

"Mun masua et kuvaa!"

Pikku "Jacy-Spicyntytär" on varattuna Miksulle.

 

"MIN mage fotograferar du inte!"

Lilla "Jacy-Spicysdotter" är reserverad åt Mikael.

 

 

   - - -   - - -   - - -

OSTETAAN: Tukeva, turvallinen koiratarha, mielellään katollinen.

KÖPES: En stadig, trygg hundgård, helst med tak.  

   - - -   - - -   - - -

 

16.9.2010

Pennut ovat nyt viikon vanhoja, painoa on tullut lisää hurrrrjan paljon ja emot ovat piristyneet ja nekin pulskistuneet.

Meillä on aikamoinen sirkus, Lila ja Elli aloittivat juoksut ja pojat muuttivat talon toiseen päähän. Kamulla on tällä hetkellä kaksi tunnetilaa; nälkäinen ja rakastunut. Jos kaveri ei nuku tai syö hän signaloi rakkautta. Hau hau, viik viik... Onneksi tilanne menee ohi.

Valparna är en vecka gamla, de har blivit tjockare och sötare. Även mammorna har piggnat till och blivit rundare.

Det är cirkus hos oss för tillfället, Lila och Elli började löpa och pojkarna flyttade till husets andra gavel. Kamu har för närvarande två känslotillstånd, hungrig och kär. Om han inte sover eller äter så signalerar han kärlek, vuff vuff, iik iik... Som tur är så går det här över i sinom tid. 

 

13.9.2010

Rauhallinen viikonvaihde takana. Kävin maalaismarkkinoilla lauantaina, siellä myytiin kunnon klimppisoppaa. Maistui taivaalliselta lahduttajalle, - 3 kg. Gilda oli mukana punaisessa syystakissaan. Innostuin koirien vaatteista niin että aloitin kukallisen keinomokkatakin ompelua. Tai noh, leikkasin kankaat, ompelen sitten joskus.

VINKKI: Mustissa & Mirrissä on inventaariomyynti. Ostin Hurtan fleece-puvun kympillä ja mustan strassipaidan. Tarpeellista, totta kai...

Ett lugnt veckoslut. Det var skördemarknad på lördag och man fick köpa klimpsoppa. Guddomligt gott för bantaren, - 3 kg. Gilda var med i sin röda höstjacka, och föremål för mycken beundran. Jag fick inspiration att göra hundkläder, nåja, åtminstone så klippte jag till bitarna för en jacka i blommig konstmocka. Få se om/när den blir sydd...

TIPS: Det är inventarieförsäljning i Musti & Mirri. Jag inhandlade en Hurtta fleece-dräkt för en tia och en svart blus med strassdekor. Oumbärligt...

 

10.9.2010

Lisää pentuja! - Mera valpar!chimiwas_jean_marc.jpg

Yhdistelmästä Spicy ja Starship´s Ronaldo syntyi eilen aamulla, auringonnousun aikana, kaksi pentua; ruskea tyttö ja musta poika. Spicy oli hyvin omatoiminen ja nopea tässä hommassa, mammalle jäi vain tehtäväksi laskea ja punnita lapset. Pienokaiset ottivat nimensä heti, poika on selvästi Jean-Marc ja tyttö on Jacobine. Olemme kaikki helpottuneita ja onnellisia, odotan kovasti tulevaa viikonvaihdetta. Aion viettää sitä pentuaitauksessa ja laitan puhelimen äänettömälle.chimiwas_jacobina.jpg

Spicys och Ronis tvillingar föddes igår vid tiden för soluppgången. En mycket söt brun flicka och en glänsande blåsvart pojke. Allt gick bra, Spicy skötte det hela utan att jag behövde göra annat än att väga och räkna barnen. Vi är lyckliga och lättade över att valpandet är över för denna gång. Nu ska vi njuta av lugnet hemma inkommande veckoslut, lyssna på valparnas små ljud och bara beundra. En liten valp är ett stort underverk!

 spicy_jacobina_ja_jm.jpg

 

Spicy, onnellinen Äiti

Spicy, lycklig Mor

 

9.9.2010

Chimiwas Jean Marc

Chimiwas Jacobine

 

Ruskea "hiirulainen" on Jacy-tyttö ja musta "hiirulainen" on Jokke -poika. Karvanlaadusta ei ole vielä tietoa mutta veikkaan että lyhytkarvaisia.

Puruluusta vetoa!

 

Den bruna lilla "musungen" är flickan Jacy on den svarta "musungen" är Jokke. Det är för tidigt att uttala sig om hårlaget, men jag gissar på korthåriga.

Vi slår vad om ett tuggben!

 

 

8.9.2010minsa_ja_vauvat.jpg

Meillä on pentuja! - Vi har valpar!

Yhdistelmästä Misty Meadow´s New York Minute (kotona Minsa vaan) ja Rossovan Emporio (tuttavien kesken Edi) syntyi eilen kaksi tyttöä ja kaksi poikaa. Äiti voi hyvin ja hoitaa pienokaisia rakkaudella.

Mietin kovasti, mitä pienokaisille nimiksi? Tämä on I-pentue. I on vaikea kirjain.

Minsa fick igår fyra vackra valpar, två flickor och två pojkar. Jag funderar nu på passliga namn. De ska börja på bokstaven I. Båda föräldrarna har fina stamtavlor, jag väntar mig mycket av dessa valpar. Utställningsintresserade hem kommer att sökas i sinom tid, men först ska de små få växa i lugn och ro.

 

 

Följa John!iikkoset.jpg

Bruna stora pojken till vänster heter nog Isidor, följande pojke Ior, flickan Ivanja och längst till höger flickan Ilana. Namnen kan ändras lite ännu, de ska vara ovanliga men ordentliga namn och de ska ha betydelse som passar för just rätt valp tycker jag.

Ruskea iso poika vasemmalla saa todennäköisesti nimen Isidor, seuraava poika on Ior, tyttö Ivanja ja tyttö Ilana. Minun mielestä nimien pitää olla epätavallisia, mutta kunnon nimiä ja niissä on oltava merkitys joka sopii juuri oikealle pennulle.

Miksi epätavallisia? Noh, olipa kerran Tapsa-kissa. Naapurissa asui Tapio-niminen isäntä. Yhtenä kauniina iltana seisoin yöpaidassa portailla ja kutsuin Tapsaa (kissaa siis) kun naapuri käveli ohi koiransa kanssa... Tutustuin naapurisetään, pokka petti ja kotona syttyi sota! Jatkossa kutsuin kissaa "ksss ksss ksss"

- - -

Kävimme sunnuntaina pikaisesti Tampereella kehässä. Sanon vain että annoin näyttelyn järjestäjille palautetta tuomarin työskentelystä. "Maassa maan tavalla"

Gilda ERI JUK3, Elli EH VAK1.

Vi var på utställning i Tammerfors i söndags. Jag har min bestämda åsikt om domarens arbete, och gav respons till utställningsarrangörerna.

 

 

30.8.2010

Viikonvaihde oli i-h-a-n-a!

Lämmin kiitos Davidille! Valokuvauspäivä onnistui yli odotusten ja kaikilla oli hauskaa. The "Godmother" wants to thank you for wisiting my home - the place where chihumafiosos meet. ;o)

Lauantaina leikin talonmiestä. Lämmitys päälle, ilma pattereista ja pannuhuonehälytykset pois päivänjärjestyksestä... Vanhan koulurakennuksen lämmityskattila ajattelee itsenäisesti ja kiertovesijärjestelmä ei aina tottele käskyjä. Minä pärjäisin vielä ilman lämmitystä, villasukat on keksitty, mutta muu sakki ja varsinkin tulevat pikkuiset tarvitsevat lämpöä.

Kuvittelin että koirat, jotka asuvat maalla ja ulkoilevat säällä kuin säällä, kestäisivät kurakeliä. Olin väärässä. Elli heittäytyi prinsessaksi Kaivopuiston kehässä, ja prinsessahan ei kävele kosteassa ruohossa. Kun Elli on pahalla päällä Elli on todella pahalla päällä. Pronssisija kolmen valionartun luokassa tuli ilman kilpailun yritystäkään!

Gilda ja Golda tekivät kiltisti parhaansa junnuluokassa. Tytöt sijoittuivat 5. ja 6. sijoille. Matka oli varsinkin moottoritiellä vauhdikas ja seura oli hyvä. Susanille kiitos matkaseurasta ja party-eläimistä! Party animals ovat vaahtokarkkeja, muille tiedoksi. Blondit pitävät samppanjasta ja vaahtokarkeista!

Mietin miksi emme menesty Helsingissä? Kova kilpailu, hienot koirat, kokeneet handlerit, pitkä ajomatka ja väsymys? Kyllä kyllä, mutta kehä on kehä paikasta riippumatta, koirat ovat samoja ja on faktaa että Elli ei ole koskaan ollut parhaimmillaan pitkillä matkoilla tai isoissa kansainvälisissä näyttelyissä.

Toiminko handlerina eri tavalla kun näyttelypaikka on jossain korvessa? Onko minulla enemmän itseluottamusta jumalan selän takana? Tartutanko koiriin epävarmuutta "hienoissa" paikoissa? Hmmm... Asia ei jää tähän. Treeni, itsetuntemus ja videokamera peliin, stadi kuuluu mafialle! Aill pii päk!

 

25.8.2010

Kävimme eilen eläinlääkäritarkastuksessa ja ilokseni voin kertoa seuraavaa:

- Gildan polvet ovat terveet, "puhalsimme nollat" eli tulos on puhdas 0/0

- Minsa odottaa chi-vauvoja, I-pentue

- Spicy odottaa chi-vauvoja, J-pentue

Yhdistelmät ovat mielestäni loistavia, odotan innolla ensi kesän pikku kehäkettuja! Olin ihan näkevinäni ultralaitteen ruudusta tulevia ROP-voittajia. ;-)

Pentuja on jo kysytty, mutta en ota vielä varauksia vastaan. Nyt odotamme rauhassa. Syntymä on aina suuri ihme, hiljentymisen hetki.

 

23.8.2010

Syksy on tullut, siivous- ja sisustusvimma iski. Piti saada kenkälipastoja (omistan enemmän kuin yksi pari...) IKEA:lta, siellä tuhlasin aikaa ja rahaa. IKEA oli elämys ensikertalaiselle. Kotiuduin keskiyön aikana "palapelit" mukana. En ole niin varma säästöistä, aika on rahaa, mutta kivaa oli. "Lycka är att göra ett fynd!"

Lyhyen, mutta tehokkaasti nukutun, yön jälkeen nokka kohti Teuvan ryhmänäyttelyä. En kehtaa enää kirjoittaa tyttöjen tuplavoitoista mitään, sillä se oli alunperin tarkoitettu vitsiksi. Elli oli paras narttu ja rodun paras, Gilda toiseksi paras ja sai viidennen sertin. Joku kerää postimerkkejä, Gilda kerää serttejä! ;o)

Tessa sai EH:n, mutta esiintyi upeasti hyvän handlerinsa ansiosta! Hyvä Mikki!

Nando edusti mafiaa Kouvola-Heinola-akselilla. Tsemppiä, Marika!

Teuvan näyttely pidettiin koulun pihalla. Kadun toisella puolella on vanha raunoikirkko, jossa pari vihittiin avioliittoon näyttelyn aikana. Oli tunnelmallista odottaa ryhmäkilpailuja kun häämusiikki soi. Hääautona kuorma-auto, ja tölkit kipattiin kadulle ennen lähtöä! Hetkeksi kävi mielessä, että olisinko mahdollisesti onnellisempi siellä aidan toisella puolella, alttarilla...? Onneksi mielenhäiriö oli vain hetkellinen, olen onnellisempi "aidan tällä puolella".

Miksi koira on parempi kuin mies? Molemmat haukkuvat ja heiluttavat häntää, mutta koira nauttii uusien temppujen oppimisesta!

 

18.8.2010

NUUTTISKOOPPI Y.M.

Pikku leijona Nuutti on saanut henkilökoh... eiku chihukohtaisen horoskooppin! Luonnepuoli pätee varmaan aika hyvin koko pentueelle, koska ovat syntyneitä samana päivänä! Kaunis kiitos Mira, oli mukavaa luettavaa! :o)

Viime kesän pennut ovat nyt vuoden ikäisiä. Olisin iloinen, jos "ottovanhemmat" veisi pikkuisia polvitarkastukseen. Polvitarkastus on koiralle täysin kivuton ja kasvattajalle arvokas apu tulevissa jalostusvalinnoissa. Sen voi suorittaa muun toimeenpiteen, esim rokotuksen, yhteydessä jolloin se ei edes maksa "hunajaa".

Minsan massu on jo aika pyöreä, kaikki on mennyt hyvin tähän asti ja jos odotus jatkuu samassa mallissa meille tulee taas chi-vauvoja syyskuun alussa!

Muistakaa valokuvauspäivä 27.8, vielä mahtuu mukaan!

 

 

9.8.2010

Jos hikoilemalla laihtuu, olen pian missimitoissa... Osallistuimme Sawo Show:hun Kuopiossa, joka on todella suuri koiratapahtuma. Kolme kansainvälistä näyttelyä saman viikonlopun aikana, ja lämpötila oli n 30 astetta kaikkina päivinä.

Tapahtuma herätti minussa ristiriitaisia tunteita. Aina välillä kuulutettiin autoissa jätetyistä koirista. Koira kärsii kuumuudessa enemmän kuin ihminen. Kuka voi olla niin tyhmä/välinpitämätön/julma että jättää ystävänsä kuumaan autoon helteellä!? Mitä koira ja koiranäyttely merkitsee ihmiselle joka tekee sellaista? Meille meni kehässä aika hyvin, mutta en juurikaan pystynyt iloitsemaan siitä. Ajatukset kiersivät ympyrää, palasivat uudelleen ja uudelleen tähän asiaan.

Haluat ehkä tietää miten matka meni ja kuinka tytöt pärjäsivät kehässä?

Gilda sai ERI:n ja voitti junnuluokan perjantaina, mutta ei sijoittunut paras narttu-luokassa. Elli sai myös ERI:n ilman sijoitusta valionarttujen neljän parhaan joukossa. Perjantaina järjestettiin myös epävirallinen Royal Canin ROP-juniori kisa johon Gilda olisi saanut osallistua, mutta pikkuinen oli niin väsynyt että en halunnut enää rasittaa häntä.

Asuimme retkeilijämökissä rauhallisella paikalla, järvi oli ihan rannassa ja kukaan (paitsi tietysti puhelias Elli) ei pahemmin metelöinyt. Mökki oli viileä ja hiljainen, edullisen yöpymispaikan nimi on U H Ranta ja se sijaitsee Tervolla 65 km Kuopiosta. Tutustuimme Tervon iltatoriin ja virvelöimme.

Lauantaina olisin halunnut jättää koko homma väliin; Ilma oli kuin leivänpaahtimessä ja näyttelymenestys meni "kuin lehmän häntä". (Gilda, ERI JUK 2, ja Elli EH VAK4) Illalla kävimme Tiinan ja Niinan kanssa syömässä paremmin kuin hyvin ja tutustuimme Kuopion taidetorin houkutuksiin. Oli mukava ilta!

Sunnuntai-aamuna olisin halunnut lähteä ajamaan kohti Pohjanmaata, mutta Miksu oli fiksu ja halusi jäädä. Jos kerran on ilmoittanut kolmeen päivään niin silloin myös kilpaillaan kolmena päivänä, sanoi järkevä lapseni ja niin teimme - periksi ei kuulemma anneta! :o)

Sunnuntai olikin paras päivä. Ei enää niin kuumaa, pikku tuuli kävi ja meillä oli tarpeeksi paljon kylmäkalleja mukana viilentämään sekä koiria että ihmisiä.

Gilda: ERI JUK1 PN1 VSP SERTkurkistus_tuomaritelttaan_kuopio.jpg

Elli: ERI VAK1 PN2 CACIB

Tuplavoitto!

Ajattele, pikku Gilda voitti iloisesti häntä heiluen kaikki valionartut ja nappasi jo neljännen sertin! CACIB, eli kansainvälinen sertti, ei jaeta junioreille vaan se meni seuraavalle - siis Ellille!

Tyttöjen saavutukset tuntuvat työvoitoilta. Saimme taas palkintokaapin täytettä ja runsaasti uutta kilpailuintoa. Viikonloppu oli sittenkin aika hyvä!

Tässä kurkistus tuomaritelttaan, australialaisen tuomarin ohi ja kas, kuka siellä, hieman vinona! Down under?

 

elli_ja_gilda_nukkuvat_kuopio.jpg

 

 

Tässä vähän erilainen näyttelykuva.

Tytöt nukkuvat teltan varjossa, peittojen ja kylmäkallejen päällä, kunnes on aikaa mennä kehään.

 

 

 

 

 

gilda_kuopio_3.jpg

Tässä kuvassa samasta näyttelystä chihuahua on vaihteeksi pöydän alla.

"Rapsuta mua, niin poseeraan!"

 

Olen onnellinen Gildan värityksestä...

 

... vasemmalta ja...

 

 

 

 

gilda_kuopio_4.jpg

... oikealta!   :o)

 

"Missä mun nami?"

 

 

 

 

 

 

 

3.8.2010

Pösö huoltoon ja Minsa ultraan.

Tässä vaiheessa kerron vain että näin jotain söpöä, joka ei liity autohuoltoon...  ;o)

 

2.8.2010

Elokuu ja sienet mielessä, ei vielä metsässä... Ajattelin harjoitella sienten etsintä koirien kanssa. Ehkä onnistuu, ehkä ei - aika näyttää mitä kori täyttää! (pävän Runeberg)

Mahtava viikonvaihde, lauantaina leikin keittiöapulaista ystäväni Pirjon juhlassa ja sunnuntaina leikin Menestyvää Kasvattajaa Seinäjoen ryhmänäyttelyssä. Elli oli rodun paras ja Golda sai ekan sertin! Onnea, Susan!

Muillekin "mafialaisille" meni hyvin. Juhlimme näyttävästi kuohuviinillä, josta toki puuttui kippurahäntä, mutta tunnelma ei ole hännästä kiinni!

Esitimme ensimmäistä kertaa kasvattajaluokkaa. Kiitos Niina, Susan ja Miksu! Ryhmä ei ole kovin tasatyyppinen, mutta se on tällä hetkellä paras mahdollinen. Itse asiassa myös ainut mahdollinen... Kaikki ovat reippaita, kunnon koiria - se on pääasia. Kunniapalkinto asiantuntevalta tuomarilta lämmittää sydäntä.

Kiitos myös Tiinalle, joka esitti Ellin paras narttu-luokassa ja voitti sen!

Kasvattajaluokka oli jännittävä kokemus ensikertalaiselle. Ryhmämme on nuorekas, riehukas ja äänekäs. Meitä kyllä huomattiin esiarvostelukehässä kun roturasistiset tytöt haukkuivat kimeillä ääneillä isoja koiria. Ryhmän iskulause voisi olla: "Chihu kuuluu ja erottuu!"

Turistikoirina pikkupoika Helmut ja pitkäpoika Franklin, näyttely oli kuin sukukokous!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

CHIHUAHUA PHOTO PARTY 27.8.2010

Järjestän perjantaina 27.8.2010 chihujen valokuvaustapaamisen kotonani Saveenkylässä. David Dalton on vahvistanut tulonsa. Tapahtuma saa oman välilehden ja otan vastaan ilmoittautumisia. Muutkin koirat ovat tervetulleita! Mahtava tilaisuus valokuvauttaa koiransa tai perheensa edullisesti vanhan koulun miljössä, carpe diem ystävät!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

26.7.2010

Kamu & co ovat julkkiksia!

Ilkassa juttu koirien salakuljetuksesta ja meidän mielipiteitä kysyttiin. Arvaat varmaan mitä mieltä olemme asiasta, mutta jos uteliaisuus iskee - hanki päivän Ilkka!  ;o)

 

20.7.2010

Pelin henki on että aina ei voi voittaa. Ei edes joka kerta... Elli ei sijoittunut Piteåssa, mutta reissu oli kauniisti sanottuna vaiherikas:

1. RG-linen palju oli rikki, jouduimme ajamaan rapakon ympäri sekä meno- että tulomatkalla.

2. Elli ja minä nukuimme kuumuuden takia motellin lattialla. Liikkuminen oli sen yön jälkeen haasteellista...

3. Menimme väärälle näyttelypaikalle. En voinut kuvitellakaan että oli kaksi koiranäyttelyä samana päivänä samalla paikkakunnalla, seurasin kyltit - ja halleluja; väärä paikka!

Saimme ansaitsemamme tuomarikritiikin, ei edes "sertifikaatin arvoinen" mikä Ruotsissa vastaa "erinomainen" laatuarvostelussa. Olimme varmaan säälittävä näky kehässä, mamma ei pystynyt kävelemään ja Elli ei viitsinyt!

Tämän suorituksen jälkeen lähdimme takaisin kotimaahan, hännät tiukasti koipien välissä... Yövymme Kemissä pienessä mökkikylässä, missä järjestetään ryhmille kaikenlaisia elämysretkejä ja safareja. Olimme ainoat vieraat ja saimme nauttia rauhasta ja luonnosta. Paikan isännällä on komea länsisiperian laika. Elli olisi kovasti halunnut tutustua isoon urokseen, mutta sitä iloa en neidille uskaltanut suoda.

Kotona kaikki oli hyvin, kiitos ihanille "hoitotädeille"!  :o)

 

13.7.2010

Numerolappu tuli, Elli kilpailee numerolla 871 Piteåssa! Odotamme kovasti tätä reissua, joka on näyttelyssäkäynnin lisäksi perheemme miniloma.

Ruotsin chihuahua-foorumilla julkaistaan ennen näyttelyä osallistujaluettelo. Kehään on tulossa paljon koiria. Suuri osa on minulle tuntemattomia, mutta osan tiedän ja ne ovat todella kauniita. Tulossa on siis kunnon kilpailu!

Mietin että kasvattajien välinen yhteistyö rapakon yli olisi jalostuksen kannalta arvokas asia. Hmmm...

 

7.7.2010

Aamukahdeksalta eläinlääkärikäynti. Elli otti "kiltisti" heisimatopillerin ja sai merkinnän passiin. Toivottavasti matka toteutuu. Tuli nimittäin mutkia matkaan. :(

Ihmettelen 4H-järjestön dogsitteri-taksoja ja periaatteita. On halvempaa viedä koko lauma koirahotelliin kuin kutsua sitteri kotiin! Rahasta ei ole kysymys, vaan periaatteesta. Vain paras on tarpeeksi hyvä koirille, mutta silti... Se siitä. Risut kolmannelle sektorille ja ruusut yrittäjille.

Ilouutinen Minsan rakkauselämästä; kävimme eilen treffeillä ja kaikki sujui hyvin. Komea lyhytkarvainen uros hoiti homman hienosti, Minsa ihastui ja oli loppuillan onnellisen oloinen. Jos kaikki menee hyvin meille tulee chi-vauvoja!  Lisää tästä asiasta myöhemmin. :)

 

5.7.2010

Cindi muuttaa tänään. Tervetuloa laumaan, Anu!

Loistava näyttelyreissu Poriin! Gilda oli toiseksi paras narttu ja sai kolmannen sertin! Elli oli pykälä alempana, PN 3, ja sai varacacibin. Spicy ja Nando voittivat komeasti luokkaansa. Bra gjort, Marika! :o)

Kuuma viikonloppu, sukelsin heti kahluualtaaseen kun tulin kotiin, ja siellä kelluin sitten lähes koko sunnuntaikin! Kyllä uni sitten maittoi...

 

30.6.2010

Ihana laiskotteluloma hyvässä seurassa takana, mutta paljon on tapahtunut koirarintamalla.

Helmut ja Nuutti löysivät kodit. Olen niin onnellinen poikien puolesta!

Olemme taas seikkailleet pitkin maanteitä, Pieksämän ryhmänäyttelyn merkeissä. Lähtö viivästyi ja ajo oli minuuttipeli ilman taukoja, mutta pääsimme perille ja Elli oli ROP! Kotimatka oli huomattavasti mukavampi. On helppo hymyillä kun takana on kolmen näyttelyn ROP-putki! Putki katkeaa varmaan lauantaina Porissa, tiedän että sinne on tulossa paljon kauniita koiria, mutta mehän taistelemme! Paras koira voittakoon! ;o)

 

14.6.2010

Gilda ei ole enää vauva. Neiti on siirtynyt pentuluokasta junoiriluokkaan. Siirto tapahtui näyttävästi, sillä pikkuinen sai sertit viikonlopun molempina päivinä ja oli rodun paras Haapajärvellä sunnuntaina! Elli oli rodun paras lauantaina Tuurissa. Kotimatkamme Haapajärveltä oli seikkailu, tuli ylimääräisiä ajokilometreja kun kuskilta katosi suuntavaisto...

Torstai-iltana kävimme Match Showssa, Mikael ja Tessa menestyivät hienosti, Best In Show 2 ja palkintopokaali oli sen mukainen! Hienoa, Mikki ja Tessa!

 

 

8.6.2010

Matti on myyty. Paljon onnea ottovanhemmille ja tervetuloa laumaan! 

Mutti sekä Nuutti ovat varattuja, tytöt ovat vielä vapaina.

Varasin matkat ja motelli. Se upp Piteå 17.7, då ska Elli invadera Sverige!

Vilkas viikonvaihde tiedossa, torstaina Match Show, lauantaina ja sunnuntaina näyttelyt! Kiitos lapsukaisten ottovanhemmille vaivannäöstä, on hienoa kun kasvatit pääsevät kehään!

 

21.5.2010

Meillä on pentuja!

allu_ja_h-pennut_6_viikkoa.jpg

Helli on hyvin vilkas neiti joka sopii aktiiviseen kotiin.

Cindi on porukan pienin, kaunis ja siro neitokainen joka miettii hetken ennen kuin toimii.

Matti on rasavilli, koira kokeneelle tai näyttelykehään.

Mutti on porukan ainut pitkäkarvainen, kotona ruoka-aikana.

 

Lisää tietoa soittamalla!

 

 

 

18.5.2010

Kävimme viikolla 19 kolmessa eri näyttelyissä, Kangasniemellä, Mynämäellä ja Raumalla. Elli valioitui! Tessa junioriluokassa ja Gilda pentuluokassa.

                                                                       elli_fin_mv2.jpg

Kuvassa tuore muotovalio ja onnellinen omistaja! Oli hieno reissu hyvässä seurassa, kiitos mukana olleille!

 

Elli; Chimiwas Belle Blanche

ERI PN1 ROP SERT FI MVA

 

Tessa; Chimane´s Contessa Chimiwa

EH JUK1

 

Gilda; Chimiwas Gilda Grace

ROP-pentu

 

 

17.5.2010

NETTISIVUT AVATTU!

christel.jpg

 

Kuva ei liity tähän, mutta koska mieluummin ajelen traktorilla kuin näpyttelen tietokonetta ajattelin laittaa sen kävijöiden iloksi tai kauhuksi.

Usko joka tahtoo että taustalla on Pohjanmaan Vuoret! Cheers!